reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

katrenki nie martw się bo dzidzia może się w ciągu 5 minut przemieścić i nic na to nie poradzisz. Ja nie wiem jak dzidzia jest ułożona, ale chyba na boku. w czasie porodu przy skurczach też różnie bywa i na pewno się przekręci. Głowa do góry nie zamartwiaj się nie potrzebnie a na pewno nie myśl tyle o porodzie. Co ma być to będzie i nie masz na to wpływu. Lepiej nie myśleć bo możne ześwirować :))

reklama
krzyz mnie strasznie boli.... wczoraj bolal mocno - dzis gorzej.....
i brzuch mnie boli...
i nie wiem juz co bardziej plecy czy brzuch czy to sie laczy :(
"ból podczas fałszywych skurczy porodowych będziesz odczuwać w dole brzucha; ból, jaki wywołują prawdziwe skurcze porodowe zacznie się w dolnej części pleców, będziesz miała wrażenie, że opasa cały brzuch," nie mam pojecia co czuje :|

krzyz mnie strasznie boli.... wczoraj bolal mocno - dzis gorzej.....
i brzuch mnie boli...
i nie wiem juz co bardziej plecy czy brzuch czy to sie laczy :(
"ból podczas fałszywych skurczy porodowych będziesz odczuwać w dole brzucha; ból, jaki wywołują prawdziwe skurcze porodowe zacznie się w dolnej części pleców, będziesz miała wrażenie, że opasa cały brzuch," nie mam pojecia co czuje :|
chyba nie każde są z pleców tylko krzżowe. A nie kazdy ma bóóle krzyzowe. Ja sobie nie przypominam żeby mnie plecy bolały ale człowiek wtedy troche w amoku jest to mogłam źle zapamietać :sorry:

Ja sobie nie przypominam żeby mnie plecy bolały ale człowiek wtedy troche w amoku jest to mogłam źle zapamietać :sorry:
hihi

Mam nadzieje ze to jakies inne bole bo rodzic teraz to juz nie chce tylko poczekac do przynajmniej 2.11:tak: ;) ide lezec.... ten bol to chyba raczej ciagly jest... a jakby byly to skurcze to odstepowalby choc na chwile.... :confused:

reklama
Niunias ja sie boje ze nie skapne sie ze to to :|
to się tak wydaje ale jak juz naprawdę sie zacznie to będzie bolało jak cholera. No kazdy ma inny próg bólu. Ale jak już nie będziesz mogła np. iść w trakcie skurczu i za każdym razem będziesz po prostu musiała koniecznie zająć jakąś pozycję np za każdym razem się nachylić, albo wręcz przeciwnie wyciągnąć plecy, albo przykucnąć i będzie to silniejsze od Ciebie to wtedy to na pewno to.

Do góry