reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Pathanka - dzięki,,,, byle do środy wieczór...;-), potem laba jednodniowa i znów praca, ale jako przerywnik po wolnym..:-D
Polaa - mnie pogoda czasami dobija, a ostatnio małżon, ale jak chodzę do roboty to mi się wszystko prostuje... nie mam czasu na smutasy.
Martolinka - ale postanowienie na Nowy Rok... oby WAM się udało, trzymam kciukasy!
Dziunka - rzeczywiście nieciekawie z tym dachem ... nic tylko czekać do wiosny :wściekła/y:
Dziubasek - Hance pokazywałam dużo książeczek z małymi dziećmi, potem odwieźli mnie do szpitala i w sumie od poniedziałku do środy mnie nie widziała... jak wróciłam do domu , to bardziej była zafascynowana Gośką, niż tym , że ja wróciłam do domu. Żeby przyjść do mnie i się przytulić musiałam czekać ok. tygodnia. Ogólnie to niestety Hanka przeżyła, bo nie dość, że miała szczepionkę wcześniej, to jeszcze wyłaziły jej zęby i dziadkowie przyjechali.... więc dużo miała dodatkowych emocji... Ale Gośkę przyjęła wspaniale, jak zobaczyła ją w nosidełku lekko ją dotknęła i ... Gośka na nią się spojrzała wtedy... niesamowite to było. Trochę nie mogła spać w nocy jak Gośka popłakiwała, ale .... dość szybko się przystosowała. Dodam tylko tyle iż pierwszy uśmiech Gocha właśnie wystosowała do Hanki;-)

Małżon mi uprzejmie doniósł, że dziewczątka dziś wstały skoro świt o 11, :szok::szok:, Hanka nareszcie zjadła kaszkę na śniadanie, ufff dochodzi mi dziecko do zdrowia. YUPIII

Ostatnia edycja:
reklama
Dziunka, właśnie nie nastawiam się na łatwiejszy poród...wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować!
Dziewczyny, a jak to u Was było jak wróciłyście ze szpitala z maluchami do starszaków?
Dziękuję wszystkim za kciuki :) Przydadzą się!

Dziubasku ja Ci powiem ze wg mnie moj drugi porod pomimo ze mega szybki bo od pierwszych skurczy do urodzenia Kacpra minelo tylko 2godz to dla mnie byl on gorszy od pierwszego ktory trwal 4,5godz.A to dlatego ze bardziej bolalo:-( Jak Majke urodzilam mowilam ze moge miec kolejne dziecko jak Kacpra urodzilam to mowilam ze juz nigdy wiecej dzieci.
Jesli chodzi o powrot do domu z maluchem u mnie byla troche wieksza roznica wieku niz u Ciebie i na poczatku bylo spoko ale po ok 2tyg juz sie zazdrosc pojawila i tak jest do dzis...teraz Majka ciagle popycha Kacpra bije go jak nikt nie widzi ale on juz zaczyna sie bronic powoli:-)

Martolinka super postanowienie noworoczne:-) troszke zazdroszcze hehe.

Klaudzia spoznione zyczonka urodzinowe:-)zeby Ci sie wszystko ulozylo po Twojej mysli:-)

martolinka - super postanowienie, gratuluję decyzji! ( nie ukrywam, ze mamy podobne heh:))
banana- tez wlasnie sie zastanawialam nad ta spozniona depresja poporodowa ale to chyba niemozliwe, sama nie wiem. Dzisiaj troche lepiej ale poszlam z Mlodym na spacerek i tak sobie chodzimy a mi lzy z ocza leca bez powodu, po prostu caly czas beczec mi sie chce a Kuba sie tylko przyglada :( odechcialo mi sie w ciagu jednego dnia wszystkiego :(
dziubasek - wszystko bedzie dobrze, oby porod byl jak najkrotszy i najmniej bolesny a Olafek na pewno zaakceptuje braciszka, niczym sie nie przejmuj:) trzymam kciuki!

