reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziunka 2-3 tyg. to nikt nie może wiedzieć, że jest w ciąży! Ciążę liczy sie od 1 dnia miesiączki, a wiec 2 - 3 tydz to czas owulacji i wtedy dochodzi do zapłodnienia, nikt i nic nie wykryje wtedy, że kobieta jest w ciąży. Najszybciej można się dowiedzieć pod koniec 4-5 tyg.
Ale naważniejsze, że bratowa nadal w ciąży jest! Widocznie to jakies plamienie było - niech zdrowo rośnie kruszynka!

reklama
bry:-)

na poczatku chwalimy sie chwalimy :-D

AMELCE WYSZEDŁ PIERWSZY ZĄBEK :-):-):-)

do tego mała nauczyła sie jesc łyżeczką i zjada już pieknie kaszki ach jaka jestem z neij dumna :-)
u nas wiosna była i sie zmyła dzisiaj juz jest brzydko, mielismy dzis jechac nad morze a tu nici z wypadu ale wymysli sie cos innego, moj P ma wolne od sirody takze korzystamy z tego i meczymy tatusia cały dzien :-) Amelka to po zabawach pada i spi jak nigdy ....
teraz sobie smacznie razem śpią :-)
a ja uciekam kawke sobie zrobic i zajac sie soba poki cisza i spokuj w domku bo jak pozniej wszyscy powstawaja to znowu nie bede wiedziala od czego zaczac ;-)
wpadne pozniej to was poczytam troche, bo znowu nie zagladałam jakis dluzszy czas :-) i nei w temacie jestem:-p,
miłego dnia :-)

Hmm mi wyszedl test po tyg od zajscia i jak bylam w 4 tyg to juz lekarz potwierdzil... A jej tez potwierdzil ze stan "ciazowy" jest, ale poronila.
Acha no i walnelam sie, ona jest teraz w 6 tyg a nie 8 jak pisalam wczoraj.

Marzena gratuluje zabka!!!!

hahahhahah
No ale chodziło o to ze po powrocie do domu sie obudzi i bedzie wołał jeść... :-D:-D:-D
Ciekawe że tylko ty to tak zrozumiałaś... :-p

Pewnie dlatego ze przewrazliwiona na tym punkcie jestem ;)

Padam już dzisiaj na pysk :dry:
Ł pojechał (chociaz jeszcze nie wypłyneli z portu z powodu pogody) a ja z Soniá jutro wylatujemy do Pl na bity miesiác :tak:
Ehhhh jak ja "lubie" te samotne podróże z dzieckiem.. :dry:
Ide pod prysznic i spac
Odezwę sie pewnie dopiero pojutrze bo w domu bedziemy baaardzooo późno...
Dobranoc mamuśki :blink:

Szczesliwej podrozy!

Marzena GRATULACJE pierwszego ząbka Listopadowego :D eheh teraz czekamy na pierwsze siedzenie dziecka samodzielnie :D haha !

a ja wam powiem ze moja siostra wreszcie na porodówce jest !! :D dzis szła ze skierowaniem do szpitala <już 9 dni po terminie> ale od rana wody zaczeły sie sączyc i nagle 2cm rozwarcia sie zrobiło jednak nic nie przygotowane w srodku do porodu ... yh ... ale jestem Happy ze dzis bedzie kolejna kruszynka na świecie :)

Marzena GRATULACJE pierwszego ząbka Listopadowego :D eheh teraz czekamy na pierwsze siedzenie dziecka samodzielnie :D haha !

a ja wam powiem ze moja siostra wreszcie na porodówce jest !! :D dzis szła ze skierowaniem do szpitala <już 9 dni po terminie> ale od rana wody zaczeły sie sączyc i nagle 2cm rozwarcia sie zrobiło jednak nic nie przygotowane w srodku do porodu ... yh ... ale jestem Happy ze dzis bedzie kolejna kruszynka na świecie :)

Ooooo matko, trzymam kciuki :) ale sie ciesze, jak glupek jakis, a ja nawet siostry nie znam :D czekam na relacje ;)

Marzena gratuluję :) a może dasz jakieś zdjęcie ząbka?
Kasiula gratuluję już na zaś :) mam nadzieję , że nie będą siostry męczyć tak jak Ciebie

Dziunka Ty to mam wrażenie masz bardzo ciekawe życie :) ciekawi znajomi, niespotykane sytuacje itp.
Jak przeprowadzka?

Ja wczoraj czytałam artykuł w TWOIM STYLU na temat kobiet , które toczą sprawy sądowe z najróżniejszych powodów. Była jedna pani , która walczy ze szpitalem. Przez niekompetencję lekarzy ma dziecko z porażeniem mózgowym . Poród się przeciągał, były wskazania do cc , ale lekarze sie uparli, gdy tetno małego zaczeło spadać zdecydowali się na cc. Kazali jej usiasc żeby zrobic znieczulenie. Ona mówi , ze nie moze bo usiadzie mu na głowce- czuje , ze na niej siedzi. To ja sami posadzili...dziecko dostało 1pkt i ledwo odratowali . To tak w skrócie , ale bardzo mnie poruszył ten artykuł. PRIMUM NON NOCERE ????!!!!!

A przeprowadzka nijak. Stoimy w miejscu. Na razie popakowani jesteśmy i czekamy aż tata od brata wróci... nie chce tak robic wszystkiego bez jego obecności...
Tak jakoś zawsze trafiam na ciekawe historie. Adam dzwonil do brata i mowi mu ze powinni chociaz zadzownic do tamtego lekarza i go opierdzielic lub nawet sadzic sie o odszkodowanie ale oni nie chca. Kurcze ja bym opierdzielila jak smok, przeciez teraz to ona mogla naprawde poronic bo zachowywala sie jakby w ciazy nie byla.

bry:-)

na poczatku chwalimy sie chwalimy :-D

AMELCE WYSZEDŁ PIERWSZY ZĄBEK :-):-):-)

do tego mała nauczyła sie jesc łyżeczką i zjada już pieknie kaszki ach jaka jestem z neij dumna :-)
u nas wiosna była i sie zmyła dzisiaj juz jest brzydko, mielismy dzis jechac nad morze a tu nici z wypadu ale wymysli sie cos innego, moj P ma wolne od sirody takze korzystamy z tego i meczymy tatusia cały dzien :-) Amelka to po zabawach pada i spi jak nigdy ....
teraz sobie smacznie razem śpią :-)
a ja uciekam kawke sobie zrobic i zajac sie soba poki cisza i spokuj w domku bo jak pozniej wszyscy powstawaja to znowu nie bede wiedziala od czego zaczac ;-)
wpadne pozniej to was poczytam troche, bo znowu nie zagladałam jakis dluzszy czas :-) i nei w temacie jestem:-p,
miłego dnia :-)

OJEJ GRATULACJE! dla Amelki oczywiscie :-D

Kasiula trzymam kciuki za siostre!

reklama
Dziewczyny co do tych lekarzy to brak słów. Ja mam koleżankę, która też zaczęła plamić i powiedział jej lekarz, że nic z tego nie będzie. Umówił ją na łyżeczkowanie, ale ona poszła jeszcze do innego lekarza. I całe szczęście, bo synuś ma już ponad rok - jest zdrowiutki i śliczny. Uważam więc, że takie diagnozy trzeba zawsze sprawdzać u kilku lekarzy.

Kasiula trzymam kciuki za siostrę, żeby poród poszedł szybko.

AMELKA - gratuluję ząbka!!!

Mam nadzieję, że u nas też wyjdą szybko, bo mała strasznie sie męczy. Całe piąstki wkłada do buzi.

Miłego dnia

Do góry