reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam po krotkiej przerwie.....:-)
Nie zagladalam bo od piatku bylam u rodzicow.
Niestety Kuba nadal ma katar i kaszel.....o ja rowniez mecze sie z okropnym katarem....Jak tak dalej bedzie to trzeba bedzie znowu wybrac sie do lekarza......
A teraz korzystajas z deszczowej pogody mam zamiar wypucowac mieszkanko ;-)
Acha... usg napisalam w odpowiednim watku ;-)

Widze ze na tapecie smaki i zachcianki - moze by w tym celu odpowiedni wateczej stworzyc, bo wszystko w tym glownie piszemy....
Ja np ostatnio mam faze na rzodkiewki......na chipsy i frytki :zawstydzona/y:(tak jak w poprzedniej ciazy), ogorki malosolne......raczej od niczego mnie nie odrzuca.....
A mdlosci nadal sa - o roznych porach dnia i nocy - na szczescie bez wymiotow :tak:

Wybaczcie ze nie odniose sie do Waszych postow - ale troche tego naskrobalyscie, w kazdym razie wszystko przeczytalam i ciesze sie ze u Was ok :-)

reklama
Dzień dobry :-)

Dobmar trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Na pewno wszystko jest ok:tak: Ale wiem co czujesz bo ja mam wizytę jutro i też okropnie się boję:szok:
Anetko miejmy nadzieję że ten katar w końcu Ci odpuści. Ja dzisiaj też się muszę wziąć za domek;-) Prasowanko czeka :rolleyes2:

Martwię się też bo od dwóch dni mam takie jakieś skurcze podbrzusza. Tylko wydaje mi się że to od jelit, ale okropnie boję się o maleństwo. Dobrze że jutro ta wizyta u ginka to może wszystko się wyjaśni.

monik: ja tez jutro mam lekarza :-) a co do Twojego brzuszka, to na pewno nic groznego sie nie dzieje, pewnie to kwestia rosnacego brzuszka i nic zlego nie grozi malenstwu. ;-)

anetko:
ja zycze wam szybkiego powrotu do zdrowka!!a moze u kuby to cos w rodzaju alergii?sprawdzalas to moze? ja zawsze jak bartek ma katar daje clemastyne (dziala tez na zmniejszenie kataru alergicznego) i wapno w syropach, szybciej mu przechodzi- taka praktyke stosuje nasz pediatra.

Witam po weekendzie . Mimo niepewnej pogody, wczoraj cały dzień spędzilismy przy grilu. Moje mdłosci już jakiś czas temu minęły, dlatego jem mniej więcej tak jak przed ciążą. ale czasem coś za mna chodzi np. arbuzy. No i jem mniej mięsa i mało ryb. Jakoś nie mam na to ochoty. Ogólnie jem mało.
Żaneta28 witaj!
Monik75 nic się nie martw. Na pewno będzie ok:tak:.

a ja mam jakiś uraz do mleka i mlecznych wyrobów...od jakiegoś czasu, a przecież mleko jest bardzo potrzebne, a jeszcze niedawno piłam je litrami...

Dzięki dziewczynki za pocieszenie :-)

Aga fajnie tak przy grilu posiedzieć :tak:

Ja ostatnio zauważyłam że jem mniejsze porcje (nie mieści mi się tyle w żołądku) ale za to częściej. Lubię sobie co jakiś czas przegryźć bananka lub jakiś inny owoc, albo zjeść jogurcika. Za słodkim nie biegam ale jak już gdzieś jest to troszkę zjem;-) Ostatnio odkryłam sok grejpfrutowy i sałatę zieloną którą mogę jeść nawet bez niczego:szok::-D
Oj smaczki się nam robią iście ciążowe :-D:-D:-D

oj, salata bez niczego?? nono, faktycznie dziwny smaczek :-)

mi bardzo smakuja zielone jablka, banany, jogurty i cacao ;-) jakos za miesem nei przepadam- a smazonym to juz wogole- choc do tej pory nie mialam z tym problemow :sorry2:

Monik nic sie nie przejmu, to dzidzius potrzebuje coraz wiecej miejsca, bo rosnie. Dlatego macica sie powieksza,,, jeszcze troche i zobaczysz rezultaty, bo brzuszek Ci wyskoczy:-)

reklama
Witam wszystkie mamy :) widzę że o jedzeniu rozmawiacie więc i ja się włączę . Jadam co 2 godziny ale bardzo male porcje, nie wymyślam za bardzo ale... OGÓRKI kiszone i małosolne to jest cos bez czego nie mogę sie obejsc, aż mnie to dziwi bo przy pierwszej ciąży nie miałam absolutnie żadnych zachcianek :) super słodkiego batonika wole zamienić na super kwaśnego ogórka , hehehe . Pozdrawiam gorąco

Do góry