reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

a wiesz jak jestem wiecej w domu to jak za dlugo spi w dzien tak tylko z przerwa na mleko co jakies 3 godziny to znaczy ze zlapal mocny nocny sen. Wtedy mu nie pozwalam az tak i nie stwarzam za duzego konfortu wokol niego. Zmieniam mu pieluche, przekladam go z wozka do kolyski, albo na lezaczek. A znowu w nocy nie ruszam go za bardzo. Nie zmieniam pieluchy nawet jesli tylko jest siusiu. Zakladam nowa zaraz przed spaniem i zmieniam nad ranem.

Troche to czasu zajmuje, zeby przestawic bo to nie tak szybko, ale jak nawet uda ci sie ze zasnie 30 minut wczesniej niz zwykle to juz jest sukces. Gorzej jak caly dzien poza domem, bo wtedy w aucie albo w wozku to spi jak zabity:baffled:

Teraz spi na tarasie na dworzu jak kamien i to mam nadzieje ze jego ostatnia dluga drzemka dzisiaj. Nastepne dlugie spanie to na noc. Oczywiscie jest taki malutki ze nie zabraniam mu spania, ale poruszam go co jakis czas;-)

reklama
gabi to moja mama, teściowa ma dwie lewe ręce bynajmniej jak na razie mówi,że sie boi takiego maluszka, ostatni raz miała doczynienia z takim maluszkiem 35 lat temu, może jak mały bedzie już starszy to nabierze odwagi:tak:oby trzeba wrócić do pracy niedługo, a może babcia będzie sie zajmować:-D

Święta, święta i po świętach... Jak ten czas leci...

U nas zwariowanie jak nigdy dotąd. Młody w wigilię cały dzień masakrycznie marudny, nie wiem co Mu było. Wczoraj i dziś o niebo lepiej.
Mąż w wigilię i wczoraj w pracy po południu. Nawet jako takiej kolacji wigilijnej nie zjadł, bo był za bardzo zmęczony.

No i tak minęły 3 dni. Powtórzę się, ale ten czas leci...

Witam mamusie
U nas swieta minely spokojnie, mala tylko troche marudna
agathe82 jakie kropelki podajesz malenstwu??? bo moja ostatnio strasznie sie w nocy prezy, i przez to sie wybudza, spi tak po 2-3 godziny.
A mnie dzis w nocy dopadla goraczka, czuje sie fatalnie, jak do poniedzialku mi nie przejdzie to ide do lekarza
Widze ze Wasze maluszki dlugo spia w dzien, moja to moze tylko ze 2 razy tak po 3 godzinki, a tak to cyc i noszenie na rekach, nawet w wozku nie chce lezec

Hej, no i po świętach. Wigilia w duuuzym gronie ( ponad 20 osób) , pierwszy dzien swiąt u teśció, drugi u mojej mamy . Bardzo było miło , dzieci grzeczniutkie. Mały przespał całą Wigilię więc spokojnie mogliśmy sobie posiedziec , pogadac no i oczywiście sie najeść. Julka tak zafascynowana prezentami że uwagi na nic innego nie zwracała.
madzik1388 moj Sebastian nie spi w dzień dłużej jak 2-2,5 godz.a w nocy przesypia 3-3,5 w porywach do 4 godzin. Najlepeij sie czuje na przewijaku z gołym siusiaczkiem i stópkami więc żeby go nie nosic za duzo bo juz wazy trochę to duzo czasu poprostu spędzam stojąc nad nim . Lubi tez leżeć w foteliku samochodowym co mi sie nie bardzo podoba bo jest mało zdrowe dla kręgosłupa, ale dzisiaj kupilismy leżaczek to juz będzie inaczej ( mam nadzieję).

Magdzik - podaje Sab Simplex a jak nie mam pod reka to podaje espumisan. Podawalam mu tez herbatke HIPPA koperkowa albo ulatwiajaca trawienie tez HIPPA

dalej mu podaje krople bo sie boje ze wroci, jeszcze nie ma 2 miesiecy:baffled:

Icedal moja moze polezy sama z 5 minut, ale trzeba byc przy niej i z nia gadac, tez mam zamiar kupic lezaczek, tylko nie wiem czy mala bedzie chciala w nim lezec, chce kupic ten z wibracjami.
Wlasnie wrocilismy ze spacerku, mala slicznie spala, ale oczywiscie obudzil ja bol brzuszka, teraz usnela mi na kolanach
agathe82 slyszalam ze ten sab simplex jest dobry, ja podaje malej Debridat i herbatke plantex z proszkiem troistym. Ta herbatka pomaga, ale ten Debridat nie bardzo

trzeba probowac roznych kropli bo nie na wszystkie dzieciaczki dziala to samo. No i to co jest wazne ze rezultat widac czasem dopiero po kilku dniach regularnego uzywania.

A ja mam lezaczek fisher price jeszcze po corce i sprawdza sie po raz drugi. Ma wibracje i zabawki na palaku, ale widze ze Daniel jest bardziej zainteresowany ludzmi i tym co sie dzieje wokolo. Sandra lubila te zabawki, ale moze Daniel zaskoczy pozniej. Pamietam ze jak bardzo plakal przy kolkach i zasnal tam to az balismy sie go ruszac stamtad:baffled:
teraz tez sobie lezy i patrzy co sie dzieje w tym wielkim swiecie:-) bo niestety w wozku to tylko oczy otwiera i juz chce wylazic, polezy max. 5 minut:-( no i raczki

reklama
Do góry