reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

ANETA23 już nie przesadzaj że tak zawiło, mi mój M cały czas mówi,że to ja gadam od rzeczy, więc to na pewno ja nie moge zrozumiec pewnych wypowiedzi, mój M cały czas tylko wyłapuje jakies moje słowne wpadki, ale przez to jest wesoło w domu.
A Ty anetko mozesz nas "zanudzać" miło poczytac i miło tez pisac jak wiesz że ktoś czyta.
Nie za bardzo zawiło napisałam?:-)

reklama
ANETA23 już nie przesadzaj że tak zawiło, mi mój M cały czas mówi,że to ja gadam od rzeczy, więc to na pewno ja nie moge zrozumiec pewnych wypowiedzi, mój M cały czas tylko wyłapuje jakies moje słowne wpadki, ale przez to jest wesoło w domu.
A Ty anetko mozesz nas "zanudzać" miło poczytac i miło tez pisac jak wiesz że ktoś czyta.
Nie za bardzo zawiło napisałam?:-)
Ja złapałam o co chodzi;-)
ciśnienie dzisiaj po lekach ok... nawet się na malutką kawkę taką mega słabą skusiłam:zawstydzona/y: cuż ciężko sobie nieraz odmówić:blink:

Witam kobietki, kurcze jakos dzis mi sie nic nie chce, chyba przez ta pogode.
Bylam dzis w paru aptekach, i nigdzie nie bylo tego kremu na obrzeki, ale za to kupilam sobie zel zeby zlagodzic ta moja rwe kulszowa, bo juz ten bol mnie do szalu doprowadza
aneta23 trzymam kciuki zeby po wizycie bylo wszystko ok
nik_i oj wiem co to znaczy odmawianie sobie kawy, ja tez czasami nie moge wytrzymac

Cześć dziewczyny!
Może,to dobrze,ze to dopiero pierwsze dziecko,bo nie wiem czego tak naprawdę się spodziewać i jak to pójdzie,bo tak szczerze mówiąc wogole nie myslę o porodzie,a przecież to juz tak nie długo:szok:. Torba oczywiście jeszcze nie spakowana,a mój M tylko chodzi i mówi "spakój się w końcu",a mi cały czas coś innego wypada:-). Dzisiaj przyjeżdża do nas moja kuzynka,to przecież musiałam okrzątnąć wszystko i jeszcze muszę pójść na zakupy i zrobić obiadek:-), a jutro już umówiłam się z koleżanką z pracy:-) i czas leci,a torba dalej nie spakowana:-). Mam nadzieję,że dzidzia się nie wyrwie za wcześnie,bo będzie jazda bez trzymanki,ciuszki wprawdzie poprane,ale jeszcze nie poprasowane:szok:
Moi przyszli teściowie zaoferowali zasponsorowanie znieczulenia,mam nadzieję,ze nie będzie to konieczne i będę mogła wykorzystać te pieniadze na dzidzię,ale i tak muszę się wypytać swojej ginki jak to jest z tym znieczuleniem.
nik_i korzystaj ze zwolnienia ile wlezie i odpoczywaj,choć mi się wydaje,że mam mniej czasu niż jak jeszcze pracowałam:-D
aga111 nie wiem jak jest z tym opadaniem brzucha,zielona jestem,mam termin za trzy tygodnie,ale wydaje mi się,ze brzuch jest na swoim cały czas miejscu,spytam jeszcze kuzynki,po trojce dzieci moze coś jeszcze pamięta:-),choć pamiętam jak jeszcze pracowałam odwiedziła nas w pracy koleżanka,która miała termin jakoś za dwa tygodnie i tak się sama dziawiła,że brzuch ma dalej wysko,było to w czwartek,a z soboty na niedzielę urodziła,więc nie wiem jak to jest.
madzik ja mam spuchnięte nogi non stop kolor,juz wręcz do tego przywykłam,moja gin wysłała mnie na badania,ale wszystko wyszło ok. i nic nie mówiła o szpitalu,Tobie chociaż schodzi po nocy,a ja ledwo klapki zakladam do chodzenia po mieszkaniu:-(
lunia nie daj się przeziębieniu,leż i się kuruj,miałaś odpoczywać na zwolnieniu,a nie chorować:-),a jak tam szef,odpuscił sobie,czy dalej Cię jednak nęka?
Aneta trzymaj się i pisz co tam u ciebie,nawet jak bys miała tylko pisać,ze leżysz,to też dobrze,bo tak ma być i fajnie,ze opiekunka się znalazła,Kubuś będzie miał z kim szaleć,a i Ty z kim porozmawiać,a najważniejsze,że będziesz mogła odsapnąć i zadbać o siebie:tak:
dorinko jeszcze tylko dwa dni nie licząc juz dzisiejszego i w końcu dołączysz do grona odpoczywających przed porodem,bo juz chyba tylko Ty nam zostałaś pracujaca:-)
lana rzeczywiście fajna gromadka i oby faktycznie teraz było szybciej:-)
Pozdrawiam i zbieram się na zakupy:-)

Witam, wybieram się właśnie po córcię do żłobka ale pomyslałam że jeszcze zajżę do was.
aga111 mi brzuch opadł 2,5 tygodnia temu, pytałam gina czy to cos oznacza , powiedział że absolutnie nie ma się czym martwić dopóki nie ma żadnych innych objawów.
Widze że wszystkie już ogarnia strach przed porodem, sama boję sie bardziej niż za pierwszym razem i sama nie wiem czego :-)
Dziewczyny tak na prawdę to nie ważne jak , ważne żeby urodzic szczęśliwie !

marzycielka kupilam taki lek "Naklofen żel" to jest zel przeciwbolowy i przeciwzapalny, ale jest delikatny i mozna go stosowac w ciazy, mam nadzieje ze cos pomoze
Gabi9 no widzisz, Ty masz wieksze obrzeki ode mnie i zadnej afery lekarz Ci z tego powodu nie robi, chyba tylko moj jest taki przewrazliwiony, bo mi badania tez dobrze wyszly. A co do torby to ja tez ja codziennie pakuje i spakowac nie moge, wprawdzie wszystko juz mam, tylko tak jakos sie nie chce

Witam,
Dzisiaj już trochę lepiej się czuję, ale nadal jest kiepsko - męczy mnie straszny katar:-( Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości:tak:
Jeśli chodzi o pracę, to niestety raz dziennie muszę sprawdzać maila i wtedy okazuje się że jest kilka spraw do załatwienia. Na szczęście nie dużo, ale zawsze...Telefonów żadnych nie mam więc generalnie odpoczywam;-)
Biorę się za czytanie;-)

reklama
A mi dziś do opadniętego brzucha dołączył ból w krzyżu, przez całą ciążę nie bolał mnie tak jak dziś. Już się obudziłam z bólem kręgosłupa i w dole brzucha. Zastanawiam się czy trochę nie panikuję bo w końcu wiele dziewczyn narzeka na ból, może to po prostu kości się jakoś rozchodzą?
Gabi9 no ja też namawiam do spakowania torby :-)
nik_i
ja niestety muszę pić kawę i to całkiem mocną bo ciśnienie mi spada do 80/45 i bez kawy ledwie człapię

Do góry