reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka a Wy nie macie jakiegoś okresu wypowiedzenia? bo kasy WAm za kaucje nie odda :/
M pojechał po zakupy, Antek spi a ja leze i sie bycze :D poczytam sobie Allena i bede sie relaksowac

reklama
ALE SUPER!!!!!!!!!!!! ZUPEŁNIE SIĘ NIE SPODZIEWAŁAM!!!!!!!!! GRATULACJE I SPOKOJNYCH 9-CIU!!!!!

Może ja :-D okresu ani widu ani słychu nadal...ale Ilona twierdzi ze mam jeszcze czas - ufam jej:-D
Ale jak teraz patrzę na te nasze nowe 3-pokoje to mam ochotę zaszaleć:rofl2: a potem rozsądek bierze górę...........

Po co podwójny, Kubuś już dwa latka będzie miał, więc więcej na nóżkach, a zawsze można kupić dostawkę do wózka:tak:
Zresztą Kilolek coś wie o prowadzeniu podwójnych:-D

Nie strasz, my o Asię 3 lata, mówisz że potem idziejak burza?
dziunka dzięki :-) , też się do końca nie spodziewałam że się uda
myślę że z wózkiem możesz mieć rację , widziałam kiedyś dziewczynę co miała do dostawki dorobione (możliwe że przyspawane) takie krzesełko rowerowe i drugie dziecko mogło stać lub siedzieć tylko bez oparcia , a że szwagrów mam zdolnych więc jakby co mogą mi coś takiego zrobić :tak: , no i trzymam kciuki żebyś do mnie dołączyła ;-):cool2:
Ania ogromne Gratulacje;) super;) a jeszcze niedawno pisalas, ze nie mialabys chyba cierpliwosci do dwoch:-):-) na pewno bedziesz miala ta cierpliwosc, uwazaj na siebie;-)
ja dzisiaj bylam z Mlodym do popoludnia na dwogodzinnym spacerze, On ciagle na nozkach, nawet wozka nie bralam:) juz nie mial sily ale nie chcial mimo to na rece tylko On siam;) heh, teraz spi i chwila wolnego;)
przed Kubą też nie miałam cierpliwości ale jakoś dałam rade to i teraz trzeba będzie ;-)
a spacerek rewelacja ,mój to póki co nie bardzo ma ochotę na samodzielne chodzenie po polku ,woli sobie siedzieć albo żeby go nosić

NO KURDE NIE WIEM CO SIE DZIEJE :( mały ma ciągle goraczke. leki nic nie zbijają a wrecz odwrotnie. za kazdym razem jak dam syropek to temperatura idzie w gore średnio o pół stopnia. robie mu zimne oklady na cale cialko a zwłaszcza na glowe. teraz spi od godzinki z mokrym recznikiem na glowie.
dobrze, ze chociac pije wode z soczkiem. jesc nie chce. mąż wraca szybciej z pracy i ma kupic nurofen dla dzieci, bo moze ten ibuprofen to jakies *****, na wszelki wypadek mam tez jakis syropek z paracetamolem. zobaczymy jaks ie mały obudzi.
Aniu gratulacje. ale Ci zazdroszcze. wiem ile to wysiłku wymagało i staran (wiadomo dlaczego). MEGA GRATULACJE! MEGA ! MEGA! MEGA! NIECH FASOLKA ROŚNIE ZDROWIUTKA!
słyszałam że najlepiej chłodzić głowę ,stopy i okolice wątroby
co do ciąży to powiem ci że o dziwo nie było tak ciężko jak za pierwszym razem ale mój gin z pl powiedział że endo póki co uśpiona ;-)
Aniu ale Ci zazdroszcze!!!!! :D A i ogromnie gratuluje :):):):) planowaliście czy tak wyszło? :cool2: Nic sie nie chwaliłaś ;p [no chyba ze przegapiłam coś].
Ja to sobie moge pomarzyć póki co.....ale może za rok....dwa....hmm kto wie. Bardzo bym chciała...zeby ich dwójka była, juz nie mówiąc o trójce....

A my po ponad 2 godzinnym spacerku, młody był spokojny i wesoły bo wczesniej pospał 3 godzink :):):) a teraz bawi sie lego duplo a ja pisze :) zaraz musze mu zrobic jakies jedzonko. Wiecie jaki plus jelitówki mieliśmy??!! Ze Marcel nauczył pić się samą wode. I dobrze. Niby pił soczki rozcieńczane 50 soku a 150 wody ale woda tez zdrowa :)
Coś jeszcze miałam pisać ale wiadomość o ciąży AniSm mnie powaliła z radości w ogóle szoooookkk! i zapomniałam :D:D Do później babeczki....
nie planowaliśmy ale też nie zapobiegaliśmy ,po prostu wiedziałam że to jest ten dzień i nie pozwoliłam chłopakom uciec za szybko :-D:-D:-D:-D ale nie przypuszczałam że się uda
Byliśmy wpłacić kaucję, w sobotę przeprowadzka:szok:

