reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Widze ze nie tylko moja pociecha nie chce sie juz teraz za bardzo dzielic nowymi rezcami w domku, my z bujaczkiem lezaczkiem przechodzimy to samo, lozeczko zostalo podniesione i zastawione tak zeby mlody juz sie przestal do niego pakowac....ciekawa jestem jaka bedzie reakcja na wozek.... az strach pomyslec.... male zazdrosniki...
Filwinka ty uwazaj kobito nic goracego w poblize brzucha bo moze dojsc do krwotoku tak jest masa naczyn i duze lozysko ,,,,, lepiej cos zimnego jakis kompres lub masc p/b pozatym najlepiej sie polozyc i troszke porelaksowac plecki , .... wiecie co ciekawe tyle nas na poczatek listopada moze obstawimy ktora z nas sie p[ierwsza teraz po Karolce rozklei.....? ;-)

reklama
Anetko Ty kochana nie nazekaj na M bo moj dzis podobno mial wolne wiecej u niego wolnego widze jak jest czasem w pracy dzis sie nie odrywal od telefonu a masa spraw jakie mielismy do zalatwienia spowodowala ze tym bardziej sie wkrecil w wir ....... a ja myslam ze moze wyskoczymy na obiad do jakiejs knajpki jak maly zostal pod opieka babci a tu klops uslyszlam ze on dzis idzie na mecz gdzies tam z kolegami wiec na obiad to mu sie nie chce ja to mam meskiego szowiniste w domu ktory nic tylko koncem wlasnego nosa mysli..... najgorsze ze dopierow takich momentach to sobie uswiadamiam..... bo tak to jestedm niestety nauczona samodzielnosci ,,,, a Ty masz M ktory sie stara a to najwazniejsze , trzyama kciuki za pyszne kotlety..... i wierze ze takie pyszne podane do lozeczka bede ci napewno smakowaly... czekamy na opowiesc obiadowa.....:happy::tak:

Cześć Kobietki!
Wybaczcie mi że tak rzadko pisze ostatnio :sorry2:. Ale naprawdę nie mam weny i czasu ... Wczoraj mój Małzon miał 30 urodzinki więc upiekłam dwa ciasta (chociaz miałam kupić.... ale szarlotka zs cynamonem to jego ulubiona :tak:i jak mu tu przyjemności nie zrobić jak on taki kochany???). trochę sprzatania trochę odpowiedzi na służbowe emaile (przy okazji lunia pozdrawiam cię :-D 3 godzinki pisałam). Czuję się generalnie ok. chociaż dzisiaj mam wrażenie że spuchły mi palce u rąk i stóp.... :szok:. Mój M dzisiaj w Słupsku czyli bardzo daleko :baffled:. A ja na popołudnie umówiłam się z teściową że pojedziemy się zrelaksować do Ciechocinka :-D:-D:-D. No mam nadzieję ze w Ciechocinku nie urodzę ... Zreszą ten "kurort" mam tylko kilkanaście kilometrów od domu ;-). A przy okazji dziewczyny nie wiecie czy w ciązy mozna chodzić na basen solankowy? (Ale z drugiej strony nawet jeśli można to nie bedę ryzykować bo ja mam już 2 cm rozwarcia! :rofl2:).
Lucyann - bądź twarda i jasno mów co chcesz :tak:. Faceci nie rozumieją aluzji- a chcesz isć do restauracji na obiad i już!:tak:I może nie bądź taka samodzielna ;-) (na niby). Poprostu "Kochanie zrób coś!" "Ale jesteś super - nie wiem co bym bez ciebie zrobiła". Panowie czasami myslą że skoro my same możemy to jest ok :tak:.
Agathe, Lucyann, ICEDAL, Anetka - ulubioną zabawką mojego 4 letniego synka stała się mata edukacyjna Tiny Love .... :-D:-D:-D
Aneta - anpisz jak tam kotlety (a swoją drogą trudne zadanie mu postawiłaś :tak: - spagetti z sosem ze słoika byłoby łatwiejsze :-D)
Karola - cieszę się ze wszystko ok!!!! Odzywaj się do nas :tak:
Monik - mam nadzieję że u ciebie i maleństwa też wszystko ok!
filfinka - Lucyann ma rację uważaj z tym termoforem i gorącymi kąpielami! Zdrówka życze
Dorinka - no patrz tobie od poczaku opadł brzuszek a u mnie nic :-(.
Dziewczyny sorry że nie odniosłam się do wszystkich ale mam zadużo zaległosci. Stopniowo nadrobię.
Buziolki

Czesc dziewczyny
biggrin.gif

Moje samopoczucie beznadziejne.....a pewnie bedzie coraz gorzej....az do mety
sorry2.gif

M wybyl do pracy.....Kuba ladnie bawi sie z nianią
wink2.gif

A ja dzis wieczorkiem mam wizyte u okulisty - mam nadzieje ze nie okaze sie ze jakies cc trzeba czy cos
dry.gif

Poza tym niezle u nas pada, az ciemno w domku....
Aaaaaa kotlety....nie narzekam, nie narzekam
p.gif
- kokos gdzies sie ostatecznie zgubił
laugh.gif
i wyszly normalne kotlety.....ale obiadek byl naprawde dobry, nawet sałatka była
laugh.gif
wink2.gif
Ladnie M pochwalilam mimo wszystko - zeby nie bylo, nie bójcie sie nie jestem taka okropna ;-) Widze ze on sie stara....

