reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

tez tak czytała, ze maluszek powinien wrócic ze spzittala z prezentem dla starszaka. Musze koniecznie się w najbliższych dniach tym zająć. Tylko u nas to nie będzie pluszak tylko najpewniej jakaś koparka ;-) i czytałam tez że jak się dzidziuś urodzi tatuś powinien zabrać starszaka na zakupki żeby sam wybrał prezencik powitalny dla maluszka.

a moja córka z okazji urodzin dzidziusia zaniesie do przedszkola cukierki i poszęstuje wszystkie dzieci :-)

reklama
  • moj efekt wczesnego wstania skonczyl sie tym ze ok 7 dalej sie polozylam i wlasnie wstalam:szok: ojojojojojojojojoj ale musze wykorzystac te moje ostatnie 5 DNI potem szpital to pewnie nic nie pospie
  • a glodna bylam ze chyba z 5 kanapek wrabalam,teraz tak siedze i sie zastanawiam czy juz wszystko mam

dziubasek
(dokańczając temtat) - w okolicy nie mam nikogo bo na wiosce mieszkam, ale nie odległość od miasta jest problemem. Nie wiem czy ja tak trafiłam czy tak generalnie jest (chyba to drugie bo Kam tez się skarżyła na "znajomych") ale tutaj (czyt. za granicą bywa ciężko ze znajomościami "od serca"). Oczywiście są wspaniali ludzi itd ale jest ich nieliczna garstka.. Miałam serdeczną znajomą (jeszcze z poprzedniego mieszkania) ale wróciła do Polski do swojej rodzinki (męża i 2 córek), odnalazłam tu 2 znajome z którymi pracowałam jeszcze we Wrocławiu, ale poza 1 czy 2 spotkaniami pt wspominek to kontakt się urwał (czyt nie mamy o czym rozmawiać), kolejna znajoma właśnie urodziła wiec nie bardzo jest jak się spotkać, dziewczyny z mojej restauracji zalatane więc jak raz na 2tyg uda się spotkac to to wszystko, a kumpela która w danej chwili jest mi najbliższa (tutaj) sama jest listopadówką i na dodatek jeszcze pracuje (w tym samy centrum handlowym gdzie ja prowadze restauracje), tak wiec widzisz, ciezkawo ze zanajomymi... Nigdy jakoś nie dązyłam do posiadania dużej ilości zanajomych... bardziej ide na jakość niż na ilośc ;-)

miran
Ty tam nie przesadzaj z tymi obowiązkami dobrze...? Lepiej niech sobie dzidzia jeszcze trochę w brzuszku posiedzi...
A co do prawdziwej zimy w krajach nieprzygotowanych na nią - śmiac mi się chce jak tutaj tylko śnieg spadnie i dłuzej polezy, bo wtedy zaczyna sie panika na drogach no bo przeciez pytanie za 100pkt brzmi "jak się pozbyć śniegu z dróg"? :-D:-D:-D
No bo nie posiadają czegoś takiego jak płógi które by odśnieżyły drogi, bo po co...? :laugh2::laugh2::laugh2:

maa
Nie lekceważ tego krwawienia. Koniecznie do lekarza i to szybko!
Daj znac co i jak jak bedzie już po wszystkim...

to wymieniaj Iza, ja chcę +15 :)))))) i tak już później za bardzo jeździć nie będziesz :))) a na zimowych może stać pod blokiem :))))
Podpisuję się pod prośbami koleżanek:-) Iza, nie wymieniaj!!
U nas na szczęście przestało sypać, ale w nocy musiało nieźle, bo autka wszystkie zasypane były rano:-(

tez tak czytała, ze maluszek powinien wrócic ze spzittala z prezentem dla starszaka. Musze koniecznie się w najbliższych dniach tym zająć. Tylko u nas to nie będzie pluszak tylko najpewniej jakaś koparka ;-) i czytałam tez że jak się dzidziuś urodzi tatuś powinien zabrać starszaka na zakupki żeby sam wybrał prezencik powitalny dla maluszka.
Fajny pomysł, muszę pamiętać przy następnej ciąży;-)... a może teraz dla rozbrojenia dwóch naszych malutkich chrześniaczków (2,5 i 3 latka) to zastosuję:-):-)

