reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam :)

Coś tu spokojniej przez weekend się zrobiło.
No i tak wogóle to Anetki od kilku dni nie było. A co tam słychać u Karoli000?? Dawnoooo nie pisała. Pewnie Dziewczynki cały czas jej zajmują.

A u nas po weekendzie całkiem dobrze.
Walczyliśmy od soboty z kupą i dziś wreszcie (na 5 dzień) się pojawiła. Ale za to taka, że gdybym była sama, to chyba bym się załamała... Zrobił podczas jedzenia i przy odbijaniu się wycisnęła z pampersa aż na ramionka... Wszystko do wyprania, a Młody miał zafundowaną przedwczesną kąpiel. Normalnie szok!!!

A wczoraj moja mama na chwilkę miała go u siebie i wiecie co jej zrobił?? Z brzuszka przekręcił się na plecy. No, a ja tego nie widziałam. Wiem, że to przypadek, ale od przypadków się zaczyna...

Czekam aż się rozpiszecie Laski!!!

reklama
Cześć dziewczynki,
Straszne tu pustki ostatnio:tak: Ale nie ma się co dziwić, maluszki są bardzo zajmujące:tak:;-)
U nas po weekendzie ok. Mała została w niedzielę z babcią na prawie 3 godzinki:szok: i była bardzo grzeczna. Ale jak wróciliśmy to się zaczęło - mega marudzenie:-(I tak do wieczora... W nocy na szczęście ładnie spała.
Dzisiaj byłyśmy u lekarza umówić się na szczepienie. Kazał przyjść w środę. Mam nadzieję, że Ninka zniesie szczepienie w miarę łagodnie, bez większych przebojów. Ooooo, znowu zaczyna się marudzenie...
Hanuś - ja nigdy nie sądziłam, że będę tak czekać na kupkę:tak:A jak się już pojawia, to w domu taka radość...:happy2:
Miłego dnia kochane:-)

Czesc dziewczyny. Ja tylko na chwilie powiedziec ze jestesmy. Niestety caly czas walczymy z katarem i kaszlem, nie wiem czy nie pojedziemy jeszcze dzis do lekarza zeby go osluchala jeszcze raz. Rece mi odpadaja od noszenia....
Antila, Clue, BigU dziekuje za odpowiedzi.

Witajcie!
U mnie Igorek zaczyna spać wieczorami, zamiast zasypiać o północy:-). Za to w dzień więcej marudzi. Ale i tak wolę tą wersję. Dzisiaj mnie zaskoczył. Wzięłam go na spacer jak spał. Nie obudził się ani przy ubieraniu , ani przy wynoszeniu do wózka. Wstał dopiero jak wróciliśmy ze spacerku.
Teraz właśnie się przebudził i M go bawi. A tak poza tym to umnie nic się nie dzieje. Każdy dzień wygląda tak samo, dziecko, gotowanie sprzątanie:cool:.

Dorinka oby katar i kaszel ustąpiły jak najszybciej.
Hanus78 nie zła ta kupka;-).

Dzień Dobry:-)
Aga nasz córcia zasypia o 23, ale nam to pasuje bo i i tak chodzimy późno spać i wolimy dłużej pospać. Mała budzi się na jedzonko czasem raz czasem dwa razy o 3 i 6 a wstaje o 9:happy:
Hanuś oj znam te kupy po paru dniach;-):-D
Dorinko współczuję choroby:-(

Cześć dziewczyny! Mam pytanko chodzi mi o karmienie niemowlaka sztucznym mlekiem kiedy można zaczac podawac inne jedzonko, szukałam w necie a tam co stronka to inaczej pisza jedni ze po 4miesiacu inni po 5 juz sama niewiem. Ja mojemu synkowi jak był mały i tez był na sztucznym mleku to juz na poczatku 4 dawałam i kaszki i zupki jazynowe i tak stopnowo rózne inne produkty a teraz niemam zielonego pojecia jesl cos wiecie na ten temat to napiszcie bede wdzieczna. u kazdy dzien taki sam no prawie bo mała raz ma dobry humor a raz nie ale potrafi byc grzeczna mozna do niej pogadac i wogóle dzisiaj ma zły dzien bo spi a jak sie obudzi to płacze i marudzi troche brzuszek ja boli bo mało gazów oddaje a pije herbatke koperkowa i dostaje kropelki wiec sie dziwie. Pozdrawiam.

Witam mamuśki
Nam czas ucieka przez palce:sorry: i na nic nie ma czasu:eek: a niby do pracy nie trzeba chodzić... odnośnie pracy to jeszcze się nic nie wyjaśniło i pewnie do połowy lutego nie dowiem się na czym stoję:no: bardzo mnie to męczy:angry:
ale nerwy nie pomogą.......
malutki jest i dziękuję z całego serca bo teraz bym się już nie zdecydowała przez tą sytuację a tak mam moje szczeńście i to jest to:tak:

Izka nie pomogę w sprawie żywienia bo my lecimy na piersi i pewnie wcześniej niż około 5 nie będziemy eksperymentować....
Hanuś Antila bigU współczuję tych kupek u nas jest 2 razy dziennie:sorry: rano i wieczorem...
Dorinka jak samopoczucie? Bakcyl pokonany???
Lunia i jak po szczepieniu??
Anetka co słychać???

Pozdrawiam mamuśki....

Izka jak Wiktoria skończy 4 miessiące to mozesz zacząć podawać jej pomału inne jedzonko.Pewnie nie raz sie ten temat przewinie więc spokojnie masz jeszcze czas . Mam gdzies tabelę żywienia dzieci więc jak będzie trzeba to wrzucę na forum.

Ostatnia edycja:
Antila u nas jest podobnie. W nocy jedzenie co 3 godz. i śpi do ok 9. A dzisiaj to wogóle jest u nas jest dzień spiocha:tak:. Iguś wstał o 9, po 12 usnął na spacerze i spał do 18 z przerwami na jedzenie. A teraz od 21 znowu śpi:szok:. Ciekawe co będzie w nocy.
Izka ja karmię piersią i jeszcze nie myślę o dokarmianiu. Liczę, że dzięki forum nie przegapię tego momentu;-). Ewentualnie lekarz mi podpowie, że małemu czegoś brak.
Niki nie stresuj się tak pracą. W końcu tak jak napisałaś, swoje prawdziwe szczęścia mamy :happy:.

O mój skarb się obudził:-). Chyba jest głodny.

reklama
Witam Was Kochane:-)
Mały walczy ze snem właśnie, mam nadzieję że uśnie:tak:. Ostatnio bardzo ładnie śpi po 7 godzin więc jestem wyspana:tak:.
Icedal wrzuć tabele na pewno się przyda :-)

Ok sen przegrał :baffled:, zmykam miłej nocy :-)

Do góry