reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej
witam sie i ja po dlugiej przerwie.....
Oj dziewczyny lacze sie w dwulatkowym buncie:-DMy po 2-urodzinkach,torciku itp.
Jejku kiedy to minelo.
Nikolka pieknie mowi,coraz wiecej zdan i nowych slowek,tak ze wreszcie mozna sie porozumiec z wlasnym dzieckiem;-)Zaczynamy czytac jej ksiazeczki,wczesniej to same obrazki i tylko tyle bylo zainteresowania nimi plus popisac je dlugopisem,echhh.Teraz juz potrafi sie wsluchac powoli w opowiadana historie.
Jesli chodzi o nocnik to jakis sukces jestale jeszcze tak nie do konca.Otoz,jak mloda biega po mieszkaniu gola od pasa w dol ,potrafi sama nawet bez zachecenia sisc na nocnik i zrobic siku.Jak chciala kupke to przynosila pieluche zeby jej zalozyc-widocznie jakos nie wyobrazala sobie zeby i to zrobic.Teraz sie zmienilo i kupke tez robi do nocnika.Natomiast jak tylko ma zalozonego pampersa to juz idzie na latwizne i nie zawola tylko wszystko laduje w srodku!! No i taki to przypadek:wściekła/y:
Jestesmy juz po pierwszej wizycie u okulisty(zalecanej) a wkrotce zaliczymy i pierwszy raz u dentysty.Oj ciezko jest zagonic taka buntowniczke do regularnego mycia zabkow....
Nasza ma 87 cm i 11,5 kg

Moja druga pociecha ma juz pol roczku!!!! i tez nie wiem kiedy minelo.Karmie jeszcze piersia ,ale juz coraz rzadziej i pomalutku do konca roku konczymy i te przygode.
Mowie wam dziewczyny jak fajnie jest obserwowac jak mlody reaguje na siostre,jak sie miedzy nimi tworzy wiez i mimo ze trzeba wiecznie pilnowac zeby mu NIKOLA nie zrobila nawet niechcacy krzywdy to i tak warto pomeczyc sie z maluchami z tak niewielka roznica wieku:tak:

pozdrawiam poki co i wszystkiego najlepszego dla naszych dwulatkow,ktore juz obchodzily,obchodza i beda dopiero swietowac urodzinki.

reklama
Witam Kochane!!
Przede wszystkim STO LAT I SAMYCH RADOSNYCH DNI DLA NASZYCH MALUSZKÓW !!!
Jak większość z Was cierpię na brak czasu :( Nawet nie wiem o czym pisać, od czego zacząć... Sebastian wczoraj skończył 2 latka. Mało mówi , chociaz widze że baaardzo się stara. Walczy z siostra na każdym kroku i co za tym idzie staje się mistrzem w samoobronie :) Nie siada na nocnik wogóle, kupiliśmu mu nakładkę na sedes ale i tak nie woła za potrzebą , dopiero jak mu przypomnę to leci do łazienki i wyciska z siebie 4 kropelki, MASAKRA. Mam szczerze dośc tych pieluch. W żłobku radzi sobie świetnie, panie go bardzo chwalą a ja jestem baaardzo dumna :))) Poza tym jakoś leci, raz lepiej , raz gorzej.... w związku ze zwolnieniami w administracji zaczynam rozglądać sie za pracą ale lipa taka że szkoda gadać. Bez znajomości ani rusz! a takich kurczę nie posiadam :(((( No nic ważne że dzieci zdrowe.
Hanuś a czy Piotruś przypadkiem nie jest alergikiem ??? Z tego co piszesz to dosyc często ma infekcje a to częsta przypadłośc alergików szczególnie w okresie jesiennym i wiosennym , a z tego co się orientuję z większa grupą dzieci raczej nie ma styczności. pomyśl o tym może tu leży przyczyna kataru i kaszlu. Pozdrawiam was dziewczyny serdecznie i jeszcze raz DUUUUUUUUŻO ZDROWIA I RADOŚCI DLA NASZYCH DWULATKÓW :)))))))))))))))))

Witam Was Dziewczyny!!!

Icedal, taka możliwość istnieje. Napewno często ma alergie skórne i już sama nie wiem na co. Dopiero wyleczyłam Go z uczulenia na antybiotyk, a tu znów dostał jakiejś wysypki na buzi. I nie wiem z czego. Buziak szorstki i w krostkach. Echhhh...

Co do sikania, to u nas też pieluchy. Co prawda jak się posadzi Piotrka na nocnik co coś tam sika, czasem rano dużo, ale i tak nie woła, po czasie jak się Mu przypomni... Echhhhh....

Powiedzcie mi jak u Was z zasypianiem?? Bo u nas ostatnio wielka tragedia!!!! Godzina z głowy i to jaka godzina... Ponieważ mamy wspólne łóżko (Piotruś ma tapczanik dosunięty do naszego łóżka), to podczas zasypiania łazi po nas raz w jedną stronę, raz w drugą. Co On wymyśla, to głowa mała... Może macie jakieś pomysły co z tym zrobić?? Echhhhh...

Pozdrawiam!!!

Cześć.
Hanuś a jesteście pod opieką alergologa ? Robiłas może jakies badania z krwi? U nas z zasypianiem nie ma problemu . Na dobranoc czytamy książeczkę , tulimy sie i mały zasypia. O 20.00 dzieci leża w łóżkach a góra 20.30 śpią :) więc niestety nie pomogę . Pozdrawiam. Pa.

hmmm... z zasypianiem to u nas też różnie... wydaje mi się że przyczyna jest to że Beniamin po południu urządza sobie długa drzemke (od 13 do 16) i o 21 wcale nie jest jeszcze zmęczony... zasypia u nas na łóżku... tzn po kąpieli już na łózku ubieramy piżamkę wchodzi sam pod kołderkę ja mu daje buziaka mówię dobranoc i koniec...

