reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Tajchi, lunia, Hanus dzięki za poparcie, już mi na szczęście przechodzi, to zdenerwowanie, ale dzisiaj w nocy jak mała obudziła się przed druga na karmienie, to nie spałam do następnego, czyli do piątej, bo tak we mnie ta cała sytuacja siedziała. Jak tylko pojedziemy do rodziców i będzie mój brat, nie ma bata, wypożyczę go sobie na pogawędkę:wściekła/y:
lunia no to mała Ninka pokazała charakterek:-), ale musiałaś się biedna wymęczyć, pewnie, dobrze, że takie rzeczy są przejściowe:tak:, ale najważniejsze, że katar minął:-)
aga gratulacje udanych chrzcin i gatulacje dla dzielnego Igusia:-)
madzik oby faktycznie noce były juz takie udane:tak:
Ja uzywam tylko pampersów, teraz 3, ale czasem coś przecieka, nie wiem, czy może źle zapinam:confused:, chusteczki nivea.
adaś ja też kąpie małą co drugi dzień i używam tylko chusteczek.
Czy kąpiecie codziennie swoje maluchy?

Gabi - póki Kamil nie miał ciemieniuchy to kąpaliśmy co drugi dzień.... teraz już codziennie, bo się przyzwyczaiłam, a poza tym mały lepiej śpi jak się go wykąpie :happy:

Gabi9 nie przejmuj się bratową. Cała ta sytuacja jest chora a Ty teraz nie możesz się przejmowac bo jak karmisz to wszystko przechodzi na małego. Wiem to, bo ostatni tydzień był dla mnie katastrofą, chodziłam i płakałam i mały też strasznie poddenerwowany był i oczywiście mniej pokarmu od razu miałam i musiałam dokarmiac :-(
CzarnaAnutka ja też takie chciałam kupic ale tesc w makro kupił bez rozciągliwych boczków :baffled: a ja nie wiedziałam, że w takich samych opakowaniach są takie i takie :baffled:

Tajchi - no to chyba nasze dzieci się jakoś zmówiły... Moja diablica cały dzień marudzi, płacze i nie chce spać...I tak jest od niedzieli non stop. Już nie wiem co się dzieje.

Witajcie
Igorek smaczne śpi na brzuszku więc mam chwilkę. W nocy obudził sie i nie spał ponad godzinę. M go nosił. Czasem mam wyrzuty sumienia bo M chodzi do pracy a ja śpię tyle co mały czyli np. do 9. Ale M sam wstaje , mówi że nie chce mu się spać. Więc co oboje mamy być nie wyspani?:crazy: Wogóle to często w nocy pretensje miałam do M, że zamiast spać gapi się i mówi mi co mam robić. A on na to że i tak spsć mu się nie chce. Mówię wam jest przewrażliwiony na punkcie dziecka. Dlatego teraz jak widzę że nie śpi i tego chce to daję mu małego. I dzeki temu chociaż ja się wysypiam. Na szczęście mały rzadko nie śpi w nocy.

Tajchi mam nadzieje że synek usnął w końcu i odpoczęłaś sobie.
Lunia przeczekaj. Pewnie to minie.
Clue ja nie gotuję przy każdym przewijaniu wody. Jak mam zimną w czajniku to myję zimną:-p. Ale z kranu też czasem myję. Zwłaszcza w nocy jak chcę użyć ciepłą, żeby go za bardzo nie rozbudzać.

Ja też używam Pampersów 3 z rozciągliwymi boczkami . A kąpię go co 2 dzień i też myślę zeby robić to codziennie.

Ostatnia edycja:
dziewczyny skoro myjecie dzieciom pupki wodą przegotowaną to kąpiecie też w przegotowanej???Ja przegotowaną myję tylko buźkę i kąpię małego co 2 dni, zacznę codziennie jak będzie już cieplo.

No i znowu kolejny dzień bez kupki. :( Już zaczyna mnie to denerwować... Chyba znów przejdę się do lekarza i popytam co można Młodemu dać. A jaki kolor kupek robią Wasze Maleństwa?? Mój od jakiegoś czasu taką ciemno żółtą przechodzącą w zgniłą zieleń. Sama nie wiem jak określić ten kolor. Nie ma śluzu, nawet grudek za dużo nie ma, a kupka miękka. Echhhhh.... Biedny Młody z tymi kupami...
Poza tym zaczął się od kilku dni prężyć, a jak Mu masuję brzuszek to nóżki do góry podnosi. Nie wiem, czy to normalne. Wogóle często nóżki podnosi i mój R stwierdził, że będzie miał stalowe mięśnie brzucha...
Teraz śpi. Staram się Go usypiać o tej porze, bo jak zaśnie później, to znów nocka taka dziwna.

A co do podmywania, to mnie pediatra powiedziała, że z chusteczek można dostać stanu zapalnego dróg moczowych - bo to chemia. Ja je stosuję w ostateczności, w końcu jak jestem w domu, to nie problem zmoczyć wacik i podmyć wodą. A przegotowaną stosuję tylko do buzi. No i kąpiemy codziennie, bo Młody już tak się przyzwyczaił. Jak nie ma kąpieli wieczornej to taki zdezorientowany jest i nie wie o co chodzi. Nawet jak zaczyna marudzić z wieczora, a ja zacznę Go do kąpieli rozbierać, to zaczyna się śmiać i cieszyć. :) Lubi się kąpać. :)

reklama
Ja też używam chusteczek pampers sensitive od samego porodu i nie uczulają (ostatnio kupiłam 4 opakowania po 23zł) czasami myję też małego pod kranem przeważenie jak jest duża kupa próbowałam myć go na przewijaku ale mi nie szło nie umiałam sobie poradzić i długo to trwało.
Co do pieluch do używam pampersów 2 ale czasami przeciekają a kupa często ląduje na plecakach może źle zakładam kupiłam już 3 z rozciągliwymi boczkami (62szt. za 39,99 w kauflandzie ) i są super mimo tego że był pełny to nie przeciekł, kupiłam też z tesco i biedronki i nie jestem zadowolona biedronkowe bardzo szybko przeciekają.

U nas kupki są bardzo często codziennie 4-5 większe a prawie po każdym jedzeniu malutkie ale wczoraj była tylko jedna kupka i dzisiaj jeszcze nie było trochę mnie to martwi.
Kupki mają kolor żółty przeważnie grudek jest niewiele ale czasami jest ich dość sporo ale to bardzo rzadko

Staramy się kąpać codziennie bo nie tyle Szymonek jest zdezorientowany co ja :baffled:

Do góry