reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

dombar tak to juz jest cały lot jest jeszcze do przeżycia ale start i lądowanie to koszmar,
Ja jakoś od dwóch dni nie wymiotowałam (odpukać) oby juz to minęło, bo to naprawde nie jest miłe uczucie.

Pozdrawiam

reklama
Witajcie :-)

No i skończyły się pierwsze majowe dni. Wypoczęłam z mężusiem w domku. Choć pogoda była bardzo deszczowa to i tak fajnie było.
A jak Wam minął ten czas? Miałyście ładną pogodę?
Ja zgodnie z zaleceniem ginka zaczynam pomału odstawiać duphaston. Trochę to wcześnie ale ufam ginkowi.
Dzisiejsze maturzystki już ochłonęły z emocji ?;-) Piszcie jak było :-)
Antilko widzę że nudności zaczynają pomału odpuszczać :-)

Miłego dnia mammuśki :-)

Monik stopniowo odstawiasz Duphaston poprzez zmniejszanie dawki?

Witajcie!
Ja na weekend wyjechałam do rodziców.niestety bez M bo musiał pracować. pogoda była kiepska ale i tak zmiana otoczenia dobrze mi zrobiła.
u mnie mddłości juz chyba na stałe mineły:-).
Lekko wystaje mi brzuch. mierzyłam nawet po raz pierwszy ciążowe spodnie, ale wszystkie są za duże. dlatego kupiłam sobie normalne spodnie chociaz trochę sie nie dopinają:-D. zakup pewnie na raz, ale musiałam bo za tydzien mam komunie. może bedzie dobrze.
Monik ja duphaston brałam przez pierwszy miesiąc i tez bałam sie odstawić, ale wyszło bezboleśnie. dlatego mysle ze skoro gin Ci tak powiedział to pewnie to nie za wcześnie.

No to fajnie ze troche powypoczywalyscie dziewczyny :tak::-)
Jak tam nasze maturzystki??? - trzymam kciuki :-) Prosze nam tu zdawac relacje po pierwszym dniu.

AGA - my z M wlasnie wczoraj przy okazji wyjscia na lody....zakupilismy ciazowe jeansy i spodniczke.....brzuch mam jak balon i w nic sie nie dopinam....fakt ze niby w kolejnych ciazach brzuch pojawia sie szybciej.....ale nie az tak :szok: Podobno to moze byc tez zasluga tych wszystkich lekow :baffled:
W kazdym razie mam wrazenie ze brzuch mam juz taki jak w okolo 4-5 miesiacu poprzedniej ciazy :szok:
MONIK - jak lekarz kaze odstawiac to wie co robi....w sumie fajnie, tez bym juz chciala nie brac tej chemii.......ale podobno minimum do 16 tygodnia bede musiala :-(
TAJCHI, ANTILKA - witam i pozdrawiam

Witam:-)
Jak maturzystki??? dobrze poszło??
u nas super, juz pomalutku brzuszek rośnie:-D samopoczucie dobre,:laugh2:

Anetko poprosimy fotkę brzusia w galerii:-)
No właśnie co z naszymi abiturientkami:confused:
Ja byłam dziś na badaniach krwi i moczu. skorzystałam z okazji i zważyłam się na tej samej wadze, co dwa tygodnie temu. Okazało się, że schudłam 2kg. Postanowiłam skończyć z tymi pomiarami, bo to bez sensu:baffled:
Dziewczynki, czy któraś z Was ma zestawienie konfliktowe, jeżeli tak to, jak często robicie odczyn Coombsa?

Antilko ostatnio i tak brałam minimalną dawkę bo 1x1. Teraz mam puszczać co cztery, trzy dni tabletkę. W następnym tygodniu już co drugi dzień a w jeszcze następny mam zażyć dwie tabletki w tygodniu. Już jedną opuściłam w tamtą środę i wczoraj też. jak na razie nie czuję żadnej różnicy.
Aga111 już niedługo i będziesz nosić ciążowe ciuszki:-) Jak brzusio zacznie nabierac szybko rozmiarów to nie nadążysz z zakupkami ;-)
Anetko 16 tydzień nadejdzie szybciutko i Ty też będziesz się mogła pozbyć tych tabletek. Ale jak trzeba to trzeba. Przecież dla dzieci zrobimy wszystko :-)

My mamy konflikt odczyn robiłam w 12 tygodniu i jescze conajmniej 2 razy będzie robiony, narazie przeciwciał nie stwierdzono:-D, po poronieniu podano mi inmunoglobuline... w środę wybieram się do lekarza:happy:

reklama
Niki ja już robię drugi raz, pierwszy pięć tgodni temu. Nie wiem, czemu ginka tak naciska na to badanie. Przeciwciał nie stwierdzono.Dobrze, że te badania są w ramach NFZ:happy:

Do góry