Ja tam wolałabym na wiosnę, wtedy dziecko uczy sie chodzić, a tak nasze dzieci były skazane na naukę w śniegu i błocie i do tego skrępowane kombinezonem. Zawsze obiecałam sobie poród na wiosnę i coo? Mam dwa na zimę!
może i masz rację ale za to nasze dzieci mają idealny wiek i porę do nauki siusiania nie pieluszkę bo wakacje i one już takie świadome tego powinny być i można wypuszczać je na dwór w majteczkach pod warunkiem że ma się podwórko :tak: , tak jak Ilona napisała ,plusy i minusy ma każda pora roku
Dziunka a daj mi linka na to Twoje miszkanko nowe :) co wlasciciel mieszkania w ktorym teraz mieszkacie na Wasza wyprowadzke?
Pamietam te listopadowe smutne , ciemne wieczory. Do tego nieprzespane noce i depresja gotowa. Zle wspominam te pore roku i majac porownanie z kolzanka ktora w kwietniu pare dni po porodzie wychodziła na długie spacery w pieknym slońcu to wole wtedy :)
ale nie ma co gdybac. To ze udało sie nam przy Antku niemal za pierwszym razem nie znaczy , ze teraz tez tak bedzie
zimowe spacery też są pełne uroku pod warunkiem że się chodzi w odpowiednie miejsca i jest trochę śniegu hehe :-) , no i chyba mając już jedno dziecko to się inaczej podchodzi ,chociaż zobaczymy ;-)

Ostatnia edycja:
Dziunka rozśmieszyłaś mnie :)
Drogie panie mówię o swoich subiektywnych odczuciach co do rodzenia na jesień :) kazdy ma swoje zdanie i kropka :)

Zrobię Ci sesję jak się wprowadzę, ale w sumie nie ma co pokazywać ;)

Marta my nawet umowy nie mamy, więc może mnie cmoknąć;-)

Ania są też takie dostawki, ponoć się sprawdzają, choć ja byłam sceptyczna Dostawka do wózka dziecięcego BuggyPod | Dodatki do wózków | Poza domem | BabyMama.pl – sklep z artykułami dla mam i niemowląt

3mam za słowo:D:D:D:D
ale ta dostawka świetna!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ania a ja Ci proponuje taki:

Promocja BABY JOGGER CITY SELECT Wozek 16 OPCJI SU (1480087962) - Aukcje internetowe Allegro

może być pojedynczy podwójny i w ogóle super:):):):)

u mnie organizm osłabiony po chorobie złapał gronkowca i pojawił sie jeczmień na oku :/ nie do końca jestem pewna , czy to jęczmień , bo jest w wewnetrznym kaciku oka. Całe oko napuchniete i jego okolice :/
Agrafka Ty sie odchudzasz? miało byc zdjecie w bikini!!!!
A skąd wiesz że to gronkowiec, jeszcze masz spuchnięte to oko?
.....
Ja od 7 sprzatalam, prasowalam - chyba z 5 pralek prania mialam a nic jeszcze nie ugotowałam ;/ pomysłu nie mam.
Ula 7 pralek, a czemu tak dużo??? kiedy Ty to wszystko prasujesz
Ja miałam dzisiaj malemu przygotowane na obiad: gulasz z udka z kurczaka z marchewką i ryzem, mama mówila ze wcinał aż milo.
Szybko wrócilismy ze spaceru . Był tylko krzyk , płacz i lament. Tylko u mamy na rączkach mniej płakał. W domu dostał schłodzony jogurcik i chyba nieco mu ulżyłam , bo to być może 3 dolne. Dostał 5 ml ibufenu i śpi
To macie tak samo jak my, u nas wychodzą trzy 3 :szok::szok::szok: widać je pieknie juz pod dziąslem. Teraz się tylko boję kiedy dadzą nam popalić
no i koniec wesołości. mały znów ma 39 stopni i ciągle "mamuje" czyli marudzi. chodzi za mna i "mama mama ma ma am mama". nie chce w ogole jesc. troszke pije. nie ma kataru, kaszlu. nic. moze byc taka wysoka tem. na zeby??
Mieliscie moze już trzydniowke?

nawet dwa :) i na obu dwie kreski :) a w sumie to 4 hehehe
Gratulacje!!!! super wiadomosc, trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze
...
Ja tam wolałabym na wiosnę, wtedy dziecko uczy sie chodzić, a tak nasze dzieci były skazane na naukę w śniegu i błocie i do tego skrępowane kombinezonem. Zawsze obiecałam sobie poród na wiosnę i coo? Mam dwa na zimę!
ej moje dziecko uczyło się chodzic zima, a zaczelo chodzic 18 grudnia, wiec pierwsze kroki byly w sniegu i lodzie, a tez listopadowy synek :)

świetna ta dostawka :tak: ,muszę mojemu pokazać :-)
Ania a ja Ci proponuje taki:

Promocja BABY JOGGER CITY SELECT Wozek 16 OPCJI SU (1480087962) - Aukcje internetowe Allegro

może być pojedynczy podwójny i w ogóle super:):):):)
może i funkcjonalny ale raczej nie dla mnie , jakoś do mnie nie przemawia , za to mam upatrzone albo xlandera xa ;-) ewentualnie casualplay s4 ,mojemu podoba się bardziej ten drugi ,co prawda mam jeszcze dużo czasu do zakupu ale żałowałam że dla Kuby nie miałam takiego , no i na pewno wersja 3w1:-)

reklama
pamiętam, tylko nie wiedzialam ze to gronkowiec wywoluje. moja babcia kiedys w szpitalu zlapala gronkowca i lekarz jej powiedzial, ze jak raz sie to zlapie to juz siedzi w organizmie. moze dlatego ci to jeszcze raz wyskoczylo, nic tylko obraczka. Musisz nacierac

Do góry