Hej dziewczynki ...
jakos tak nie chce mi sie pisac nic yh ... ogólnie samopoczcie ok tylko bez wielkiego zapału do czegokolwiek ... Pawełek chory dalej jutro na kontrol mam nadzieje ze bedzie ok ... przez te świeta i sylwester tydzień mi sie poprzestawiał ale naszczescie dziś juz wróciłam do swojego trybu dnia :) na samopoczucie szukam na allegro jakiejs tuniczki badz dłuzszego sweterka :) ale nic mi nie podoba sie ;D chyba musze do martolinki napisac na Czas dla Mamy ;) a tak pozatym to zazdroszcze Ci Martolinka takiej deklaracji :) tez bym chciala juz planować niestety musimy poczekac choc tez bym chciala miec maleństwo na nastepna wiosne przy sobie :)
buziaczki :*

Dziunka, właśnie nie nastawiam się na łatwiejszy poród...wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować!
Dziewczyny, a jak to u Was było jak wróciłyście ze szpitala z maluchami do starszaków?

Julka odebrała nas ze szpitala, w szpitalu czekał misio od Joasi dla Julki. No a potem już na żywioł, tłumaczyłam Julce jak ma się opiekowac siostrą, co można a czego nie, ale ona starsza. A jak Asia skończyła 10 dni to Julka wróciła do przedszkola, zawoziłyśmy ją. No i od początku sama w domu z dwójką byłam niestety.

Witajcie!!!
Spedzilismy cudownego sylwestra na stoku z "carskoje igristoje" w reku!!!;-) świetnie
No i mamy postanowienie noworoczne: od sierpnia staramy się o maluszkażeby na wiosne 2012 młody miał rodzeństwo:tak: Brata Olka (Aleksander) albo siostre Hanie:tak:

Klaudzia STO LAT!!!!:-D (na szczescie miescimy sie jeszcze wgrupie małolatów - jak napisała kilka stron Ula;-) uśmiałąm się do łez )

Kasiula wiesz nawet mi ulzyło jak przeczytałąm o tym aparacie:tak:
Etna ja bym chyba oszalała z tymi ciagłymi wyjazdami !!!! ale cóż taka praca
super postanowienie!

u mnie było super, kubuś wyczekiwal braciszka, całował brzuszek, mowił wszytskim, ze w środku jest Michaś. Ja wróciłam ze spzitala to akurat bajkę oglądał, wiec tylko "czesć" i dalej w tv az się poplakalam a za chwilę zauwazył młodego i od tamtej pory ciage kolo niego się kręcil, tulil, cąłowal, glaskał itd. Problem się pojawił jak młody zaczał raczkowac i zabierać zabawki

Gosia ja robilam na urodziny Dinusia dla Pawla z kremu Pianistki smietankowo-kokosowy tylko bez kokosa ;P no i tam w skladzie jest smietana36% snieżka i biala czekolada i dodałam barwnik i kolor super przyjał sie a smak kremu byl taki smietankowy wlansie tylko 1 barwnik byl za mało zeby kolor był intensywny ... no i krem musi w lodowce troche pisrac bo rzadki na poczatku i ciezko wygładzic go było :) ale jak wzroki na sukni zrobic mysle ze konsystencja byla by ok

reklama
Gosia ja robilam na urodziny Dinusia dla Pawla z kremu Pianistki smietankowo-kokosowy tylko bez kokosa ;P no i tam w skladzie jest smietana36% snieżka i biala czekolada i dodałam barwnik i kolor super przyjał sie a smak kremu byl taki smietankowy wlansie tylko 1 barwnik byl za mało zeby kolor był intensywny ... no i krem musi w lodowce troche pisrac bo rzadki na poczatku i ciezko wygładzic go było :) ale jak wzroki na sukni zrobic mysle ze konsystencja byla by ok
Kasia a na jakim watku jest ten krem Pianistki bo ja nie mam pomyslu jaki zrobic??i gdzie kupowalas barwnik??bo ja na allegro takie znalazlam Barwniki spożywcze - Pomaluj swoje ciasto! od CC (1383256676) - Aukcje internetowe Allegro lub takie BARWNIK SPOŻYWCZY 5 KOLORÓW 12.2011 (1384246716) - Aukcje internetowe Allegro ale sklaniam sie do tego pierwszego linka bo tam rozowy jest...a ozdoby sukienki to jakies kwiatuszki przyczepic mozna tez na allegro troche tego jest:-)

Kasia a mase wyrabialam w tym robocie Kasia(bo dzis przyszedl do mnie i kusi aby go sprobowac:-))

Kilolku to wg ciebie lepszy jest barwnik w proszku niz w plynie?lepiej lapie kolor??

Do góry