reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Ojej SASETKO - wchodze a tu takie wiesci....Przykro mi....wiem co czujesz, tez mam za soba takie przezycia.....trzymaj sie sloneczko, wiem ze Ci ciezko :-:)-:)-(

A u mnie pod gorke........maly sie rozchorowal....ma ionfekcje gardla, goraczkuje.....
Ja plamilam juz 3 razy - teraz na szczescie spokoj.......
M wspiera mnie jak moze.....karmi w nocy, nie pozwala sprzatac, wczoraj jak mialam wizyte u endokrynologa to w ciagu dnia zerwal sie z pracy zeby mnie zawiezc....itd itd.....

A ja dzis zaliczylam pierwsze rzyganko - w zasadzie to dobry znak....nie? ;-)

Pozdrawiam Was cieplutko :-)

reklama
Sasetko bardzo mi przykro, zdaje sobie sprawę co teraz czujesz bo w 2005 roku stwierdzono u mnie ciążę obumarłą, napewno nigdy nie zapomnisz o swoim aniołku ale nauczysz się żyć i być szczeńśliwą. Jeszcze zaswieci słonko dla Was. tzrymaj się...

Aneta 23 napewno znak nieprzyjemny ale prawidłowy:tak:

Sasetko bardzo mi przykro, pomodle sie za Twojego aniołka, wiem, ze jest Ci ciezko, ale jeszcze bedzie dobrze, a za jakis czas na pewno pojawi sie kolejna radosna nowinka, ze bedziesz mamą. A czy lekarz podał Ci prawdopodobny powod poronienia??

A co do mdłosci to wczesniej miała je codziennie, nawet po nocach spac nie mogłam, a teraz mam np. 1 dzien mdłosci, 1 czy 2 spokoju, wiec nie jest tak zle. Rano jak sie obudze to sie pojawiaja, ale wystarczy, ze zjem kromke chleba z masłem i jest ok.

Witam
Teoretycznie ja też mam termin na 3 listopada..ale.. miałam nieregularne miesiączki gdy zaszłam w ciąże, więc na razie jeszcze spekuluje. Bylam na jednym usg w Polsce, ale doktor nie porwierdził jeszcze daty. Dalsze wizyty będę mieć już w Anglii to zobaczymy jak to wyjdzie.

Trzymam kciuki za dobre samopoczucie listopadowych, przyszłych mam.
Pozdrawiam

mam problem bo juz kazdy mówi inaczej .moja bratowa jest ciący 4miesiac i jej ginekolog obliczył termin porodu od pierszego dnia okresu poraz ostatni. i nie odejmuje dwuch tygodni .A mi wrecz przeciwnie moja ginekolok mi odjeła .od ostaniego okresu to by mi wychodziło 8tygodni ale same zapłodnienie wychodzi 6tygodni i tego się czymam a ona nie.czy mam rację;-):-)

SASETKO bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć bo też do wczoraj byłam w niepewności, bo na wcześniejszym usg powiedział mi lekarz że serduszko nie bije, ale wczoraj już usłyszałam,że wszystko jest poprawnie i że to 7tyg i 3 dni.
Jeszcze mam pytanie do Was, bo lekarz mi zaproponował badanie które robi sie między 12-15 TC kosztuje 350 zł i jest w stanie wykluczyć Downa i jeszcze kilka chorób nie pamiętam dokładnie jakich nazwę tez mi podał jakąś skomplikowaną a dla mnie to raczej zwykłe badania prenatalne i chyba je się wykonuje jeżeli jest się w ciąży po 40 albo później, powiedzcie co Wy o tym sądzicie?

Witam i ja!!!
Ostatnio mało piszę, ale jakoś nie mam ochoty. Takie ciążowe znudzenie netem.
Wczoraj była wizyta i kolejne usg. Dzidziuś ma 2 cm. Serduszko bije. Ustalili mi termin na 10 listopada, a obecnie jestem w 8,5 tygodniu.
Nadal mam zwolnienie i sobie odpoczywam. :) I dobrze mi z tym, bo często męczą mnie mdłości.

A co do badań usg 3D - to chyba teraz to raczej normalne - mnie też dali namiary na zakład, gdzie robią takie badania. Teraz to robią tak na wyrost, aby sprawdzić, czy wszystko jest ok. U nas kosztuje to 150 zł i trzeba duuuuużoooo wcześniej się zapisać aby znaleźć odpowiedni termin. Chyba się na to zapiszę.

reklama
witajcie :-)
i ja dolacze do waszego grona, bo oczekuje swojego malenstwa na koncowke listopada. narazie to jest termin wyznaczony z OM bo na wizyte u lekarza czekam musze do 10 kwietnia.
serdecznie Was wszystkie pozdrawiam

a tym, ktore spotkal tak wielki bol i strata zycze aby wszystko jak najszybciej sie ulozylo i zeby zaswiecilo niedlugo dla Was sloneczko

Do góry