reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

My też byliśmy na weselu co prawda bawiliśmy się na zmianę, bo Ania była z nami.Nocowaliśmy tam i dzisiaj zrobiliśmy sobie długą wycieczkę po okolicy.
Carolka gratuluję pierwszych samodzielnych kroków
Joleee witaj wśród nas:-)

reklama
Dziękuję za miłe przyjęcie :-). Może na piszę coś o nas. Jestem mamą Mai. Malutka ma 7 ząbków, jest strasznym łasuchem i zje wszystko co jej damy. Uwielbia owoce, dopiero zaczęła raczkować i rwie się do stania. Umie robić cześć, papa, dać buzi, pokazać nos, bić brawo. Uwielbia wszystkie książki i gazety ;-). Ja na razie zajmuję się maleńką i domem ale juz niedługo planuję wrócić do pracy. Poza tym zaczyna marzyć mi się już drugie dziecko :tak:

Witajcie
Carolka jest mi razniej bo i my sie staramy o drugie dziecko,a i z tego co wczesniej niektore dziewczyny pisaly to chyba nie jestesmy same:biggrin2:Bylam ciekawa bo pamietam jak pisalas ze @ ci sie spoznia i myslalam ze cos jest na rzeczy.My ciezko pracujemy juz z piaty miesiac,ale nadal nic....
jolieee witamy goraco!Widze ze tez marzysz...:biggrin2:
Od soboty malutka nasza ma nowa zabawke.Mając do wyboru czy kupic chodzik czy jezdzik-wybralismy jezdzik z bujakiem.Troche wlasciwie sluzy też jak chodzik bo mała juz przesuwa sie w nim na razie do tylu,no i sluzy tez po czesci jako stoliczek do jedzenia,bo ma taka nakladke.a rączka do popychania moge ja szybko przetransportowac do innego pokoju,no i są te boczne zabezpieczenia ze nie wypadnie.
U nas nie ma jeszcze mowy o kilku samodzielnych kroczkach,ale wstawanie przy oparciu o rozne sprzety jest nagminne i wiele razy bylo tak ze tylko milimetry dzielily małą od walniecia glowką o cos.Bo raz wstaje raz siada,a to sie poslizgnie a to nie wyceluje zeby sie dobrze uchwycic.Glownie ława stanowi problem,już posciagany mam obrus,ale zaczyna sie dobierac do donic z kwiatami stojącymi na podłodze:wściekła/y:
Jak mam drzwi balkonowe otwarte to już umie przejsć przez próg co już się robi niebezpieczne:crazy:Oj już trzeba latac za nią a co będzie z chodzeniem?

witam. odwczoraj mojej małej wybija sie pierwszy ząbek i strasznie to przechodzi tak długo czekaliśmy az jakis wyjdzie a teraz ona cierpi cały czas płacze niczym niemozna ja zajac chyba ze na chwilke niby temperatury niema ale jest strasznie marudna dałam jej czopki paracetamolu ale niewiele pomógł jak moge jej jeszcze pomóc i jak długo sie zabek wybija? sorki ze tak pisze ale jestem juz rozpaczona tym.:-(

Witam

Izka bądź dzielna jak już ząbki wyjdą będzie lżej :tak:

Beabea ja dopiero dostałam pierwszą @ 15 sierpnia, więc na razie zaczynamy prace :-p. A tak serio to marzy mi się drugi dziecko :-)

Miłego dnia :-)

Cześć dziewczynki:-)
Pozdrawiam urlopowo:-D
Niby wypoczywamy ale i tak na nic nie mam czasu.:zawstydzona/y:
Ninka łobuzuje strasznie, siedzenie i leżenie jest bee, tylko chodzenie zajmuje ją na jakiś czas. A mnie kręgosłup już pęka:-)
Zmykam poczytać co u Was:tak:
Miłego dnia kochane:-)
Izka - u nas sprawdził się Viburcol - czopki. Polecam:tak:

to znowu ja . ja to mam pecha cieszyłam sie ze małej zabek wreszcie wychodzi a tu sie jeszcze okazało ze jest chora ma zapalenie gardła i moze uszka byłam z nia na pogotowiu co jest najlepsze ze lekarz tak mi namacil z lekami ze szok przepisal jej bactrim i wit c i calcium i srodki na goraczke i własnie z nimi mi pokrecił co mam jej dawac co ile godzin i wogole najgorsze jest to ze ona cały czas placze i jak jej mierze temp. to niby jej niema ale jest cipła wiec niewiem o co tu chodzi nocka z głowy to napewno a jutro rozpoczecie roku szkolnego :-(

No witam:-)
u nas pogoda piękna a dzieciaczki w białogranatowych ubrankach do szkoły się "kulają"
Jak jechałam z małym do żłobka to wydziałam co rusz jakaś tyta...
Hmmm nam ten czas szybko zleci i same nasze pociechy do szkoły poprowadzimy:confused2:

a ja dziś w domu... muszę doczyścić wszystko bo przy małym to tak na szybko i nie zawsze dam rade tak jak trzeba;-), ale zrobiłam sobie wagary z okazji szkoły i do przcy nie poszłam:cool2: a co... naszczęście teraz będzie lepszy okres jeśli chodzi o moją branze więc już jestem, sopkojna o to że praca będzie:-D:-)

jolieee witamy, i serdecznie zapraszamy:tak: no ładnie uzębione to Twoje dziecię;-)

Carol_ka gratuluję!!! Cudnie sama niemoge się doczekać tych pierwszych kroczków:laugh2: oj no i ciesze się że Filipo zdrowy!

Antila i jak żłobek???

Asteria byłaś może na tych zajęciach???

Beabea niby praca ciężka ale przyjemna przedewszystkim;-)i tak do tego trzeba podejść:tak:

Lunia pogoda piękna korzystaj ile się da!!!

A ja popołudniu jadę na zakupy bo w sobote wesele a ja nie mam co ubrać:szok:

reklama
Witam po dluzszej nieobecnosci, co mam zamiar cos napisac to zaraz do malej musze isc:-) U nas nic ciekawego sie nie dzieje, mala robi sie coraz bardziej samodzielna, zaczela nawet sama wchodzic na lozko, super to wyglada, a co do chodzenia to narazie jest na etapie samodzielnego stania:-)
Carol_ka gratuluje pierwszych kroczkow, Filipek szybciutko zaczal chodzic, a podobno dziewczynki sie szybciej rozwijaja:-) mi sie do drugiego dzidziusia nie spieszy, jak sobie pomysle ze musialabym dzielic obowiazki na dwojke to mi sie szkoda malej robi:-) chociaz jakby cos bylo to bym sie bardzo cieszyla, ale jak narazie to jeszcze @ nie ma...
Antila my idziemy na wesele 12, ale jakos mi sie strasznie nie chce
Beabea i bardzo dobrze ze nie kupiliscie chodzika, moja mala sama raczkuje i w koncu nauczy sie chodzic, przyjdzie swoj czas na wszystko
izka_sz u nas tez byla wysoka goraczka i myslalam ze to zabki, a bylo zapalenie gardla, ale po antybiotyku szybko przeszlo, tylko u nas mala nic nie marudzila, oby Twojej szybko przeszlo

Do góry