Aaaaaa..........M spakowal mi torbe do szpitala :szok:

KIRIAM - spagetti z sosem ze sloika bylo w sobote i w niedziele :-D:-D:-D;-)
Milego relaksu Ci zycze :-)
LUCYANN - no tak faceci to sa z marsa :baffled:....faktycznie trzeba prosto z mostu bo inaczej ciezko im cos zakumac :sorry2: - zreszta moj M sam mi to powtarza....
ICEDAL, AGATA, LUCYANN - :-D ciekawe jak nasze maluchy podziela sie z rodzenstwem tymi "nowymi zabawkami" :-D
KAROLA - ciesze sie ze sobie radzicie i ze wszystko ok.
AGATA - i co...podzialalo wczorajsze sprzatanie? :-D
FILWINKA - tak tak ze termoforem uwazaj....i jak torba - spakowana?

Anetko - wiem, że czasem to bardzo trudne, ale wycisz się i pouśmiechaj do brzucha, a na pewno jego lokator się lepiej poczuje i Ty poczujesz w sobie troszke radości :) Przesyłam pozytywne fluidki!!!!!

porod dziewczyny to jest taka nie typowa strona dla Pan lubiacych cos innego poczytajcie moze cos wyniesiecie dla siebie ....
ja niewstety wiem ze mezczyzna trzeba lopatologicznie nie to co kobietom jak jeknelam mamie dzis rano przez telefon ze nic mi sie nie chce to z drugiego konca lodzi przyjechala z obiaddem.... to znaczy kochac kogos ..... ale coz faceta sie zachcialo to jest.... ale musze pochwalic grzecznie wczoraj wrocila z meczu i karmi kawowe mi przyniusl nie wazne ze o 00:00 ale warto bylo czekac...:sorry2: zobaczymy co dalej:dry:
Anetko uszka do gory ja niestety tez mam nie ciekawe mysli typu po co mi bylo kolejne dziecko w co ja sie wpapralam albo jeszce gorzej ale to zachwile przechodzi jak Remek przychodzi i puszcza banki mydlane dla dzidzi w brzuchu albo go glaszcze lub sie przytula.... to w sumie dla niego rodzenstwo a nie dla mnie kolejne dziecko zeby nie byl sam na swiecie!!! bedzie dobrze....:sorry2::tak:

Dziendoberek;-)!
U Was juz srodek dnia a ja dopiero zaczynam. Wczoraj zaliczylam fryzjera i czuje sie fatalnie:-(. Wiem, wiem, takie wizyty powinny humorek poprawic ale mi tak spitolila wlosy:angry: ze omal nie plakalam ja przyszlam do domu:wściekła/y:. Bylam umowiona z moja stala fryzjerak ale okazalo sie ze nagle musiala jechac do domu bo sie jej dziecko rozchorowalo. A skoro juz sie wybralam to pomyslalam ze w koncu inna fryzjerka tez potrafi wlosy sciac. No i tu sie pomylilam:crazy:. Ale dzisiaj juz mi lepiej w koncu to tylko wlosy i odrosna.
Carolk_a weijdz sobie na watek Tworzenie Dzialu Zamknietego. Tam Anetka23 opisala jak dostac sie na zamkniety:tak:.
Karola000 cieszymy sie ze krolewny zdrowo i szybko rosna:tak:.
Kiriam udanego wypadu do Ciechocinka, napisz po powrocie jak bylo:tak:. Hmm, a gdyby dzidzia przyszla na swiat w jakims pensjonacie to mialaby darmowy pobyt w tum miejscu zaklepany na cale zycie? Tutaj tak jest jesli dziecko sie urodzi w hotelu albo samolocie:blink:. Wypieki M smakowaly? Nie martw sie i Tobie brzusio wkrotce opadnie:tak:.
Aneta23 daj znac co tam okulista wymyslil, badz dobrej mysli. Skoro pierwszy porod byl naturalny to pewnie teraz tez nie bedzie przeciwskazan. Trzymam kciuki. ciesze sie ze obiadek smakowal.
Lucyann no widzisz, ci faceci to jednak czasem cos kumaja, bedzie dobrze. Oni tez na swoj sposob przezywaja nasze ciaze i miewaja rozne humory, ale wazne ze choc troche sie staraja. Mysle ze bedzie juz tylko lepiej;-).

A co do dzielenia sie starszego rodzenstwa z mlodszym, to ja juz jakis czas temu pochowalam wszelkie gadzety zeby Oliwia o nich zapomniala i nie zabierala braciszkowi. Czy to poskutkuje, nie wiem, okaze sie niedlugo jaka pamiec ma moja cora.
Milego popoludnia kochane!

aneta23: mnie Mama wczoraj wieczorem tez spakowala do szpitala heh... I cio u okulisty?
Lucyann: ja to postanowilam juz nie czytac o porodach, bo im wiecej artykulow przeczytalam tym wiekszy lek we mnie.

reklama
Do góry