reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
martolinka na pewno sie nie dziedziczy, na ten przyklad moja babcia urodzila czworo dzieci, porody trwaly max 3 godziny, a juz moja mama miala bardzo ciezke porody i oba zakonczone cesarka. Wiec tu chyba nie ma reguly... A Ty wolalabys porod silami natury czy cesarke?
wiesz zastanawiałam się nad tym , ale nie wiem... z jednej strony chciałabym zobaczyć jak to jest rodzić jak to robią kobiety od wielu lat- naturalnie , bez znieczulenia; cesarka jest operacją , nie wiem , czy bardziej nie boję się przecinania brzucha i całej tej aury sali operacyjnej. Na pewno sama nie będę podejmować takiej decyzji (tzw. cesarka na życzenie). Co los da tak będzie. A Ty Miley już się zastanawiałaś?

martolinka gdybym mogla wybierac wybralabym cesarke. Moj poprzedni porod wspominam bardzo zle, chcialabym zaplanowac dzien w ktorym pojade do szpitala i bez stresu oczekiwac przyjscia dziecka na swiat. Teraz cesarka to nie jest zbyt inwazyjna operacja. Po 2 latach praktycznie nie ma sladu. Nie to co kiedys kilkadziesiat szwow.... I po rozmowie z wieloma znajomymi mysle ze to byloby lepsze rozwiazanie, przynajmniej dla mnie...

witam serdecznie
mnie tez wczoraj caly dzien nie bylo i musze przyznac ze bylo sporo do nadrobienia :)
wybralismy sie wczoraj na wyprawde przez las do wodospadu,bylo naprawde fajnie 2,5 w lesie,pogoda piekna potem pyszny obiad no i oczywiscie lody :)))

natalunia tak Ci zazdroszcze wesela,tez bym chciala raz jeszcze,suknie kwiatki itd piekne przezycia :) ciesze sie razem z Toba,dodaj kochana koniecznie fotki napewno bedziesz piekna panna mloda :)

a co do kupowania ciuszkow itd to powiem tak ze planuje tez na pozniej wrzesien lub koniec sierpnia ale ostatnio mi moja kumpela powiedziala ze lepiej nie zostawiac tego na ostatnia chwile bo ona ma dwojke dzieci i od 5m-ca musiala lezec do samgo konca i jak sie nie jest przygotowanym to LIPA hihihi

widze ze z grzybkiem nie tylko ja sie borykam,najgorsze jest to ze lekarz przepisal 3 czopki i masc,pytanie jest a jak mi po nich nie przejdzie?a na kontrole tez mi nie kazal przyjsc dopiero nastepna wizyte mam za 5tyg :( co za lekarze :( na nic czasu nie maja a przeciez po kuracji powienien zrobic kontrole czy grzybka juz nie ma :(

ze lepiej nie zostawiac tego na ostatnia chwile bo ona ma dwojke dzieci i od 5m-ca musiala lezec do samgo konca i jak sie nie jest przygotowanym to LIPA hihihi

Ja tez tak uwazam, roznie bywa, poza tym z duzym brzuszkiem malo przyjemne zakupowanie, zwlaszcza w upaly...A tak to po troszku i skompletuje sie wszystko:-D

A ja zaraz wciagne mjego synka do piaskownicy na spacer:-)

A mnie znowu nuzy na spanie...Ciagle jestem senna i nie mam na nic ochoty. Musze wyciagnac synka na spacer bo padne z lenistwa! Do pozniej! pa

Miley- Ja jestem tzw. pierworódką więc nie mam pojęcia jak to jest , nie mam żadnego porównania .Hmm... liczę na to , że te parę miesięcy co przede mną dużo czasu na zasięgnięcie opinii...:-)
Jeżeli chodzi o zakupy to w ostatnią niedzielę wraz z moim M. odwiedziliśmy Ikeę żeby zobaczyć , czy jest tam coś dla maluszka i porównać ceny. Powiem Wam ,że naprawdę nic tam szczególnego nie było. Były może ze 2 ładne łóżeczka , ale materiał z jakich był wykonane pozostawiał wiele do życzenia. W internecie jest wiele ładnych rzeczy , chyba tam warto szukać:-)

Miley- Ja jestem tzw. pierworódką więc nie mam pojęcia jak to jest , nie mam żadnego porównania .Hmm... liczę na to , że te parę miesięcy co przede mną dużo czasu na zasięgnięcie opinii...:-)
Jeżeli chodzi o zakupy to w ostatnią niedzielę wraz z moim M. odwiedziliśmy Ikeę żeby zobaczyć , czy jest tam coś dla maluszka i porównać ceny. Powiem Wam ,że naprawdę nic tam szczególnego nie było. Były może ze 2 ładne łóżeczka , ale materiał z jakich był wykonane pozostawiał wiele do życzenia. W internecie jest wiele ładnych rzeczy , chyba tam warto szukać:-)

Ja bylam wczoraj w Ikei i faktycznie NIC tam nie ma! Te lozeczka ladne tylko z pozoru. Naprawde tez bylam zaskoczona. :dry::dry:

Natalunia mamy podobny termin wiec moze i objawy podobne :) w srode sie meczylam z uklociami po prawej stronie tam gdzie jajnik... bylam u lekarza cos tlumaczyl ze jakies wiazadla sie rozrastaja - ma to jakis zwiazek z macica ze sie powieksza... ale nie wytlumacze dokladniej :(

reklama
Hej, dawno mnie tu nie było, ale czytam Was na bieżąco.
Witam nowe listopadówki!
Widzę, że nie tylko ja sie borykam z grzybkiem, ja dostałam jakieś tabletki dopochwowe, biorę, ale tam jest napisane, że nie powinno się ich brać w ciąży:-(.
Co do zakupów, to wózka jeszcze nie kupuje, łóżeczko mam po synku, tylko nową pościel kupię,ale ciuszki i owszem, poprostu nie mogę się oprzeć;-).
Mam pytanie, czy Wy już czujecie swoje maluszki? Ja jeszcze nie, nie wiem kiedy powinnam czuć.
Pozdrowionka :tak::tak::tak:

Do góry