reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a co ja mam mówić??
mam nadzieję tylko że najlepszy prezent się przyjął(czyt.dzidziuś):-p
Trzymam kciuki i synusia życzę :-)
My juz dzisiaj po spacerku. wyjechalismy wczesniej, bo musze sie do porzadku doprowadzic . Wstyd sie przyznac , ale Wam napisze, ze dopiro dzis po porodzie ide do gina,:zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak do niego zadzwoniłam to nie był zachwycony moja postawa:tak:Ale jak sam powiedział " tak przystojnej kobiecie nie przystoi zaniedbywac wlasne zdrowie":tak:pojedziemy w ogole we troje. chlopcy poczekaja w poczekalni . chce mlodego pokazac ginowi . jakis swoj udział tez ma:tak:
Nie jesteś sama. Też nie byłam jeszcze u gina. Pójdę może w przyszłym tygodniu, ale to nic pewnego. Nie mam z kim małej zostawić. Chyba ją muszę zabrać ze sobą. Karmienie piersią czasami mnie wkurza.:zawstydzona/y:

Mam do Was pytanka:
1. Do którego miesiąca kazali Wam podawać wit.K?
2. Jakie mleczko podajacie maluszkom swoim?

Pozdrawiam

reklama
Trzymam kciuki i synusia życzę :-)

Nie jesteś sama. Też nie byłam jeszcze u gina. Pójdę może w przyszłym tygodniu, ale to nic pewnego. Nie mam z kim małej zostawić. Chyba ją muszę zabrać ze sobą. Karmienie piersią czasami mnie wkurza.:zawstydzona/y:

Mam do Was pytanka:
1. Do którego miesiąca kazali Wam podawać wit.K?
2. Jakie mleczko podajacie maluszkom swoim?

Pozdrawiam

Ja własnie też z tym pytaniem, wiem, że witaminkę K do 3 msc ale do końca czy początku hehehhehe

dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test żeby się dowiedzieć czy będę listopadową mamą??:-p
nie pamiętam jak robiłam w zeszłym roku ale chyba w 1 dzień po planowanej @
a ja teraz nie miałam @ to kiedy??:confused:

Mi kazali wit K podawac do 14 lutego czyli poczatek 3 miesiaca

A czemu niepotrzebne?
bo uważam, że w mleku znajdą się wszystkie witaminy oprócz właściwej dawki D3, witaminę K kazali podawać dzieciom dopiero kilka lat temu. Większość pediatrów nie podziela tej tezy i nie każą podawać. Za dużo witamin tez nie jest za dobre!

bo uważam, że w mleku znajdą się wszystkie witaminy oprócz właściwej dawki D3, witaminę K kazali podawać dzieciom dopiero kilka lat temu. Większość pediatrów nie podziela tej tezy i nie każą podawać. Za dużo witamin tez nie jest za dobre!
dlatego nie wszyscy podają :)) to wprowadzili dopiero 2 lata temu :)) ja podaje dla świętego spokoju :))

reklama
powinnaś dostać niezły ochrzan:angry::angry:
Ja co prawda też nie poszłam w 6 tyg ale w 9. Ale ty to już chyba przesadziłaś :))
Ja wygoniłam babcie z młodą na spacer bo miałam się uczyć do egzaminu, ale widzicie co robie... siedzę na bb :)) albo wymyslam sobie inne zajęcia... prasuje, sprzątam, układam itp. Pocieszam się że mam czas do 28.02 hehe... nie ma to jak wykręcanie się od obowiązków :))

Ech ja tez tego nie pochwalam, ale moja kumpela z pracy poszla 6 lat po porodzie:szok::szok::szok: kto ja przebije?:-D:-p

dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test żeby się dowiedzieć czy będę listopadową mamą??:-p
nie pamiętam jak robiłam w zeszłym roku ale chyba w 1 dzień po planowanej @
a ja teraz nie miałam @ to kiedy??:confused:

Zrob kiedy chcesz - testy wychodza juz po 6 dniach od zaplodnienia:tak:

Wiesz, idzmy razem z nauka do przodu, a nie zostajmy w tyle. Jakby tak wszystko negowac to daleko sie nie zajedzie. Nie wprowadzali jej by zaszkodzic dzieciom.
Ale faktycznie dobrze ze nie dawalas bo nadmiar wit K powoduje niedokrwistosc :tak:

Do góry