reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

Witam,
Ale beznadziejna pogoda dzisiaj:wściekła/y:Zimno i pada...Ale pocieszające jest to, ze juz mamy piatek:tak:I weekend:tak:
U nas noc nieprzespana. Walczyłam z małą od 3 nad ranem a zasnęła dopiero przed 7:szok:Dzisiaj nie mam na nic siły i tylko siedzę i ziewam. Nie wiem jak dotrwam do 17:confused2:
Mam nadzieję, że u Was lepiej:tak:
Miłego dnia:-)

reklama
Cześc mamusie
To już tydzień mija jak w PL siedzimy sobie.Gdyby nie to że pieniadze szybko topnieją i pogoda w kratkę byłoby idealnie:-D
Nikolka szybko oswoiła sie z dziadkami i ciociami.Coraz śmielej sobie poczyna z samodzielnym chodzeniem ,nawet jak nikt nie widzi puszcza się mebli i robi krótkie rundy do innych mebelkow a nie tak jak dotąd tylko w nasze ramiona:tak:Kto wie może za tydz. będzie śmigac po pokojach:biggrin2:Oj ile już upadków zaliczyła....najczęściej na pupe ,ale nieraz znajde siniaka w innych miejscach:tak:Najważniejsze że się nie zraża:tak:
Poluje cały czas na kurteczkę taką puchatkę,ale jak do tej pory bez powodzenia,bo albo kolor nie taki,albo z takiego strasznie miętego materialu,albo za cienka,za mała lub za duża...echhh A ponad 100 zł. za kurtkę dla takiego malucha nie dam:no:

To tyle refleksji.Trzymajcie się ciepło!

Aha,za tydz.robimy tu roczek taki wczesniejszy(pierwsza tura).Jutro zamawiam torta.Waham sie miedzy śmietankowo -czekoladowym a owocowo-bezowym.....

Hej dziewczyny:-)!
Ja zgodnie z zapowiedzią w domku:-D:-D:-D. Nareszcie czuję, że żyję. Wykurowałam się trochę. Na wolnym jestem do poniedziałku włącznie. Suuuupeeer.
Za to pogoda nie rozpieszcza:wściekła/y::no::crazy:.
Taką mam ochotę na spacer z moim skarbem, że trudno mi wytrzymać.
Wczoraj Młoda zrobiła sama kilka kroków. Jak się odważyła to co chwilkę próbuje:laugh2::eek:. Muszę przyznać, że całkiem dobrze Jej idzie.
Jest taka słodka:happy:.

Ja właśnie postanowiłam wstawić pranie i upiec ciasto na weekend (bo Młoda zasnęła). Robię "Bartosza", bo szybko, tanio i smacznie:sorry:.
Później jak mi się uda to obiadek.

Mam taki problem z małą, nie chce jeść mleka, kaszek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Tylko serki jakoś udaje mi się przemycić..... Boję się, że przez to za mało witamin jej dostarczam???????????

Pozdrawiam Was cieplutko:-):-):-).

Witajcie Dziewczyny :-)

Pogoda znów się pogorszyła, ale za to jest cieplej. Ja w pracy a Piotruś z Dziadkami na spacerku :tak:

Wczoraj też byliśmy na spacerku i podziwialiśmy zwierzątka u sąsiada. Piotrek dziwił się jak zobaczył konia i kozy ;-):tak: Hihi…

Dziękuję za komplement dotyczący domu. Teraz przynajmniej wygląda normalnie i mi się podoba. Chociaż i tak chciałabym taki bardziej nowoczesny, ale jak się nie ma tego co się lubi… ;-)

Lunia – współczuję nocki… Życzę aby Ninka dzisiaj spała dobrze!!! Piotruś też śpi raz lepiej raz gorzej, a dziś wstał o 6, bo Mu pampers przelał. Czasem tak ma, że Mu gdzieś coś przecieknie – nie wiem jak On to robi… :szok:

Beabea – cieszymy się, że tak Ci dobrze w kraju :tak: I gratuluję kroczków Nikolki :-D

Kasiula – w domu zawsze najlepiej :-);-):tak::-D Odpoczywaj ile możesz – o ile przy takich smykach jak nasze da się wypocząć ;-)

Życzę miłego dnia i udanego weekendu!!! :-);-):tak::-D

Hejka. Nie zaglądałam do Was bo cały tydzien byłam sama z dziećmi , ledwo zyję normalnie tak mnie wymęczyły że szok. A wczoraj dokonaliśmy makabrycznego odkrycia w naszym domu .... pół kuchni w pleśni :szok::szok::szok::szok: pozdejmowaliśmy wszystie szafki wiszące, odsuneliśmy to co się dalo a dzisiaj mężuś mój zasuwa przy ścieraniu tego cholerstwa. Nie wiem kiedy tyle się tego narobiło. Mieszkamy na ostatnim piętrze i coś nam z dachu chyba cieknie....
Dziewczyny mój mały tez baaaardzo źle sypia. Budzi się średnio 5 razy . Masakra jakaś.
Mamy 3 ząbki na górze , idzie 4, a na dole dalej puchy ;-):-)
Dobra zmykam , pomoge trochę mężusiowi . trzymajcie się

Zapomniałabym o najważniejszym.....
Wojtusiowi ( synkowi Asteri ) i Bartoszkowi ( synkowi Nik_i) życzymy duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrowia, uśmiechu i samych szczęsliwych chwil !! STO LAT !!