Iza BK jestes z trzecim maluszkiem w drodze?Jejku to bylo zawsze moje marzenie ale teraz to pewnie juz sie nie spelni,troche pozno zaczelismy starac sie o pierwsze:-(

Ostatnia edycja:
Obudzilam sie dzisiaj przed 6 bo poczulam ze mi chyba cos cieknie. Polecialam do kibelka i po prostu poleciala ze mnie jakas ciecz - gdy sie podtarlam to okazalo sie, ze podbarwiona krwia. Myslalam, ze to moze ten czop sluzowy mi odszedl ale to chyba jednak nie to. Czy to moga byc wody plodowe? Ale z krwia?? Jak leze to nic mi sie nie saczy ale jak wstane to zaraz na kibelek i ze mnie normalnie cos poleci. To chyba nie jest mocz, bo nie ma zapachu moczu. Do tego od samego rana boli mnie brzuch jak na okres, ale skurczy zadnych nie mam. Chyba musze zadzwonic pozniej do swojej lekarki, bo niepokoi mnie to bardzo. Wie ktoras z was co to moze byc lub oznaczac?
Ja miałam podobnie, ale w 30-tym tygodniu..pojechałam do szpitala i stwierdzili mi, że szyjka zmiękła i się skróciła..ale na szczęście zapodali kroplówkę i się wyciszyła cała akcja..

Iza BK jestes z trzecim maluszkiem w drodze?Jejku to bylo zawsze moje marzenie ale teraz to pewnie juz sie nie spelni,troche pozno zaczelismy starac sie o pierwsze:-(

nigdy nie jest za późno :-):-) moja teściowa urodziła swoje czwarte dziecko - mojego najmlodszego szwagra w wieku 47 lat :-D no nie twierdzę, że jakoś szczególnie się starała... ale urodziłą :cool2:

Witajcie babeczki :happy:
Ja dopiero jakiąs godzinę temu się obudziłam no i w sumie byłam zaskoczona, bo rzadko udaje mi się tak długo pospać. Może to przez to ze dzisiaj starsznie źle spałam, ciągle się wierciłam i kopałam po łóżu, ni mogłam sobie miejsca znaleźć, ze nie wspomne o wedrówkach do toalety bo to juz norma..
A moze to ta pogoda - tak jak wczoraj bylo ślicznie tak dzisiaj jak w jakimść dreszczowcu - mokro, chłodno i mglisto, jakby panu bogu mleko sie wylało ;-)
Noooo, naprawdę niewiele czasu nam juz zostało.... ostatnie "podrygi" wolności ;-)
A co do prezencików maluchów dla starszaków - super pomysł! Musze zapamiętać :tak:

Dziewczyny ja byłam wczoraj u gin. i stwierdził że mi zmiękła i skróciła się szyjka zapisał mi luteine 2x2 i magnez 3x2 powiedzcie mi czy któraś z was bierze ta luteine?? bo wydawało mi się że teraz to już bez sensu przy końcówce?? z góry dzięki za odp

reklama
Dziewczyny ja byłam wczoraj u gin. i stwierdził że mi zmiękła i skróciła się szyjka zapisał mi luteine 2x2 i magnez 3x2 powiedzcie mi czy któraś z was bierze ta luteine?? bo wydawało mi się że teraz to już bez sensu przy końcówce?? z góry dzięki za odp
A dokladnie na kiedy masz termin?
Ja mam skrocona szyjke, miekka i rozwarcie male, ale od 7misiaca i biore fenoterol. Mylalam, ze gin mi kaze odstawic na wizycie(8.10)ale powiedziala, ze mam brac minimum do 29.10(nastepnej wizyty). Tak wiec lekarzom zalerzy, aby dziecie bylo bezpieczne w brzusiu do ukonczenia 38tc.

Do góry