reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hanuś - współczuję. Choroba i śmierć to straszne doświadczenia życiowe.
A ja nadal mały - szpital - mały. Nocki nieprzespane bo czwórki rosną :-(
pozdrawiam

reklama
Sto lat dla Ninki!!!!!!!!!!!
:-);-):tak::-D

Załączniki

• P1060393.jpg
    P1060393.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 27
HEJ
LUNIA
no faktycznie smignal roczek szybciutko:tak:Tez mialam takie sentymentalne refleksje i u nas tez dwie tury roczku byly:biggrin2:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA NINKI;duzo usmiechu,mnostwa zabawek,wiecznej ciekawosci swiata,no i zdrowka......
:tak::tak:
Udanej imprezki urodzinowej!!

My wczoraj bylysmy na szczepieniu na odre,swinke,rozyczke i ospe wietrzna-wszystko w jednym.Mala plakala ale dosc szybo sie uspokoila jak dostala ciasteczko od pani doktor.
Ta uprzedzila nas ze przy tej szczepionce moze byc tak ze dopiero po ok 8-10 dniach moze wystapic goraczka.
Mezus chodzi od 3 dni przeziebiony a my bronimy sie rekami i nogami zeby sie nie zarazic:rofl2:
Ja czuje sie bardzo dodrze w ciazy,tyle ze zmeczenie mnie nieraz dopada ,ale to i bez ciazy bywa.:tak:Brzuch juz widoczny,teraz ta ciaza przypada na inne pory roku niz wczesniej i mam duzo ciuchow letnich ciazowych,no wiec kombinuje zeby za duzo juz nie kupowac:biggrin2:bo szkoda kasy.
To juz moja ostatnia ciaza wiecej nie planujemy a wiec staram sie rozkoszowac tym stanem.Musze wam powiedziec ze juz zaczynam czuc to charakterystyczne laskotanie w srodku,co poprzedza wyrazne ruchy dziecka a w 2 ciazy ponoc szybciej sie je czuje.
Sloneczko 87 witaj!!
i zapraszamy do aktywnego udzialu:biggrin2:

Hej Kobietki:-)!!!
Muszę się Wam do czegoś przyznać. Postanowiłam coś zmienić w swoim życiu. Postawiłam prawie wszystko na jedną kartę. W poniedziałek składam wypowiedzenie w pracy. Zapewne popracuję jeszcze przez trzy miesiące, ale będą to najdłuższe trzy miesiące w moim życiu....:no:. Sama sobie nie wierzę, że się zdecydowałam na taki krok. Mam dość pracy za minimum przez 6 lat. Żadnych premii, żadnych nagród podwyżek, dopłat za nadgodziny itp. Będzie nam bardzo ciężko z jednych poborów do momentu znalezienia kolejnej pracy:no::no::no:. Ale rodzice obiecali pomoc:no:. Tak nie powinno być, to ja powinnam pomagać rodzicom, ale nie z takiej pensji jaką tutaj dostaję:wściekła/y:. Decyzja podjęta nieodwołalnie.

Tak poza tym to strasznie tutaj cicho w weekendy... Ja tylko w soboty wieczorem mogę coś naskrobać lub w niedzielę, bo tylko wtedy mam chwilę.

Moja niunia nadal marudna:-(. Ale chyba znam powody. Idą kły, wrrr... Jak ona mocno płacze i wkłada palce do buziaka. Taka przylepa jest ostatnio, że szok:szok:.
Noce nadal okropne.

Mam nadzieję, że chociaż u Was weselej.
Pozdrawiam cieplutko.

Nineczko kochana 100000 buziaków:-):-):-):-)
Kasiula ja to poszłabym jeszcze na dłuuugie l4 zeby teraz wykorzystać pracodawcę. A w jakiej branży pracujesz?
Bebabea i jak po szczepieniu? Ja przyznam szczerze boję się tej szczepionki i chcę ją odwlec ile to możliwe.

Hej:-)
Antila dziękuję za radę;-). To nawet ciekawy pomysł, ale nie będę ryzykować, bo mój szef ma duże znajomości w mieście i boję się, że może mi zaszkodzić przy podjęciu nowej pracy. A pochodzę z małego miasta, tutaj to się wszyscy znają tak jak na wsi;-).
To już jutro. Mam niezłego cykora, ale do odważnych świat należy....
A jestem zwyczajnym sprzedawcą w butiku, ale często czuję, że i księgową, gońcem, sprzątaczką i parobkiem i tak przez 6 lat.
Myślałam, że po urodzeniu Julii coś się w pracy zmieni, ale jest jeszcze gorzej:-:)-:)-(
Pozdrawiam i trzymajcie jutro za mnie kciuki:-).

