reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Niki w Tunezji byliśmy 3 lata temu tez było fajnie tylko hotel gorszej klasy.Ja w tym roku będę szukała towarzystwa na wyjazd, bo mój M nie lubi takich podróży. Stwierdziliśmy, że szkoda kasy na dwie osoby skoro jedna się męczy. Może namówię koleżankę z dzieckiem zobaczymy:happy2:
Właśnie wybieramy się na spacerek zamierzam puścić Anię w śnieg zobaczymy, co zrobi:-D

reklama
O to może kiedyś.... no bezsensu żeby się męczył! A dzieciaczki będą miały radochę!!!
Bartula wrzeszczy jak się go na śnieg postawi ;\ no cuż musi się przyzwyczaić, ostarnio też buczał a po trzecim spacerze biegał jak nakręcony więc jestem dobrej myśli...

Dziewczyny które mają parasolki proszę bardozo o mopinię, wię że smęcem ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać na co zwrócić uwagę...

Witajcie!!!
Byliśmy dzisiaj z Julką na spacerku. Młoda dumnie szła po śniegu:tak:. Niestety na sankach już nie chce jeździć - spadła z sanek na śnieg- grrrr.... Mąż ją tak wiózł, że spadła :no::wściekła/y::no::wściekła/y:. Ale dobrze, że chociaż chodzić chce, bo na rękach niewyróbka już z Nią. Kluseczek mój kochany:tak:.

nik_i podzielę się z Tobą moimi spostrzeżeniami na temat wózka parasolki. My kupiliśmy espiro city 2008 w tamtym roku. Jestem zadowolona:tak:. Chociaż kilka drobnych rzeczy bym zmieniła:tak:. Wózek ma:
- pięciopunktowe pasy
- szerokie siedzisko
- średniej wielkości podwójne koła (nadają się na równe i mniej równe tereny)
- skrętne przednie koła
- rozkładane oparcie (tutaj mogłabym zmienić rozkładanie na płasko) tylko do pozycji półleżącej
- odczepiany przedni pałąk
- koszyk średniej wielkości na zakupy
- folia przeciwdeszczowa- jak dla mnie bomba!!!
- osłona ocieplana na nóżki
- super hamulec
- lekka
- szybko się składa i rozkłada
- regulacja rączek
- cena - nie była wygórowana a jakość ok(??Julia jeździ w nim od czerwca)
To moja opinia o tym wózku, ale na wiele z tych rzeczy trzeba zwrócić uwagę przy zakupie wózka tego typu.
Dołączam fotkę My mamy w kolorze szaro zielonym, ale nigdzie nie mogłam go znależć, bo "stary" model:no:
%38%37%32%37%35%38%35%38%35

Pozdrawiam.

Cześć dziewczyny
Wróciłam dzisiaj od rodziców. Całe święta tam spędziliśmy. Trochę odpoczełam. Mamy piękną zime, mały wyjezdził się na sankach, chyba mu się podobało. Raz też zaliczył wypadek w śnieg, ale nie płakał. Ja za to się śmiałam, więc i on się uśmiechał.
Co do wakacji to ja też jak pojadę to pewnie bez M, bo on przecież nigdy nie ma czasu! Są plany, żeby w tym roku pojechać ze znajomumi nad morze na Litwę. Mają 8-miesięczną córkę. A jak to nie wypali to nie mam z kim wyjechać.
Co do szczepionki to my też jeszcze przed. Naczytałam się i zwyczajnie się przestraszyłam:zawstydzona/y:. Zobaczymy ile uda się odwlec. Poza tym moje dziecie praktycznie tylko ze mną ma kontakt.
Niki ja też myslę o parasolce. Ta co Kasiula pokazała mi się podoba. Ale jeszcze nic innego nie oglądałam.
A co to za wesołe klocki i tamburyn?
Kasiula znam ten wstrętny strach o prace.
Antila, Clue to mialyście przykre niespodzianki w święta. Dobrze, że już wszystko ok.
Clue cieszę się, że Twoja mama już w domu.
Hanuś oj ten remont:shocked2:. Ale tak jak dziewczyny piszą, pomysl jak będzie miło po.:-)

Witajcie Dziewczyny!!! :-)

No i mamy nowy rok… WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! DUŻO, DUŻO ZDROWIA!!!

Widzę, że tu w pełni planuje się wakacje. Echhhhh – ale Wam zazdroszczę tych Tajlandii, Turcji itp. Ja najdalej w swoim życiu byłam w Hiszpanii i chyba prędko znów zagranicę nie pojedziemy. Chcieliśmy do Chorwacji w tym roku, ale znajomi odradzają, bo drogo się zrobiło. Pozostaniemy chyba na Polsce – ale jeszcze nie wiem gdzie.

Co do remontu, to nadal w martwym punkcie. Może w czwartek coś się zacznie. Zobaczymy.

Piotruś wczoraj pierwszy raz na saneczkach, tak Mu się podobało, że głośno protestował jak trzeba było iść do domu. Nie wiem, czy dzisiaj uda mi się z Nim pójść znów, ale chętnie bym poszła.

