reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej :-)
Hanuś ja przeważnie daję przegotowaną kranówkę a jak z butelki to juz nie gotuję.

U nas jest akcja (od wczoraj) oduczania od papmersów ale chyba się poddam :zawstydzona/y: mam dość grzebania się w kupie :-D czytałam, że dobrze jest zamiast zakładnia pampersów zakładać pieluchę tetrową i wtedy dziecko czuje, że mam mokro i zaczyna wołać u nas do nie działa.

reklama
Buziak - ktoś mi podpowiedział, że do pampersa można włożyć tetrową pieluchę. Wtedy nic na zewnątrz nie wycieknie, a dziecko będzie czuło mokro i szybciej się nauczy.

Ja zakładałam mu majtki z ceratk i też nie przeciekało :-) Problem polega na tym że on teraz robi kilka kup dziennie :eek:

Czesc dziewczyny

Jak tam pzedswiateczna krzatanina?U nas juz choinka kupiona stoi na balkonie i czeka...Ciastka popieczone,okna wymyte,a reszte tez sie jakos ogarnie na biezaco.Niestety do PL sie w tym roku nie wybieramy,a wiec z dala od rodzinki te Swieta beda nad czym boleje....
Cala nasza 4-ka pzechodzila ostatnio grype zoladkowa:surprised:
Nikola jak broila tak broi,notorycznie sciaga sobie skarpety,badz pantofle i biega boso i nic nie pomaga zadne tlumaczenie zeby tego nie robila.Na szczescie znow postepy z nocnikiem i w zasadzie mozna powiedziec ze juz wola,choc od czasu do czasu awarie sie zdarzaja.Na noc pielucha jeszcze obowiazkowo,ale za to coraz mniej mokra.W nocy wypija butle mleka(robie jak kladziemy ja spac a rano butla pusta).
Mloda spi jeszcze w dzien ze 2 godz. (dostaje herbatke,ulubione kocyki,smoczka!!!!!!!!!!!! ,zamykam pokoj i po jakims czasie zasypia:tak:
No wlasnie bibus(czyli smoczek) problem nr.1 zeby go odstawic.Nawet Mikolajowi go nie dala dla innych dzieci,choc ja o to ladnie prosil:biggrin2:
Problem nr 2 -brak regularnego mycia zabkow i te slodycze i ten bunt jak sie jej odmawia.
Bylyscie moze juz na pierwszej wizycie u dentysty?
W najblizszym czasie kupujemy dwie swinki morskie,bo przymierzamy sie do tego jakis czas i raczej do gwiazdki dojdze do skutku.Nikolka strasznie chce zwierzatko i po przemysleniach zaczynamy od swinek.Mamy akwarium ,ale to raczej moje hobby:biggrin2:
Druga pociecha zaczela samodzielnie siadac!,ale to juz zupelnie inna historia...

Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!
Pewnie duzo dziewczyn przezucilo sie na fora dla 2-3 latkow stad takie pustki....

WESOLYCH SWIAT;bardzo rodzinnych i zdrowych,duzo sniegu,zabaw z maluchami ,udanego Sylwestra i lekkiego slizgu w Nowy Rok!!!!!!!!!!!!!!!

cześć dziewczyny u nas z oduczaniem tez problem za nic na swiecie niechce wolac siusiu ani kupki niewazne jakby miala mokro i nakupkane to i tak niechce zeby jej nawet przewijac wiec juz niewiem jak do niej dotrzec mowie jej tlumacze a ona nie i nie bardzo duzo mowi az mnie zadziwia ale z tym oduczaniem to tragedia juz brak mi sil. rozrabia na maxa az mi ciezko za nia zadazyc i uilnowac marudzi czesto jak sie jej nudzi i jak chce zebysmy zrobili to co ona chce poprostu rozpieszczona i koniec i ciezko jej sie odmawia bo od razu krzyk i placz a z wyjscim z domu to tragedia bo jak gdzies z nia ide to przez chwile jest ok a jak sie na cos uprze to koniec ostatnio chciala isc na plac zabaw gdzie sniegu do kolan wszystko zasypane i wogole a on chce i koniec wiec nic innego jak ja na rece i w nogi a ona wydzierala sie plakala tak ze ludzie zaczepili mnie co sie stalo temu dziecku az mi wstyd bylo potrafila 30 minut stac i sie wydzierac bo ona chce sie bujac na hustawce a dojcie do niej bylo zamkniete i niemoglam tam wejsc a ona stala i plakala ze ona chce normalnie po tym spacerku niebardzo chce mi sie z nia wychodzic z domu ale niebede jej wiecznie trzymac w domu mam nadzieje ze to jej minie. podrawiam zyczonka z okkazji swiat napisze dla was pozniej zrowka dla maluszkow.

wesołych i szcześliwych świat Bożego Narodzenia oraz szcześliwego Nowego Roku dla was wszystkich !
duzo zdrówka dla was i waszych pociech :-)

Gdziekolwiek bedziecie spedzac dzisiejsza noc-udanej zabawy!!!!
Wielu nowych planow na Nowy Rok,zdrowia,cierpliwosci,zgody i milosci pod kazda postacia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szczegolne caluski dla naszych dzieciaczkow,oby mialy tych Sylwestrow duzo,duzo przed soba!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam się noworocznie, bardzoooo dawno tu nie zaglądałam. Nasze dzieciątka już duże a do tego widzę że kolejne skarby się u Was pojawiły GRATULUJĘ ;-) Ja teraz dla odmiany będę majową mamusią :tak:

Do góry