reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

właśnie się dowiedziałam, ile będę miala macierzyńskiego - brutto 382,80 pln. Jak jeszcze raz mi ktos powie o polityce prorodzinnej, albo o równym traktowaniu, albo o ochronie kobiety ciężarnej, to plunę w twarz :wściekła/y:

CO?????????????Ja się w tych sprawach nie orientuje (macierzyński mi nie przysługuje), ale myślałam , ze to minimum 800 zł. Przecież to kpina

reklama
właśnie się dowiedziałam, ile będę miala macierzyńskiego - brutto 382,80 pln. Jak jeszcze raz mi ktos powie o polityce prorodzinnej, albo o równym traktowaniu, albo o ochronie kobiety ciężarnej, to plunę w twarz :wściekła/y:
Jeeeezzzzuuu:eek:
Iza, a z czego w pl wyliczają te zatrważające sumy...? Toż to ledwo na pieluchy wystarczy..

a nie lepiej miec niespodzianke? ;-) chociaz w tej kwestii, skoro plec juz mozna poznac szybciej. Ja tylko nie chce zeby mnie zlapalo 1 lub 2 listopada. A tak niech sie dzieje co chce :-D
Tez nie chciałabym urodzić 1 listopada.

dziękuję :-)
ja tylko 6 kg przytyłam. więc nie wiem skąd taki olbrzymi brzuch. Dzidzia co prawda duża ale nie aż tak. Jakbym trojaczki miała
Jak malutko! super! Ja przytyłam do tej pory 11 kg i bardzo mi z tym ciężko, choć w sumie tylko w brzuszek mi poszło.

Jestem po wizycie :rolleyes:
No to opowiadam: Mały cały i zdrowy!!!! Moje szczęście w 35tyg. waży 3kg i się nie poddaje w tej walce rośnie dalej
Super wiadomości.
A co do wagi to moja Malutka w 32 tygodniu ważyła 2770g i lekarz powiedział, że malutka. Co lekarz to inna opinia.

Ja dzisiaj biorę się za prasowanie pościeli dla Gabrysi.

Miłego dnia życzę

IzaBK to jest skandal i tego nie da się komentować:wściekła/y:

A ja mam za sobą koszmarną noc, prawie nie spałam, bo brzuch bolał jak na @, a do tego zatwardzenie i ech..... namęczyłam się:-(.
Dziewczyny czy Wy też macie wrażenie że te bóle @ coraz mocniejsze się stają?
Ja już zaczęłam się martwić, a moja lekarka dopiero za tydzień będzie. W końcu!!!
Ja niestety ci nie pomoge bo wogole nie mam takich boli jak na @, brzuch mnie ciągnie, ale to inaczej troche...

To ja chyba wczoraj coś przeczuwałam bo odszukałam wszystkie szaliki i czapki i wrzuciłam do pralki :))))
Powodzenia u diabetologa!!!
co do kwoty macierzyńskiego to szkoda gadać!!! Całe szczęście, że masz pracowników i twoja firma będzie funkcjonowała podczas twojego macierzynskiego i może jakieś zyski będą, a jakbys tak musiała zaprzestać działać na kilka miesięcy??? Nie no nasze państwo jest the best!

gdybym miała zyski, to nie zwracałabym uwagi na zasiłek macierzynski. Niestety nie mam zadnych, mam tylko obowiązki - wobec skarbówki, zusu, pracowników, dostawców. To, że dokłądam, bo niedawdno rozpoczęłam i nie miałam kiedy rozkręcić bo zaszłam ciążę to niestyy tylko i wyłącznie mój problem. A ta kwota macierzyńśkiego to jałmużna jakaś, chyba nie przyjmę.. albo będę odsyłać prezydentowi.
Jestem wściekła. Nie mogę pójść do diabetologa, bo cała się trzęsę...

IzaBK to jest skandal i tego nie da się komentować:wściekła/y:

A ja mam za sobą koszmarną noc, prawie nie spałam, bo brzuch bolał jak na @, a do tego zatwardzenie i ech..... namęczyłam się:-(.
Dziewczyny czy Wy też macie wrażenie że te bóle @ coraz mocniejsze się stają?
Ja już zaczęłam się martwić, a moja lekarka dopiero za tydzień będzie. W końcu!!!
Ja wieczorami mam te bóle jak na @ i też wydaje mi się że są coraz mocniejsze. Wizytę mam jutro! Dowiem się czegoś przynajmniej :)

reklama
Cześć! Jak zwykle tylko na chwilkę i zaraz wracam do łóżka. Ciągle jestem w trójpaku i jakoś się trzymam (lekko nie jest-mam już dość!).
Lekarz kazał mi przyjść w piątek na kontrolę. Oczywiście jeśli do tego czasu wytrzymam. Wtedy albo od razu umówi mnie na cięcie, albo położy w szpitalu i będziemy dalej czekać na odpowiedni moment. Będę Wam dawać znać co i jak. Szykujcie dla mnie miejsce na wątku rozpakowanych listopadówek ;)
Buziaki dla wszystkich!

Do góry