reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej kochane i wróciłam;-) sama poprosiłam wręcz ublagałam, bo myslałam,że tam zwariuję! Podali mi chyba wszystko co mozliwe , z oksytocyną chodziłam wczoraod 9-15 i nic mi nie pomogła.podem dwa czopki ,zastrzyk na rozwarcie i znowu masaż szyjki.Nic NIc Nic , 3 koleżanki ,które leżały na patologi urodziły tylko nie ja:(:eek: mam czekać ,ale nie za długo bo to juz 41 tydzień, strasznie się martwie.Przez te badania szyjki tylko mi naruszyli coś w środku i dośc mocno plamię!Ja juz tam nie chce wrócić:(:wściekła/y:

jezeli dosc mocno plamisz to prawdopodobie sie zaczelo. ja tak mialam. na okolo 20 godzin przed regularnymi skurczami zaczelam plamic lekko, a im mocniej tym dochodzily mocniejsze i bardziej regulare skurcze.
trzymam kciuki, zeby to bylo JUZ.

MARY nie ustaje w modlitwach. daje malej jeszcze 3 dni, a potem to chyba sama já z Ciebie wyciagne ;-)

reklama
Na studentow zawsze mozesz sie nie zgodzic i ich wyprosic. To nasze prawo :tak:
w szpitalach klinicznych nie ma takiego prawa :-( zgłoszenie się do takiego szpitala oznacza zgodę na studentów..
Ten Twój suwaczek, hihi :-) a może ma rację, tylko nie zwuważyłąś? :-D

zebym wiedziala ze beda cos robic na 100% juz bym pojechala a tak jade na wieczor wrazie co na noc poloza bo dzis moga nic nie robic dopiero jutro a nie widzi mi sie siedziec na patologii jak moge przed kompem jeszcze

włąściwie po co będziesz tam dziś jechać, skoro i tak Ci nic nie zrobią? Nie lepiej jutro? toż to cała noc z kompem, albo nawet i z mężem :-D

hej kochane i wróciłam;-) sama poprosiłam wręcz ublagałam, bo myslałam,że tam zwariuję! Podali mi chyba wszystko co mozliwe , z oksytocyną chodziłam wczoraod 9-15 i nic mi nie pomogła.podem dwa czopki ,zastrzyk na rozwarcie i znowu masaż szyjki.Nic NIc Nic , 3 koleżanki ,które leżały na patologi urodziły tylko nie ja:(:eek: mam czekać ,ale nie za długo bo to juz 41 tydzień, strasznie się martwie.Przez te badania szyjki tylko mi naruszyli coś w środku i dośc mocno plamię!Ja juz tam nie chce wrócić:(:wściekła/y:
oj, chyba szybko tam wrócisz :-D

ja już od 8 nie śpię, nie licząć wstawania nocnego na karmienie Niunia.Przebrany nakatmiony, lezy w łóżeczku ale słyszę coś pojękuje...ach to mała maruda :-D

co ile karmisz w nocy? bo ja karmilam co 2 godziy, ale wyczytalam ze w nocy to labo na zadanie albo co okolo 4 godziny. i juz teraz sama nie wiem ...

ja zaznaczylam na planie porodu, ze nie chce studentow, bo skoropracuje w tym szpitalu a wiem, ze studenci "wedruja' po oddzialach to mysle, ze glupio bym sie czula jak bym potem np z nimi pracowala....

skarpetki to podbieram D i to e najbardziejrozciagniete bo inaczej odrazu mi puchna nogi i strasznie swedzi tam gdzie sie skarpetka odcisnela....

To trzymam kciuki zeby juz sie rozkrecilo :tak:

To glupio z tymi studentami...ja tam moge miec studentow przy wszystkim ale nie na ginekologii czy porodowce. Jak mialam zabieg na ginekologii w pierwszej ciazy, to bylo ich z 10-ciu, a ja wtedy nie wiedzialam ze moge odmowic, bo nikt mnie nie poinformowal. Przezylam to strasznie, jak lezalam na fotelu z rozlozonymi nogami a oni wszyscy mi sie tam gapili :eek: modlilam sie zeby jak najszybciej mnie uspili, bo myslalam ze sie spale ze wstydu :eek:

katrenki, dziunka - to żeście sobie pogadały :-D:-D:-D:-D obie na suwaczkach macie, że już po porodzie, a gadacie o jakichś główkach i szyjkach i kłuciach:-D hehehe

reklama
Do góry