reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

nic sie nie martw. Ja w pierwszej ciazy idac na usg w 19 tc nie czula ruchow. Teraz jestem tez w 16 i nie czuje nic szczegolnego, jeszcze troche i dzidzius bedzie tak silny ze nie tylko poczujesz, ale caly brzuch jak ufo Ci sie bedzie ruszal:-)

poza tym ja widze sama po sobie, ze druga ciaza to juz nie to samo, mam juz jedna kruszyne do zajmowania sie i czasem to wogole zapominam ze jestem w ciazy, a przy pierwszej to myslalam o tym caly czas:-D

moze to tez dlatego ze wogole nie czuje roznicy ze jestem w ciazy, czasem mam ochote na cos ale nie taka bardzo duza i nie czesto sie do zdarza. Ale ochote na cos to kazdy moze miec i to bez ciazy:tak:

reklama
ja niedlugo bede w 16 tyg i tez narazie nic nie czuje, wczesniej myslalam ze czuje, ale teraz kompletnie nic, wiec pewnie sie mylilam, ale cierpliwie czekam:-)

Dziękuję Madzik i Agathe. Ja dokładnie tak samo jak ty Agathe czasami nie czuję że jestem w ciąży. Pierszą bardzo celebrowałam, a teraz przy Mikusiu to czasami zapominam. Robie też zancznie więcej rzeczy. Za pierwszym razem dwie butelki wody mineralnej do zabrania - to było za wiele, a teraz to siaty całe i z synkiem na rolki i gonie za nim po całym osiedlu :tak:. Może przez to właśnie wieczorem lub w nocy jak nie mogę spać, to mnie takie refleksję nachodzą czy aby wszystko bedzię dobrze. Ale na pewno przesadzam;-).

ja przy pierwszej ciazy wogole wiecej spalam. Teraz na poczatku tez bylam bardzo zmeczona i czesto spalam w dzien razem z mala, ale od jakiegos czasu zupelnie mi przeszlo. Tyle ze w nocy spie jak zabita. Wcale jak narazie ta druga ciaza nie jest taka zla;-)

A ja potrafię obudzić się w nocy i nie spać przez 2 lub 3 godziny. Za pierwszym razem też tak było ale dopiero w ostatnich miesiącach. A teraz od samego poczatku. Myślę że to trening przygotowawczy :blink:.

Agathe czytałam że mieszkasz w Norwegii. Moja najbliższa przyjaciółka tez mieszka na północy, wyszła za mąż za Norwega i jest bardzo szczęśliwa :tak:.
Serdecznie pozdrawiam

Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo :-(

Aneta ciesze sie ze katar wam mija :-)

Kiriam co do ruchow to ja slyszalam ze to jest zawsze inaczej :-)
U mnie to jest moja pierwsza ciaza i ja od kilku dni czuje takie delikatne pojedyncze PUKANIA
w brzuchu :-) kilka razy dziennie i sam juz nie wiem czy to jest dzidza czy cos innego bo sie na tym nie znam :-(.Mam nadzieje ze to dzidzia :-)
I slyszalam ze nie koniecznie jak jest sie w kolejnej ciazy to czuje sie ruchy szybciej :-) bo to zalezy od dziecka od tego jakie jest ruchliwe :-).
Napewno jest oki :-)

Ja wlasnie weszlam w 5 miesiac i ciesze sie z tego ale jakos dzis bola mnie jajniki i jakos dziwnie brzuch czy zoladek juz sama nie wiem :-(.I te jajniki mnie wkurzaja :-(.Ale musi troche pobolec bo sie tam wsio rozszerza

Milego weekendu wam zycze :-)

Cześć mamuski!
Ja też jestem w pierwszej ciaży i z tego co wiem, czyli ksążkowej wiedzy,to dziecko zaczyna dawać o sobie od 20 tygodnia,ale mnie zaskoczyłyscie,że to moze być już tak wczesnie! Właściwie nic u mnie się nie dzieje i nic nie czuję,ale teraz bedę na to bardziej zwracać uwagę,bo myslałam,ze to jeszcze nie pora na ruchy dziecka!
Mnie strasznie bolało w okolicy kości ogonowej,ale to chyba od siedzenia w pracy,bo wczesniej na zwolnieniu nie czułam tego,jajniki też mnie trochę pobolewają,ale tak znosnie,wiem,ze dobra jest nospa na takie bóle,ale najpierw wole podpytać swojego lekarza,także nie doradzam,bo nie wiem z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam serdecznie!

Ja tam wolę nie brać żadnych prochów dopóki bardzo nie boli. Brzuch też mnie pobolewa, ale daję sobie spokój z prochami... Najgorzej jest z głową. Czasem i tydzień boli, ale nie chcę brać apapu póki daję radę, a bywa baaaaardzoooo ciężko... :(( Właśnie mam taki okres, 4 dzień z rzędu głowa boli. Może to ta pogoda, za bardzo na podwórko nie da się wyjść. Echhhhh - niech już słonko zaświeci!!!!

hej listopadowe mamuśki
ja cały czas ciężko przechodzę te "początki" wymiotuje codziennie wieczorem i mdli mnie strasznie.No ale może niedługo przejdzie przecież to już prawie 4 miesiąc,a wszyscy mówili że do 3-go i już będzie lepiej, a niestety wszystkie moje koleżanki wymiotowały do 6-7-go miesiąca, STRASZNE!!!!!!

reklama
Ale miałam dzisiaj pracowity dzień. Mój synek obchodził urodzinki w zoo i było biegania za 10 maluchami :-D. Wyszło super (mimo pogody :baffled:) jazda na kucyku, karmienie kózkek, królików i rybek! Na szczęsie nik nie wpadł do wody :-). Teraz syncio spi w łóżko z wszystkimi prezentami jak fakir:tak:.

Ruchów nadal nie czuje ale już się tak nie martwię bo dodałyście mi otuchy, więc spokojnie czekam.

Tajchi, jak mnie mdliło i na wymioty lekarz zapisał mi diphergan (na reeptę) naprawdę działa. Może przy następnej wizycie podpytaj o to swojego gina. Oczywiście o ile ci nie przejdzie - a wierzę że te problemy za kilka dni się z kończą :tak:. A i jeszce mi pomogła zielona herbata i dietka lekkostrawna zupełnie - naprawdę dużo lepiej się czułam.

Do góry