reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

reklama
Tak, to racja! Jestem alergikiem wziewnym na doslownie wszystko (jedynie na siersc zwierzat z czasem sie uodparniam) i niestety musze sie meczyc cala ciaze bez lekow. Ale jakos w ciazy mi troche sie uspokoilo, jedynie latem byla masakra (ale plaza i morze ratowalo :tak:).

Za to na reku mi wyszlo cos dziwnego miedzy palcami, az sie przestraszylam ze jakas grzybica lub cos, wiec polecialam do dermatologa i okazalo sie ze to po prostu jakis wyprysk i musze nosic na dworzu rekawiczki i nie moczyc dlugo rak w wodzie (zmywanie odpada). Dostalam masc, ale tam jest napisane, ze nie wiadomo czy szkodzi czy nie kobiecie w ciazy i nienarodzonemu dziecku. Wiec zaczekam do jutra, spytam sie u gina. Tylko kurcze to tak mocno piecze, ze zaraz zwariuje :wściekła/y:

Wredna zgaga powrocila! I co ja mam teraz zrobic? Mleka wypilam ze dwa litry i pomaga chwilowo...No i wiem od czego to mam. Objadlam sie sledziami (ktorych nie lubie - coraz wiecej mnie rzeczy zaskakuje) i chlebem z pasztetem i to chyba to. A powiedzcie mi czy razowy chleb tez moze wywolac zgage? Bo lekarz zalecil mi go jesc, zebym juz duzo nie przytyla, ale wydaje mi sie ze to on przede wszystkim wywoluje to cholerstwo.

Dziunka mi na zgage pomaga gaviscon w PLYNIE, musze go kilka razy na dzien pic jak mnie piecze mocno ale naprawde pomaga :tak:

Ja też w piątek do lekarza i mam nadzieję, że już ostatni raz.

Kurcze a ja jeszcze nie kupiłam smoczusia i butelek. Musze to zrobic jak najszybciej.

Powodzenia.

Dziewczyny strasznie przeziębiłam się. Całą ciąże bez infekcji udało mi sie przejść a tu na koniec mnie dopadło. Miałam prasować wyprawkę ale niestety nie mam siły. Idę leżeć. Pozdrawiam
Witaj w klubie przeziebionych... ja sie mecze od wczoraj moj kochany S zarazil mnie :o(

Wredna zgaga powrocila! I co ja mam teraz zrobic? Mleka wypilam ze dwa litry i pomaga chwilowo...No i wiem od czego to mam. Objadlam sie sledziami (ktorych nie lubie - coraz wiecej mnie rzeczy zaskakuje) i chlebem z pasztetem i to chyba to. A powiedzcie mi czy razowy chleb tez moze wywolac zgage? Bo lekarz zalecil mi go jesc, zebym juz duzo nie przytyla, ale wydaje mi sie ze to on przede wszystkim wywoluje to cholerstwo.

Mysle, ze chleb razowy moze powodowac zgage zalezy jeszcze jaki ale czesto sam w sobie jest przeciez nawet w smaku kwasniejszy niz zwykly....ja w kazdym razie mam po nim zgage prawie zawsze...:tak:

Dziunka mi na zgage pomaga gaviscon w PLYNIE, musze go kilka razy na dzien pic jak mnie piecze mocno ale naprawde pomaga :tak:

Tyle ze ja sie jakos boje brac te laki na zgage, i nie moge sie do nich przekonac :sorry: moze to dlatego, ze brat mojego sie od nich uzaleznil i musi brac je juz codziennie, a tez niemale szkody sobie wyrzadzil. Dlatego moze sie tak zrazilam.

Kasiiula artykuł ciekawy, ale ustawa/przepis to jedno, a rzeczywistość to drugie- niestety. Oczywiście podoba mi się tylko pierwsza część tych zmian, bo są z korzyścią dla rodzących, ale pozostałe to pomyłka.
butterfly27 szybko wracaj do formy, pij dużo herbatki z miodem i cytrynką może Ci pomorze i koniecznie wapno z wit. c.

Tyle ze ja sie jakos boje brac te laki na zgage, i nie moge sie do nich przekonac :sorry: moze to dlatego, ze brat mojego sie od nich uzaleznil i musi brac je juz codziennie, a tez niemale szkody sobie wyrzadzil. Dlatego moze sie tak zrazilam.
nie ma przeciwskazan do brania ich w cizy....a u mne to tez jedyne co pomaga inaczej w ogole bym w nocy nie spala bo bardzo czesto mnie to budzi.... a przeciez litrami pic tego nie bedziesz i tylko w cizy, a brat Twojego raczej w cizy nie byl i pewnie zbyt dlugotego uzywal zamiast isc do lekarza z zoladkiem....

nie ma przeciwskazan do brania ich w cizy....a u mne to tez jedyne co pomaga inaczej w ogole bym w nocy nie spala bo bardzo czesto mnie to budzi.... a przeciez litrami pic tego nie bedziesz i tylko w cizy, a brat Twojego raczej w cizy nie byl i pewnie zbyt dlugotego uzywal zamiast isc do lekarza z zoladkiem....

Tak, prawda, prawda. Tez juz spac nie moge...i mysle ze to ten chleb i te sledzie, bo brzuch mi opadl calkiem nisko i zgagi juz nie mialam.

a ja po kolejnej nie przespanej nocy.... dziewczyny mam juz dosc i wcale nie chce urodzic w terminie juz....:-:)-:)-(
Ejjj nie zostawiaj mnie samej, kto ze mną dotrwa jeszcze miesiąc do 22 listopada?? Zaczyna tu brakować chetnych na strzelca:cool2:, wykrusza się towarzystwo
Kasiiula a jaki mam kupić ten pierwszy smoczek??? bo o tym to ja w ogóle nie pomyślałam.
Ja mam kupione dwa te same co dziewczyny aventu od 0-3m, jeden niebeski, a drugggg żółty (nocny) z gwiazdkami :happy:
ja też. Tylko mją fluorescencyją tą kolorową płytkę żeby łatwiej było po ciemku znaleźć
Noo właśnie te nocne :laugh2:
Cześć
Właśnie się pakuję do szpitala , jutro mam się zgłosić na badania i obawiam się, że już mnie nie puszczą, przez ostatni tydzień mam wysokie ciśnienie i już nawet leki nie pomagają. Wczoraj było 155/110, trzymajcie za mnie kciuki i mam nadzieję do "zobaczenia" przed rozwiązaniem :-):-):-)
Kcukamy, ja już chyba muszę zacząć palcami od "nog" bo od ąk zaczyna brakować :eek:
butterfly27 szybko wracaj do formy, pij dużo herbatki z miodem i cytrynką może Ci pomorze i koniecznie wapno z wit. c.
Mi za za zgodą ginka pomogl rutinoscorbin 3x2tabl i calcium z wit C

reklama
Do góry