Ostatnia edycja:
witam was dziewczyny wiem ze zadko tu bywam ale was czytuje bo jak smi wiecie nieciekawe mam życie a pisałyscie ze ciagle pisze o problemach zalach itd wiec niepisze bo nadal sa . ale widze że u was tez raz lepiej raz gorzej, co do roczku to chciałam wyprawic małej z tortrm balonami które uwielbia i zeby było super miała plany jak co zrobic i tak dalej i znowu kłopoty ale maja jej moi rodzice i tak jakos wszystko mi runeło chciałam sie cieszyc z roczku i zblizajacych sie swiat bo te odtatnie niebyły ciekawe bo mała była chora a tu znowu pech maja powazne kłopoty finansowe i przez nie postarzeli sie o 20 lat ja niepotrafie im pomuc bo sam mam nieciekawie i dlatego nic mnie nie cieszy. podrowienia dla was i duzo zdrówka dla dzieciaczków które juz albo lada dzien beda ochodzic swoje pierwsze w życiu urodzinki:-)

Wczoraj tu nie zaglądałam, ale dzisiaj składam najlepsze życzenia Wojtusiowi i Bartusiowi!!! :-);-):tak::-D Sto lat dla Waszych Słoneczek - Niki i Asteria :-);-):-D:tak:

Cześć dziewczyny!
Dwa razy zjadło mi dłuugie posty :wściekła/y: i już nie mam siły pisać po raz trzeci....
Bartusiowi i Wojtusiowi życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i uśmiechu każdego dnia :-):-):-):-):-)

My już po obchodach urodzinek... :tak::tak::tak: Było wspaniale, wszystko się udało Staś był zachwycony balonami, girlandami i taką ilością ludzi:-D.
Staś dostał super zabawkę od chrzestnej mamy. Arkę Noego ze zwierzątkami które wydają dźwięki. Zabawka jest ślicznie wykonana, edukacyjna i co najważniesze Staś jest przeszczęśliwy. Jak znajdę linka na allegro to wkleję. Może jeszcze któraś z was się zastanawia co kupiś na roczek. :happy2:

Icadel - dobrze, że odrazu usuwacie tą pleść bo słyszałam, że jest bardzo szkodliwa dla dzieci.
Kasiula - a jakie serki dajesz maleństwu?
Hanuś - domek super :) Elewacja jednak dużo daje!:tak:
Malinka - Super wiadomość - teraz już wszystko bedzie się dobrze układać. A swoją drogą Twój G jest super że kupił kombinezon w dobrym rozmiarze :-D:-D:-D
No dobrze uciekam, bo jutro jadę na dwudniową konferencję i jescze muszę się spakować , poprawić prezentację, uśpić dzieci a mojego Małżona nie ma !!!
Pozdrawiam

Witam!
Wojtusiu i Bartusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia:-):-):-)
Izka kurczę może Nowy Rok będzie dla Ciebie lepszy i pozbędziesz się kłopotów :-(
Kiriam, czyli świętowaliście urodzinki troszkę wcześniej:happy2:
Icedal o rany dobrze, że odkryliście tego grzyba:szok:Zgłoście to koniecznie do spółdzielni, muszą to odgrzybić, wysuszyć i pomalować. Możecie sie nawet ubiegać o odszkodowanie:tak:
Malinka na pewno będzie lepiej:tak:Jaki kombinezon Wójcika macie?
Hanuś nie wiem, czy pisałam, ale domek pięknie się prezentuje:tak:
Kasiula, jak się robi "Bartka"?
Pozdrawiam wszystkie Listopadówki:happy2:

reklama
Witajcie :-D

Weekend i trochę ciszej na forum.

My wczoraj mieliśmy mszę roczkową. Piotruś w miarę grzeczny, ale trochę jednak pomrudził. Nie jest przyzwyczajony tak długo w jednym miejscu siedzieć. No, ale w sumie nie ma co narzekać.

Dziewczyny, jak Wasze Pociechy znoszą zmianę czasu?? Piotrek wczoraj nie mógł się za bardzo odnaleźć. Chciałam Go kłaść tak jak zawsze - o tych samych porach, ale nie dokładnie się dało. Na doatek wstał o 5.00. Dziś już lepiej bo o 5.30. Może się przyzwyczai. :tak:

Icedal, współczuję przeprawy z pleśnią. U nas się pojawiła w ubiegłym roku w sypialni. Piotruś przez 2 tygodnie nie spał z nami, bo walczyliśmy z tym grzybem. Udało się, ale musimy pilnować. Mam tylko nadzieję, że teraz po ociepleniu domu już się nie pojawi.

Miłego dnia życzę :-)

Do góry