reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Co robie źle, ze tylko mieso zjada?? Podpowiedzcie mi coś plisss.

Ps. gdzie sie podziewa Ula??

Ula chyba na odwyku. Albo się obraziła :)

Ilona, nie przejmuj się, że je tylko mięso - widocznie taką ma fazę :). Alicja bardzo jest wybredna bywa tak ż przez cały dzień je tylko cycka i jabłko.
Jak zrobiłam tę zupę z klopsami cielecymi, brokułami i makaro9nem to jednego dnia jadła z niej tylko makaron - i to tylko zielony, drugiego makaron olała i jadła tylko brokuły, a trzeciego - tylko mięso :)

reklama
Bylin u nas przed chwilą znajomi z dzieckiem i przyniesli dla gospodarzy- dla nas, chorwacka Rakiję. Wypiłąm dwa kieliszki na sprobowanie i jest mi teraz tak goraco , ze szok.
M karmi młodego kaszka i zaraz beda sie kapac a ja sobie poczytam nowa ksizke z tekstami Allena którego ubóstwiam a potem USTA USTA :)

Małżon ćwiczy, Gośka przestawia zabawki, Hanka bawi się łyżeczką w kubku... a ja mam chwilkę na bb.
Kasiiula - może jakieś rolery z funkcją braku przepuszczania światła, by się przydały? My właśnie jesteśmy na etapie myślenia o czymś takim, bo nam słońce wali po oknach cały dzień. Co zimą jest super , bo grzeje mieszkanie, ale za to latem mamy ukrop.
Wiewióra - oby ten czas do wyjazdu szybko Wam zleciał;-)
Mama - mam nadzieję, że u WAS już będzie spokojniej.. oby Marcel już nie wymiatał ;-) / tak z Chmielewskiej mi wpadło /
Kikolek - u mnie też dzieciaki nie są zgodne.. to znaczy są w budzeniu siebie wzajemnie:-D:-D Z Gośką nie ma problemu, gorzej z Hanką jak jest niedospana to wyje bez powodu.. od początku taka była ehh
Dziunka - to nie ten ze szcypczykami tak działa;-);-) to złe nawyki żywieniowe;-) a dukan może pomóc, choć dla osób z problemami tarczycowymi to pod kontrolą...
Ilona - Ula podobnież na odwyku od bb;-) ja pójdę na odwyk od czwartku do poniedziałku / ze względu na wyjazd do teściów /.
Martolinka - super masz męża.. widać, że rozumie chorą kobietę.

Gośka na badaniu była grzeczna, zainteresowała się światełkiem. Niestety serce ma powiększone, ale w niedużym stopniu.
Jakiś wskaźnik sercowo-płucny wynosi 56%, muszę poszukać co to oznacza w internecie, bo moja mama robi zdjęcia rtg, ale dorosłym w przychodni przeciwgruźliczej i nie spotkała się jeszcze z takim opisem

....Gośka na badaniu była grzeczna, zainteresowała się światełkiem. Niestety serce ma powiększone, ale w niedużym stopniu.
Jakiś wskaźnik sercowo-płucny wynosi 56%, muszę poszukać co to oznacza w internecie, bo moja mama robi zdjęcia rtg, ale dorosłym w przychodni przeciwgruźliczej i nie spotkała się jeszcze z takim opisem

biedna Gośka :((
Czemu to spotyka takie male bezbronne dzieci

Ja dzisiaj wyladowalam po pracy na pogotowiu stomatoligicznym, mam zapalenie dziasla, wszystko w odrebie tego zeba "mądrości", przeplukali, przeczyscili mi to dziaslo i dostalam antybiotyk i Ketanol przeciwbolowo no i uciekam spac. tak chcialam was poczytac, ale juz padam z bolu, dobrze ze jutro na 13. Wyrywac bede chyba dopiero w kwietniu jak sie wszysto zagoi

Gośka na badaniu była grzeczna, zainteresowała się światełkiem. Niestety serce ma powiększone, ale w niedużym stopniu.
Jak byłam z Martysią u kardiologa to też była grzeczna :) była tak zainteresowana tymi urządzeniami do ekg, ze dała je sobie zrobić bez problemu :-) podobnie z usg serca było! aż pani dr była w szoku, że taka mała, a taka grzeczna:-) szkoda, że w domu taka nie bywa ;-)
a to powiększone serce to coś groźnego? no i znalazałaś w necie co oznacza ten opis, bo przyznam szczerze, że i mnie to ciekawi!

etna współcZuję bólu!

dziunka, a moze ty tyjesz, bo ograniczylas karmienie piersia?
u mnie tak bylo, ale zorientowalalam sie po 2kg, ograniczylam troche i spadlo. wszystkie moje znajome ptzytyly po zakonczeniu/ograniczeniu karmienia.

kasiula, u nas sprawdzaja sie grube zaslony szczelnie zaciagniete i zamiast 6 przewaznie dociagamy do 8rano :)

zdrowka dla chorujacych :)

Ja tylko się melduję bo ledwo pisze. Przez mój bolący kciuk ledwo żyje. Byłam dziś u ortopedy ale a zdjęciu nic nie widać. Poczytałam troszku o różnych schorzeniach i wg mnie mam Zespół De Quervaina. Jednak to się okaże po usg 15 marca... Póki co mam go usztywniać i smarować. Wywiozłam małego do mamy aby choć 2 dni dać ręce odpocząć. Powiem Wam, że już kilka razy po obciażeniu kciuka potrafiły mi łzy z bólu lecieć... Tragedia... chyba się sypie :)))

hej a ja dzis ledwo patrze na oczy :( Pawel se wstał po 5 i nie chcial spac bo po co jak widno juz? :| masakra ... az sie boje co to bedzie latem :( juz siły nie mam z tym jego wstawaniem :( chyba do niani bede musiala pisac :o

U nas to samo ja juz nie wiem. Najgorsze jest poźniej o któej go położyć. Bo jak chce przetrzymać i kłade gdzieś o 11 to budzi się po 2,5 godzinach i o 18 juz marudzi bo jest śpiący. Jak chce położyć o 8/9 żeby miał dwa spania to zajmuje to ogrom czasu. A ty ile razy kładziesz Pawcia w ciągu dnia????

ANAWAWKA zdróka dla Goni oby wszystko było dobrze.

ILONA Jasiek też ostatnio strajkuje ale ze śniadaniami najchętniej jadłby tylko parówki, a wcześniej jadał wszystko co mu podsunęlam.

Witajcie,
Etna biedna Ty nawet sobie nie wyobrazam jak to boli...
Aza o kurcze nie myslałam , ze to taka powazna sprawa.. nie bedziesz tesknic do małego?

Anawawka , Kasiula gdzie sie ukrywacie? :)
Ja niedługo ide po zakupy na faworki i bedziemy z mezem piec wieczorem :)

reklama
Troszku bede tesknić ale musze dac rece odpocząć bo nawet z przewijaniem go mam problem, ba... nawet z odkreceniem butelki :))) Poza tym dziś siadam do mojej ukochanej pracy magisterskiej. Trzeba coś ruszyć...

Co do faworków to ja zaraz do Was jade... mmmm... faworki... mniami...

Do góry