reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja się szykuję na wizytę u ginka brrrr, już nie mogę się doczekać (trzeba było mnie wczoraj widzieć z lusterkiem próbującą się ogolić - poszło nieźle nie licząc małych dwóch szczypiących skaleczeń, nigdy wcześniej mi się to nie zdażyło. Może skóra tam teraz wrażliwsza).
Jestem bardzo ciekawa ile mały waży i jaki jest duży, i czy mam wszystko pozamykane ...

No nic, napisze jak wrócę, za was też trzymam kciuki bo wiem że nie tylko ja miałam dzisiaj wizytę :)

reklama
a mozna w ciazy cwiczyc te miesnie kegla? Bo polozna ostatnio mowila zeby zaczac to robic tydzien po porodzie?
mi położna kazała ćwiczyć mięśnie kegla jak byłam na wizycie ok 20 tygodnia ciąży , ale zalecają też ćwiczyć po porodzie , polecam artykuł na ten temat Ćwicz mięśnie Kegla - ciąża, ćwiczenie Kegla, krocze, mięśnie kegla, po porodzie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
często jak się budzę w nocy to boli mnie podbrzusze i nie wiem czy to od tego że chce mi się siku czy jest jakiś inny powód , czy któraś też tak ma lub miała ?? w ciągu dnia rzadko mi się to zdarza :-( ,zapytam w czwartek lekarza na wizycie ale chciałam coś wcześniej o tym wiedzieć
jeśli chodzi o usg to u mnie robią tylko jedno połówkowe , ewentualnie jakby się coś działo to zrobią i na życzenie pacjentki ale wtedy się płaci , położna mi powiedziała że jeśli by się okazało że maleństwo się nie ułoży prawidłowo to wtedy też robią usg ale to dopiero na samym końcu

mi położna kazała ćwiczyć mięśnie kegla jak byłam na wizycie ok 20 tygodnia ciąży , ale zalecają też ćwiczyć po porodzie , polecam artykuł na ten temat Ćwicz mięśnie Kegla - ciąża, ćwiczenie Kegla, krocze, mięśnie kegla, po porodzie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
często jak się budzę w nocy to boli mnie podbrzusze i nie wiem czy to od tego że chce mi się siku czy jest jakiś inny powód , czy któraś też tak ma lub miała ?? w ciągu dnia rzadko mi się to zdarza :-( ,zapytam w czwartek lekarza na wizycie ale chciałam coś wcześniej o tym wiedzieć

Mnie boli bardzo, taki tepy bol wlasnie w nocy jak sie budze na siusiu, lub w dzien jak gdzies sie zasiedze i zapomne o siusianiu. Jak tylko skorzystam z toalety to przechodzi jak reka odjal. Takze moze to od tego Cie boli. Ale lepiej sie spytaj :tak:
Troche sie boje cwiczyc te miesnie, bo mam wrazenie ze takie regularne ich napinanie zaraz wywola prawdziwe skurcze ;) wiem, glupoty plote, ale nie moge sie przelamac ;)

hejcia;)

i na chwilke jestem..
zaraz liste imion poprawie...

a wlasnie wczoraj psialm z Kasia..:) i wumie w akzdej chwili moze sie rozpakowac ale cche dotrrwac do 35 tc czyli do czwartku....i bedzie dobrze...biedactwo zmeczoan sflustrowana..jest.... oczywiscie wam buziaczki przesyla..;)

nawet trzeba! ćwiczenie mięśni Kegla + masaż krocza = możliwość porodu bez nacinania krocza.
I pozniej po porodziejest latwiej. Ja cwiczylam, naciecia nie uniknęłam. Ale nie mialam problemow z trzymaniem moczu po porodzie, choc sikalam w dziwne strony, hahahaha. Dobrze, ze wc ma duze otwory, bo mozna nie wcelowac nawet siedzac;-)jak my kobietki:szok:

hejcia;)

i na chwilke jestem..
zaraz liste imion poprawie...

a wlasnie wczoraj psialm z Kasia..:) i wumie w akzdej chwili moze sie rozpakowac ale cche dotrrwac do 35 tc czyli do czwartku....i bedzie dobrze...biedactwo zmeczoan sflustrowana..jest.... oczywiscie wam buziaczki przesyla..;)

ale ponoc juz ja odlaczyli, dostala skurcze i miala rodzic? :sorry: Ale to dobrze jak jeszcze jest w dwupaczku :tak: Ucaluj ja od nas tez :tak:

I pozniej po porodziejest latwiej. Ja cwiczylam, naciecia nie uniknęłam. Ale nie mialam problemow z trzymaniem moczu po porodzie, choc sikalam w dziwne strony, hahahaha. Dobrze, ze wc ma duze otwory, bo mozna nie wcelowac nawet siedzac;-)jak my kobietki:szok:

Haha:-), taak, mi do tej pory zdarza sie siusiac w rozne strony, swiezo po depilacji ;-)Ja naciecia nie uniknelam, a z popuszczaniem tez nie mialam problemu. Nie liczac 4 i 5 miesiaca obecnej ciazy, gdzie popuszczalam nawet przy malym smiechu. To bylo straszne, ale trwalo stosunkowo krotko i wlasciwie nie wiem czym bylo spowodowane.

reklama
kurcze, kot mi wczoraj skoczyl na klawiature, cos wcisnal i obrocilo mi ekran do gory nogami. wczoraj dalam sobie spokoj, ale dzis spedzilam prawie godz probujac to naprawic.:-)

Do góry