reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

Witajcie, dotychczas podczytywałam ten wątek jako listopadowa przyszła mama, już mniej więcej Was poznałam, miałam nawet coś naskrobać ... potem miałam komputer w serwisie, dziś tu zaglądam i naprawdę brak słów ... ZIELONO_MI ...kochana nawet nie potrafię wyrazić żalu jaki mnie i wszystkie nas tu ogarnia ... ogromne wyrazy współczucia, modlitwa za Maxa, za zdrowie Sonke, za was może się jedynie przyda...

reklama
Tylko powiem Wam ze juz zaczynam czuc, ze sie rozszerzam i rozciagam :sorry2:.....jak poprzednio mam bole krocza jakby mnie tam ktos kopnął :baffled:
Na szczscie poki co niezbyt mocne.

Pozdrawiam Was cieplutko.

Ja tez tak mam, tylko na zmiane to jajnik, to krocze...:zawstydzona/y: No ale coz, taki urok:tak: Mam tylko nadzieje, ze w tej ciazy ominie mnie koszmarny bol spojenia lonowego (nikomy tego nie polecam, naprawde)...:no:

Witam wszystkie nowe Mamusie, a trzymam kciuki za Wasze usg!!!! Wy trzymajcie za nas w srode.... Juz zaczynam sie denerwowac:sorry2:
Poza tym mam pytanie do Was, czy robilyscie badanka na cytomegalie?

Sonke..... Modlimy sie za Ciebie....Na pewno juz wszystko bedzie dobrze!!!

Hej Dziewczyny!
Mój mały już dawno przesypia całe noce bez karmienia, nie pamiętam co znaczy nocne wstawanie. Tylko dziś mieliśmy niespokojną noc bo mały 3 wymiotował, ale byliśmy u lekarza dostał zastrzyk lekarstwa i walczymy z paskudztwem.
Miłego wieczorku.

Witam Was cieplutko :-) Szczegolnie wszystkie nowe mamusie.
Cos pogoda sie chyba znowu psuje........slonca brak, tylo chmuryyyyyyyyyy :sorry2:

ANTILKA - milo spedzimy czas do listopada??? Ja mam nadzieje ze pozniej rowniez ;-):-D
NIKI_I - wytrwalosci, napewno remoncik niebaweem sie skonczy :tak: A jak tam wyniczki badan?
EWCIA - niestety tez wiem co to bol spojenia lonowego :baffled:...mam nadzieje ze tym razem nas ominie.
A badanko na cytomegalie mialam...i wiele m.in rozyczka, toxoplazmoza, Hbs, WR - tylko ja to wszystko robie w prywatnej klinice (abonament firmowy), oni na tych badaniach nie oszczedzaja.......ale np panstwowi lekarze wiem ze czesto nie chca dawac skierowan na niektore z tych badan, a moze NFZ nie refunduje :dry:
ANKA - no to tylko sie cieszyc, z Twoje dziecko przesypia od dawna noce......ja od roku tylko 2 noce przespalam w calosci.....Tylko moj Kuba raczej z tych niejadkow, wszystko inne ciekawsze, byle nie jedzenie, slabo przybieral na wadze i musialam go karmic w nocy :sorry2:
Mam nadzieje ze maly szybko wydobrzej :tak:

Wczoraj nie napisalam bo juz sil nie mialam :-) U dzidzi oki :-) ryzyko na zespol downa
u mnie jest 1: na 1346 a na inne nawet pona 99 tysiecy wiec jest oki.Na koncu pisze mi tez
ze stwierdzono brak podwyzszonego ryzyka :-) ale moj gin kazdej pobiera krew i mnie
tez wczoraj ale mowil ze usg ma wieksza jakos w wykrywaniu takich chorob ale on pobiera
krew kazdej i rowna to z usg ale bedzie dobrze :-).Ryzyko choroby jest naprawde minimalne.
Bo tak naprawde to zaden lekarz po takim usg nie moze wam zapewnic ze na 100 % dzidzi
nic nie bedzie jest tylko male lub duze prawdopodobienstwo :-).

To usg mam nawet na plycie nagrane i ogladam sobie i nie moge wyjsc z podziwu :-)
Dzidzia jest tylko o 1 dzien mlodsza od miesiaczki a u mnie to cud bo ja mialam miesiaczki
w caly swiat wiec jestem szczesliwa :-).Wczoraj dzidzia od glowy do popki miala 71 mm
i jest 2 dni starsza niz na suwaczku hihih :-).Wczoraj lezala i roszala nozkami i raczkami
troche fikolki robila ale byla bardzooooooooo grzeczna i brala raczke do buzi :-)

Witajcie :-)

Witajcie nowe lisopadóweczki :-)
Aneta23 faktycznie coś się pogoda popsuła :baffled: Fajnie że masz możliwość robienia wszystkich badanek.Ja niestety robię wszystko prywatnie i sama płacę. Ale i tak robiłam i były dobre :happy:
Dorotko123... super że z dzidzią wszystko dobrze. To wspaniały widok zobaczyć jak maleństwo się rusza :-) Ja dzisiaj mam wizytę i strach już mnie od wczoraj nie opuszcza :szok:

Dziewczynki dzisiaj o 18-tej mam wizytę u gina i USG. Bardzo Was proszę trzymajcie za nas kciuki :blink:

Dorotko, fajniusio że z Dzieciątkiem wszystko w porząsiu:)))

Monik 75 będę trzymac kciukasy!!!!:) Odezwij sie po wizycie.

A ja wczoraj bylam u gina, przy okazji robilam cytologię i wymaz a dzisiaj plamię... czy któras z Was się orientuje czy to normalne??? Lekarz stwierdzil, ze to 11/12 tydzien ciąży. 06.05 mam wizyte u swojego lekarza, który przy Adasiu mnie prowadzil wiec jesli on to potwierdzi to zmieniam suwaczek i będę Was czesciej odwiedzac;)

K@siek a miałaś robione też USG? Po czym stwierdził ginek że dzidza jest młodsza?
Co do tego plamienia to może lepiej, jak możesz, zadzwoń do ginka i się popytaj.

reklama
Jakoś wybadał (wymacał;)), że płód nie jest większy niż gęsie jajo...:)))))))))) a po za tym z USG i beta HCG tez wychodzi, że dzidzia 2tyg. młodsza. Widac cykl byl dłuzszy niz przeciętnie. Niemniej poczekam na wizyte u swojego gina bo do niego mam najwieksze zaufanie.

Do góry