Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
HEHEHEHEHEHE Martolinka sie odchudzała po to zeby przytyć ;p
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
HEHEHEHEHEHE Martolinka sie odchudzała po to zeby przytyć ;p
Ja słyszałam że 3 miesiące przed. Fajnie :-)
I fajnie też dlatego że w końcu będziesz mogła jeść co chcesz a nie się pilnować ;-)to jest to co najbardziej lubię w ciąży![]()
Jeśli chcesz zmniejszyć ryzyko urodzenia wyjątkowo dużego noworodka schudnij przed drugą ciążą
Takie jest zalecenie amerykańskich naukowców z Uniwersytetu Saint Louis. Ich zdaniem waga pań sprzed ciąży jest najważniejszym wskaźnikiem pozwalającym określić, jak duży urodzi się noworodek. Do tego wniosku doszli, porównując dane medyczne około 50 tysięcy kobiet. W jednej grupie były te, które utrzymywały podobną wagę podczas pierwszej i drugiej ciąży, w drugiej panie, które przed drugą ciążą (i podczas niej) znacznie przytyły. Okazało się, że nadmierne przybranie na wadze po urodzeniu pierworodnego dwukrotnie zwiększa ryzyko, że drugie dziecko przyjdzie na świat bardzo duże.
hahahahha dziunka doczytałam szarym drukiemja tez chce i zazdroszczę. Ale wiem to jeszcze nie nasz czas
musimy wie w nowym domu poukładac i pourządzać jako tako
i dziewczyny ja nie wazylam mniej bo prz 158 cm mialam jakies 83 kg
bo ja 30 przytyłam!!! ale duzo dały leki i opuchlizna. bratowa ma prawie 180 cm i 104 na wadze. Ona przytyła 40 kilo a teraz szprycha ma jakies 65 kg ani jednego rozstępu i brzuch jędrny jak u modelki - i do dzisiaj nie wiem jak ona tego dokonała
![]()