reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

moja ma zwykle bodziaki kr i na to jakas bluzeczka i kurtka i czapa, dol rajtki i spodenki i kapciuchy, jak mocno zimno to spiworek, jak ceplej to nakrywam kocykiem, rekawiczki tylko jak bardzo zimno

reklama
Zgadzam sie z wami ze trzeba hartowac maluchy, niestety obawiam sie ze ja tego nie robie ;-( Jestem piecuchem strasznym, stale mi zimno i przez to pewnie za cieplo ubieram mala. Czapki w domu nie nosi, po kapieli przykrywam jej glowke recznikiem. Śpi w bodach+ śpioszkach, przykryta kołderka + czyms* w zaleznosci od temperatury w domu(kocyk, spiworek). Na dwor teraz ubieram jej body na dł rekaw (ew. kr.rekaw+koszulka)+bluza+kurtka, rajstopki+spodnie+skarpetki i buty, przykrywam kocem i oslona na wozek. Oczywiscie czapka i szalik. Dobrze??
Ps. prawie zawsze ma gorace dłonie na spacerze ;-)
też jestem piecuchem i ciągle mi zimno :-) , ale staram się nie przesadzić jeśli chodzi o Kube , zazwyczaj jak jest zimno to ubieram mu body dł ręk na sweterek lub bluza ,rajtuzki ,spodnie i skarpety na to kombinezon potem kocyk i osłonka na wózek , ale jak jest cieplej to bodziak z kr i zamiast kombinezonu kurtka , no i kocyk cieńszy lub wcale :tak: , a śpi z reguły w pajacyku polarkowym i przykryty jest kocykiem a jak pajacyk jest bawełniany to dodatkowo zakładam mu śpiworek bo się rozkopuje w nocy :tak:

Byłam na usg tarczycy.
A więc mam w prawym płacie tarczycy hyperechogenny guzek z ogniskiem rozpadu w części środkowej, wymiary 19x12x32 mm.
Czyli zbierajcie na kwiaty :-D:-D:-D:-D:-D

Byłam na usg tarczycy.
A więc mam w prawym płacie tarczycy hyperechogenny guzek z ogniskiem rozpadu w części środkowej, wymiary 19x12x32 mm.
Czyli zbierajcie na kwiaty :-D:-D:-D:-D:-D

Dziunka buhahhahhahahahahahahahhahhaahhahahhahahhahahahahhahhaa rozbawiasz mnie coraz częściej hehehehhehehheheehhe
Ja też mam guzki w tarczycy na obu płatach już nie pamiętam ile co ma, brałam euthyrox, miałam nawet robioną biopsję tych guzków, czy to nie żadna cholera groźna jest. Kurczę, przypomniałaś mi o nich.............chcesz w tyłek?

A ja małego ubieram po domu w body, bluzeczka, spodenki, skarpetki lub rajtki. Jak wychodzimy na spacer wkładam go tylko w kombinezon, zadnych dodatkowych spodni, skarpetek, butków. Ale to dlatego, ze mamy kombinezon coccodrillo, który jest bardzo ciepły i po kilku spacerach po przyjściu do domku rozbierałam małego i wkładałam rękę w kombinezon i patrzyłam, ze tam ma nawet za gorąco.
W domku spi w pajacu samym lub body i śpiośki przykryty tylko cienkim kocykiem jak spi w kołysce, jak przynoszę go do mnie w nocy przykrywam troszkę moją kołdrą. Nie ubieram ani nie przykrywam go bardziej bo wczesniej zauważyłam, ze ma pod bodziankiem lub pajacem spocone rączki, przedramionka i ogólnie karczek. Myślalam ,że ja przegrzewam ale widzę, ze nie :)

Hihihi :-D
Ulenka to mnie pocieszylas :tak: mi wyszedl po porodzie-prawdopodobnie przez mocne parcie. A powiedz mi co teraz: mam wyniki TSH - na moje oko w normie, choc przy dolnej granicy (i tak nie kumam o co w tym biega), amm wynik usg i teraz smigac do endokrynologa? A Ty czujesz swoje guzki pod reka? Bo ja mam z prawej strony gulaje widoczna golym okiem jak sie przyjrzysz ;-)

reklama
Zgadzam sie z wami ze trzeba hartowac maluchy, niestety obawiam sie ze ja tego nie robie ;-( Jestem piecuchem strasznym, stale mi zimno i przez to pewnie za cieplo ubieram mala. Czapki w domu nie nosi, po kapieli przykrywam jej glowke recznikiem. Śpi w bodach+ śpioszkach, przykryta kołderka + czyms* w zaleznosci od temperatury w domu(kocyk, spiworek). Na dwor teraz ubieram jej body na dł rekaw (ew. kr.rekaw+koszulka)+bluza+kurtka, rajstopki+spodnie+skarpetki i buty, przykrywam kocem i oslona na wozek. Oczywiscie czapka i szalik. Dobrze??
Ps. prawie zawsze ma gorace dłonie na spacerze ;-)
ja zakładam po domu body z krótkim rękawem, skarpetki, pajacyk (ale cienki, bawełniany), Na spacer zakładam kombinezonik (średnio gruby, bawełniany), rękawiczki, czapeczka do tego ciepły kocyk. i koniec! Ewentulanie jak jest mrozek to zakładam przykrycie na wózek.
A jak che sprawdzić czy mu ciepło to wkldam palec na karczek czy nei zimny lub spocony

Do góry