reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ok to i ja poproszę zaproszenie

mąż mi wczoraj właśnie mówił. Podobno tylko 6% tego co my uznajemy za poród sn jest w żeczywistości porodem naturalnym.

to chhyba chodzi o to, ze u nas od razu na porodówce pakują wenflon w żyłę i a to oksytocybnę a to cos tam innego na rozluxnienie albo na wzmocnienie wpuszczą. Ale nie wiem czy tylko to.

Mi nie chcieli nic dac mimo ze tyle godzin sie meczylam :shocked2: Dopiero jak zadzwonilam do mamy, mama do mojego lekarza, a on do poloznych i od razu kroplowke dostalam, a zaraz 3 skurcze parte i po porodzie :tak: Teraz jak bedzie ze mna moj to mam nadzieje ze wszystkiego dopilnuje i ze one beda zachowywac sie normalnie. Chociaz ponoc kadra sie zmienila i ogolnie jest super :-)

A co do naciec krocza i szycia, to moim zdaniem dziewczyny nie ma sie czego bac. Jak dostalam moja mala rybke na raczki to juz nic sie nie liczylo i tylko pamietam jak mi lezala na brzuchu podczas rodzenia lozyska (maly pikus ;-)) i przez caly czas szycia (tzn pozniej sie skumalam ze w tym czasie mnie szyli ;-)). Naciecia wogole nie pamietam :eek:

reklama
Mamy utworzona zamkniętą grupę i tam możemy opisywać swoje przeżycia np. z porodówek i dostęp do tej grupy mają tylko listopadówki. Trzeba wysłać do Ka.M`cia maila i ona prześle wam zaproszenie do tej grupy. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam :cool:.
Pewnie będziemy mogli umieszczać tam zdjęcia naszych pociech i tylko my będziemy mogły je oglądać :happy:.
to ja poproszę również o zaproszenie dziubasek08@gmail.com :)))

U mnie ciężka noc...:zawstydzona/y:
Położyłam się i zaczął się ból pleców :confused2:.
Mała wypięła się tak jak tylko mogła:no: i zaczął się ból głowy połączony z cięzkim oddychaniem.
Myślę sobie,że dam rade ale nagle zaczęłam czuć mocne kłucie tam na dole :crazy:.
Jeszcze mała dostała czkawki i wtedy poczułam jak naprawde jest niziutko:szok:.

Cięzko mi było tej nocy z tymi bólami a gdzie tu do PORODU:szok::szok:.

znów Was podglądam:-D:-D:-D Witajcie Ciężarówki:-)

Dla tych, które chcą "przyspieszyć poród" polecam 3 razy S: Seks, Sprzątanie i Sutów tarmoszenie:-D:-D
w styczniu i lutym wszystkie tak robiłyśmy, jak już kręgosłupy wysiadały, nogi puchły, ręce drętwiały i nie dało się na jednym oddechu powiedzieć złożonego zdania;-)

nie pamiętam, czy komuś pomogło, ale czemu by nie spróbować? ja po takich zabiegach chodziłam w ciąży prawie do końca 42 tyg:cool2:
aaa... był jeszcze do picia olejek rycynowy- na mnie też nie podziałał:sorry:

skurcze przepowiadające są inne od twardnienia brzuszka- na pewno to odczujecie, a właściwe to już bankowo są do zauważenia...:-)

Co do tych skurczów....
Ja mam takie bóle (głównie wieczorem) jak na @. Całe podbrzusze boli, nawet bardzo!!!! to trwa jakieś 2 minuty po czym spokój i za chwilę znowu boli. Ostatnio codziennie mi się to powtarza. Wczoraj wieczorem zaczęłam ćwiczyć mięśnie kegla i nagle właśnie znów poczułam te bóle. Co to jest??? Też tak macie? Bo ja juz w pewnym momencie się wytraszyłam :(((

czytam was czytam... i ledwo łapię wszystkie tematy:-p:zawstydzona/y:
co do skurczów też mam.... zawsze wieczorem lub z rana czasem... już od jakiegoś czasu....
i czuję jakby mi się dzidzia wywiercała wiadomo skąd;-)

Milencia cieszę się że napisałaś.... nasze forum zostaie przeniesione na dzieci urodzone w 2009 Listopad
ale póki co trzymaj się w 2paku i bądź dobrej myśli... wkońcu w szpitalu nie będziesz miała złej opieki

i witam nową mamę która niedawno dołączyła:-)

Co do tych skurczów....
Ja mam takie bóle (głównie wieczorem) jak na @. Całe podbrzusze boli, nawet bardzo!!!! to trwa jakieś 2 minuty po czym spokój i za chwilę znowu boli. Ostatnio codziennie mi się to powtarza. Wczoraj wieczorem zaczęłam ćwiczyć mięśnie kegla i nagle właśnie znów poczułam te bóle. Co to jest??? Też tak macie? Bo ja juz w pewnym momencie się wytraszyłam :(((

a mozna w ciazy cwiczyc te miesnie kegla? Bo polozna ostatnio mowila zeby zaczac to robic tydzien po porodzie?

reklama
witajcie.
ja dzisiaj niewyspana jestem bo moi sasiedzi urzadzili sobie awanturke o 1 w nocy:no:.Darli sie jak nawiedzeni. Ale najbardziej szkoda mi ich 2 malych dzieciaczkow bo one tego musza wysluchiwac.

Do góry