Clue cieszę się, że Mama już w domu!!! Teraz już z górki, bo w domu dużo szybciej się zdrowieje :tak::-) Współczuję powikłań po szczepieniu.

Aga – ja też się bałam tego szczepienia, ale poszłam mimo to, bo to i tak nieuniknione. Na szczęście nic się nie działo. :-):tak:

Antila – współczuję historii z pogryzieniem Ani. :wściekła/y::-(Ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Psy są kochane, ale trzeba z nimi niesamowicie uważać. Dobrze, że Ani nic poważnego się nie stało!!!

Niki co do wózka – to my na wiosnę kupiliśmy taki:

Spacerówka Pretty Evolution marki CAM to nowoczesny, wyjątkowo lekki, składany wózek typu parasolka z ergonomicznymi uchwytami.

W wyposażeniu standardowym:
  • aluminiowy stelaż
  • regulowane oparcie
  • regulowany podnóżek
  • 5-punktowe pasy bezpieczeństwa
  • przednie koła obrotowe z możliwością zablokowania
  • zdejmowane pokrycie można wyprać w temp. 30 stopni
  • kompaktowy - składa się wraz z zamontowaną spacerówką
  • okrycie przeciwdeszczowe
  • siatkowy kosz na zakupy
  • składany daszek z okienkiem
Wózek w kolorystyce: beż plus czarny. Dostępny również w innej kolorystyce.

Jak na razie nie narzekam, zobaczę jak będzie dalej. Szkoda tylko, że do 15 kg, bo nasze pociechy szybko rosną… :tak:;-)

Załączniki

• 156d822ei2790i4078ibaefic401e07c6d49pretty1.jpg
    156d822ei2790i4078ibaefic401e07c6d49pretty1.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 24
witam was wszystkiego najlepszego w nowym roku 2010 oby był lepszy niz poprzedni .u nas swieta były i mineły było tak sobie dzieciaczki dostały prezenty cieszyły sie bardzo choc wiki niewiedziała zbytnio co sie dzieje sylwester spedzilesmy z rodzicami było nudnawo ale bylismyrazem wszyscy wiltoria w sylwestra poszla spac o21.30 ale o połnocy obudziły ja fajerwerki których w około było pełno o 1.00 w nocy wroculismy do domu i polozylismy dzieciaki spac starszy zasnol od razu a wiki tak szybko niechciala znowu zasnac my z m siedzielismy jeszcze troche i tez poszlismy spac wiec sylwek taki sobie byl. co do szczepien to my mamy za tydzien mam nadzieje ze bedzie ok. i tak mamy nowy rok stary rok stare klopoty nowy nowe.
a to ja z wiki w selwestra

Załączniki

• P1010110.jpg
    P1010110.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 33
Hanuś ja wprawdzie nie byłam nigdy ale znajomi równiez mi mówili że Chorwacja jest droga... a chcieliście samochodem??? Może Bługaria kasa całkiem przyzwoita (na miejscu taniej niż nad naszym Bałtykiem a pogoda pewna i woda ciepła):tak:
Antila wracając do histori pogryzienia to mam nadzieję że Twoja te ściowa docenia Twój gest i wizytę w pierwsze święto!!
Co do wózka co sądzicie o takich mega lekkich typu:
Wózek CYBEX TOPAZ spacerówka okazja !!! (872758581) - Aukcje internetowe Allegro

RA Wózek Maclaren Triumph Blue 2008 (874892825) - Aukcje internetowe Allegro

Waga i cena mi pasuje, nie ma być to wózek "na stałe" więc może by się sprawdziły...
Będę wdzięczna za opinie

niki maclaren ma problemy z bezpieczeństwem swoich wózków. Ostatnio wklejałam linka na ten temat.
Ja mam najtańszą spacerówkę jaka była w sklepie - dałam chyba niecałe 150 zeta i super się sprawdza. Nie ma bajerów, skrzypi ale jeździ i mały nie protestuje. Mieściła mi się bez problemu do yariski. Mały nawet w niej zaczął usypiać. Wygląd ma najzwyklejszy.

Niki ja mam Maclarena i jestem bardzo zadowolona. Czytałam ten artykuł o niebezpieczeństwie i sama próbowałam wsadzić paluchy i złożyć na szczęście się nie dało. Ja mam model quest, jest leciutki, zwrotny, oparcie się rozkłada, ma podwieszany koszyk i kieszonkę w budce.
Niki co do sprawy pogryzienia to teściowa dziwnym tafem opowiada wszystkim, że były cztery osoby dorosłe i nie dopilnowały dziecka:wściekła/y:
Aga to może razem pojedziemy:confused::-)
Hanuś też słyszałam,że zrobiło się drogo na Chorwacji, ale strasznie mi się marzy:sorry2:
Clue, czy mama ma jakąś rehabilitację?
Kasiula Ania też ostatnio chce chodzić i wije mi się w wózku jak piskorz:szok:

reklama
Antila kto wie, czemu nie. :-) Tylko ja wolałabym jakąś bliższą podróż. Nie wiem czy odważyłabym się z małym tak daleko pojechać, no i jeszcze zależy ile to by kosztowało. No i ciekawa jestem bardzo co by mój M na to powiedział:-D:confused:.

Do góry