Hej :-)

Hanuś słońce jesteśmy z Tobą! Bliscy zawsze odchodzą w złej chwili...
Clue, jak mama?
Słoneczko87 zapraszamy!
Beabea jak czytam o motylach w brzuchu to sie rozmazyłam;-):laugh2:
Antila ja też mam obawy odnośnie tej szczepionki...

A moje dziecię żłobku pije z niekapka, ale ku niezadowoleniu kolegi tylko z czerwonego marki nuk z kubusiem puchatkiem (kubek nie jest własnością mojego syna:sorry:) wiec by nieunieszczęśliwiać kolegi- właściciela- wyruszyłam na poszukiwania, znalazłam czerwony Nuk ale z kwiatkami i takimi tam a nie z kubusiem i teraz się zastanawiam czy nasza kolekcja wzbogaci się ok kolejny niekapek czy Bartula go zaakceptuje. W domu tylko słomka a mleko z butli:sorry:

Witam po weekendzie:-)Strasznie szybko zleciał:tak:
Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych roczniaków:
Maciusia, synka Big U, Filipka, synka Anety23 i Mai, córci Malinki.
100 lat słoneczka!!!!
Dziękuję za życzenia dla Ninki. Imprezka się udała, Ninka zadowolona z prezentów a to najważniejsze:tak:
Kasiula - podziwiam i gratuluję "męskiej" decyzji:tak:.Mam nadzieję, że szef przyjął informację na klatę:tak:;-)
Beabea - dużżżżżżo zdrówka dla Was:tak:Obyście się nie zaraziły:tak:
Clue - jak się czuje mama? Dzielna kobitka jesteś:tak:
Antila - ja też boję się tego szczepienia...Mam nadzieję, że bezpodstawne:tak:
Niki - sprytny ten Bartuś:tak:A może kolega zechce się wymienić kubkiem?;-)
Zmykam do pracy. Miłego popołudnia:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny!!!

Wszystkim Wam dziękuję za wsparcie. :tak: Jesteście wspaniałe!!! :tak:

Ja czuję się lepiej – jak nie myślę, no ale trzeba przecież żyć dalej.

Trochę się martwię Piotrusiem, bo za lewym uszkiem poczułam zgrubienie. :-( Nie wiem co to, ale tak tylko przypuszczam, że może węzeł chłonny. Muszę się z Nim wybrać do lekarza, ale jak tu iść ze zdrowym dzieckiem, jak w poczekalniach tylu chorych. Zadzwonię w środę i się umówię… Echhhhh… Mam nadzieję, że jeśli to węzeł chłonny to powiększył się ze względu na wychodzący ząb trzonowy, lub ostatnie szczepienie i organizm dalej wytwarza przeciwciała. Buuuuu… Znów zmartwienie!!! :-:)-(

Lunia – super, że imprezka udana i Ninka zadowolona :-);-):tak::-D

Niki – niezły z Bartusia cwaniak :tak::-D Może faktycznie zamieni się z kolegą i teraz już będzie pił z niekapka :-);-):tak:

Ksiula – trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę z szefem. Daj znać co i jak!!! I nie daj się!!!

Antila – ja też bałam się tej szczepionki masakrycznie. Na szczęście wszystko było ok., nawet żadnych powikłań. Mam tylko nadzieję, że już nic nie wyskoczy, a to zgrubienie za uszkiem to z tego powodu i że szybko zniknie.

Beabea – dużo zdrówka!!!

Clue – trzymaj się Kochana!!! Pozdrów od nas Mamę!!!

Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych roczniaków:
Maciusia, synka Big U, Filipka, synka Anety23 i Mai, córci Malinki.
100 lat Maluszki!!!!
Pozdrawiam Was Dziewczyny!!! :tak:

reklama
Ksiula czekamy na relację, jak rozmowa i jak samopoczucie... mam nadzieję że się nie dołujesz tylko pozostał Ci ten optimizm:tak: kochana znajdziesz pracę i będzie dobrze:tak:!!!
Hanuś kochana napewno nieraz dopadną Cie chwile refleksji... ale pamiętj masz rodzinę, przyjaciół nas... daj znać jak sprawa z tym uszkiem!!! no i jak Twoje badania???
Stolatek dla roczniaków
Lunia to "dawaj" te prezenty, może coś na święta lub mikołaja podłapię;-)

W żłobku synek pije z kubka i jest najlepszy na świecie:-) więc już nie podbiera koledze:-D. Więc zastanawiam się czy by się nie sprawdził na spacer lub wyjazd (słomka poza domem to niemały problem)... albo kubek 360... właśnie Antila doradzaj, pomocy!!! A my dziś sami i tak będzie do czwartku bo G w delegacji w Białymstoku...
Dobrejnocki mamuśki!!!

Do góry