reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Kamcia też jakiś czas temu takie twardnienie brzuszka i wypinanie młodego mnie zastanawiało, teraz to już wiem, że po mału szykuje się do wyjścia, więc usiądź lub połóż się wygodnie dla Ciebie i niuni, żeby ciasno jej nie było i nie będzie to takie uciążliwe. pewnie nic nowego Ci nie doradziłam, ale powinno pomóc;-):tak:

Kasiula a ja wręcz przeciwnie męczę się z zaparciami... i hemoroidami... ufff

mozemy sobie podac reke :sorry2:chociaz musze przyznac ze te problemy pojawily sie niedawno wczesniej tak jak pisza dziewczyny bylo bardzo latwo moze dziecko teraz inaczej jest ulozone

Cholera - sorry - mam pytanie bo mnie dreczy !!! wrrr
czy rozwarcie mozna samemu sprawdzic tj oczami meza????? bo mnie cos trafi zaraz :(

nie mam pojecia :sorry2:

nie mam pojecia :sorry2:

dziewczyny kiedys pisaly o lusterkach :confused: a ja przerazona mniej wiecej jestem :szok::szok:
boje sie ze rozwarcie mam coraz wieksze a skurczy brak.... i ze w razie czego nie zdarze do szpitala.... u gin bylam we wtorek i powiedziala ze w kazdej chwili moge juz rodzic choc wszystko trzymalo... ale wczoraj mielismy z mezem taka awanture ze boje sie ze cos popuszczalo :|:cool:

sorry za panike :shocked2:

czy rozwarcie mozna samemu sprawdzic tj oczami meza????? bo mnie cos trafi zaraz :(

Mozna - i raczej palcami :)

Myjesz dokladnie dlon, wsuwasz palec "tam", na wysokosci około 6-8 cm powinnas natrafic na szyjke macicy (taki wypustek) - generalnei powinna byc twarda i zamknieta - tak zeby mozna ja bylo dookola obmacac, jesli masz wrazenie ze jej "nie ma" czyli miejsza niz 1 cm to znaczy ze sie skrocila, a jesli dasz rade do srodka wepchac paluch to znaczy je masz rozwarcie na 1 palec, jak dasz rade wcisnac tam dwa to na dwa itd...

Ot i cale badanie

Ja jeszcze tabletek nie odstawilam, narazie zwiekszylam odstep miedzy nimi a juz czuje jak maly napiera na szyjke-spiecia w podbrzusiu, klucie szyjki, a raczej bol warg stromowych-az wydaje sie to niemozliwe...Jak w niedziele wezme tylko 2x1/4tab, albo 1x 1/4 tab to pewnie juz 2.11 urodze znajac moje szczescie:/ a ja chce miedzy 8a 15 :)

dzieki Pass... przed chwila nad innym forum wyczytalam ze ktos nie mial skurczy i potem do szpitala nie zdarzyl i ze w domu musial rodzic... to mnie panika ogarnela....

dzieki biore gleboki wdech i wydech i musze o tym przestac myslec...
bo zwariuje :)

jeszcze raz dzieki

reklama
mi lekarz badal palcami głęboko ale na jakiej podstawie oni wyczuwaja to nie wiem hehe

Mozna - i raczej palcami :)

Myjesz dokladnie dlon, wsuwasz palec "tam", na wysokosci około 6-8 cm powinnas natrafic na szyjke macicy (taki wypustek) - generalnei powinna byc twarda i zamknieta - tak zeby mozna ja bylo dookola obmacac, jesli masz wrazenie ze jej "nie ma" czyli miejsza niz 1 cm to znaczy ze sie skrocila, a jesli dasz rade do srodka wepchac paluch to znaczy je masz rozwarcie na 1 palec, jak dasz rade wcisnac tam dwa to na dwa itd...

Ot i cale badanie

a jak mowia na 8cm czyli 4 palce czyli cala rękę mi tam pcha ? :eek:

Do góry