Heeeej Maumśki :-)

Zaglądnęłam przypadkiem, a tu oooo coś się dzieje.... fajnie;-)

Izka qrcze współczuję tego szpitala. Nie wyobrażam sobie tego. Biedna Wikunia, nieźle się wymęczyła. My wirusa miałyśmy w zeszłym roku w grudniu, na szczęście obyło się bez szpitala.
Mam nadzieję, że w tym roku nie będzie powtórki z rozrywki.

Beabea zazdroszczę dwójki dzieci i to w takim odstępie czasu.Też tak chciałam ale jakoś nie wyszło, chyba zabrakło odwagi, teraz to nie wiem kiedy się znowu zdecyduję. Co do zębów to u nas z myciem też różnie, jak ma dobry humor to pięknie szoruje, innym razem znowu ucieka i nie da się jej namówić. No ale u nas chyba będzie próchnica niestety:-( zauważyłam jakąś szarą plamkę na górnej jedynce przy dziąśle. Jakieś takie odbarwienie, podejrzewam, że to próchnica. W przyszłym tygodniu mamy bilans dwulatka to i dentystę odwiedzimy, zobaczymy co z tym dalej.

Icedal nooo ja też już dość mam pieluch, ale na ich brak jeszcze pewnie długo poczekam hahah. Majka niby taka mądra dziewczyna, a jakoś nocnik do niej nie dociera. Kupsko wali zawsze w biegu, wołam ją żeby szybko siadała ale gdzie tam, ucieka i biega dalej, aż w końcu zrobi i od razu każe się przebierać " mama kupe mam". A siku to w ogóle robi sobie kiedy chce i nie informuje.

Hanuś Wstyd się przyznać u nas nie ma problemu z zasypianiem ale pewnie tylko dlatego, że Młoda niestety dalej cycka i zasypia tylko z cyckiem w buzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Już 2 lata zaraz stukną, a ja dalej z cycami na wierzchu, nie umiem się za to zabrać, pewnie dlatego że siedzę w domu. Jeju nie wiem ile to jeszcze potrwa.

Nathaliep ale ładnie u was zasypianie wygląda, ja o czymś takim mogę tylko pomarzyć. Drzemek też Ci zazdroszczę. Majka już rzadko chce spać w dzień, a ja bym chętnie w dzień zajęła się sobą.

Zima się zbliża, mam nadzieję, że dużo śniegu będzie to będzie można po dworze latać. Nie wyobrażam sobie siedzenia w domu w mrozy.

Majka ma 93cm i waży 14,500. Gaduła z niej straszna, nawija jak stara. Mówi wierszyki, śpiewa piosenki. Najlepiej bawi się lalkami, które koniecznie muszą być rozebrane, nie wiem co to za upodobanie hehe. Aaaa i strasznie w garach lubi rządzić dlatego na urodziny kuchnie dostanie niech gotuje.

A jeszcze mam zmartwienie i pytanie do was, czy któraś ma może problem z nóżkami. Majka ma iksowate i nie wiem czy jechać z tym do ortopedy, czy czekać, słyszałam że ponoć nózki sie formują do 3-go roku życia, co o tym wiecie???

cześć dziweczyny!
u nas tez juz po urodzinkach. byly skromne ale wiki sie podobaly miala torta i balony choc mało prezentow. dostala jeden kuchenke botez uwielbia gotowac cieszyla sie bardzo ale najbardziej cieszyła sie ze spiewalismy jej sto lat i spiewala z nami.
aha i tort tez jej sie podobal bo chiala sie nim pozniej bawic w kuchence swieczki zdmuchnela od razu dwie . pozdrawiam. P1020275.jpg

Witam

Niepotrzebnie się Wam chwaliłam jak to Młody ładnie usypia wieczorem, bo od czterech nocy Walka walka Walka... kładę go jak zawsze całuję... za trzy minuty mały gość z powrotem w salonie... raz się ze mnie śmieje raz ryczy że nie chcę się położyć z Nim... i tak 30 razy... Masakra... chwilami sił brak... i tak do 22.00 - 22.30 Porażka... zastanawiam się nad zarzuceniem popołudniowej drzemki ale wtedy nici z czasu dla siebie w ciągu dnia a Beniamina trzeba mieć cały czas na oku bo pomysły za sześciu mu przychodzą do tej małej główki... więc i sobie i Wam mnóstwa cierpliwości życzę i spokojnej nocy :*

Czesc.
Malinka u Seby w żłobku lekarka zaleciłą wysokie kapcie , takie żeby trzymały kostkę, bo mały też ma iksa ale na jedną nóżke tylko . Pani doktor mówi że zwalczym to odpowiednimi butami i lekka rehabilitacja. Skolei moja Jula też miała tak mi się wydawało) krzywe nózki, ale pediatra powiedziała żeby się nie martwić bo jest za malutka n a ocenę i trzeba poczekać. Na bilansie 4 latka problemu już nie było :))) bez kapci i rehabiltacji. Wydaje mi sę że powinnaś spytać pediatrę , niech podpowie ci co robić.

reklama
Dziewczyny, jaką wodę dajecie pić maluchom?? Bo ja cały czas gotuję kranówę i nie wiem, czy to dobrze. A jeśli dajecie mineralną z plastikowej butelki, to dajecie gotowaną, czy jak?? Jakoś ostatnio ciągle mam jakieś wątpliwości, czy dobrze dbam o Młodego... Od kiedy wypadł z łóżeczka to ciągle się czymś martwię. :(

Do góry