reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam Was Dziewczyny!!!

Weekend minął, a ja nie miałam nawet czasu tu zajrzeć. Korzystam z chwili, że Młody zasnął w leżaczku i sprawdzam co i jak u Was. Widzę, że przygotowania do Świąt idą pełną parą. No to tak jak u nas, tyle, że ja za bardzo nie dałam rady posprzątać świątecznie. Ale cóż, za rok może będzie lepiej.

U nas różnie, Młody raz mniej marudzi raz więcej. Mam wrażenie jakby mniej się wiercił. Walczę aby chociaż podczas jedzenia nie wiercił się, ale nie zawsze się to udaje. Nie wiem o co tu chodzi... Może mu to mleko nie smakuje, ale gdyby tak było, to by go nie chciał jeść, a jeść to On by mógł co chwilkę. Żarłok mi w domu rośnie... Najlepszy i tak na wszystko jest leżaczek. Od wczoraj jakoś wydaje mi się, że więcej w dzień śpi. A w nocy to tak od 20.00, 22.00 do 24.00 lub 2.00, no i potem się budzi w zależności o 4.00 bądź 6.00, więc nie jest źle. Ale ja i tak nie wyspana, bo śpiochem byłam i mi to zostało, ale w takiej sytuacji nie da się więcej wyspać. No i tak to się powoli kręci.

Nie wiem, czy uda mi się jeszcze przed Świętami tu zajrzeć, dlatego chciałam Wam Kochane życzyć:
Radosnych i spokojnych Świąt!!! Dużo zdrowia dla Was i Waszych Rodzin!!! Oby nowo Narodzony Jezus obdarzył Was i Wasze Rodziny błogosławieństwem i wszelkimi darami!!!

reklama
ja juz po wizycie, niestety znow bede sie faszerowac prochami, bo odchody dalej sa, a nie powinno ich byc, i za tydzien do kontroli

Mam pytanko da Was mamusie, czy te lezaczki rzeczywiscie dzialaja tak uspokajajaco na dzieciaczki??? bo ja mam ochote kupic malej, ale boje sie ze nie bedzie chciala w nim lezec, bo tylko noszenie na rekach ja uspokaja

Witam .
Dopiero znalazłam czas żeby coś napisac, co siadałam do komputera to któreś z dzieci się buntowało;-)
Święta już za chwilę a ja dalej ich nie czuję. Prezenty są , choinka jest a nastroju świątecznego jak nie było tak nie ma... Moje dzieciaczki dzisiaj były jak aniołki w porównaniu do kilku ostatnich dni. Julka siedzi w domu bo w żłobku szkarlatyna panuje a wolałabym żeby na święta nie zachorowała, ale już starasznie tęskni do dzieci. Nauczyła mnie mnóstwa wierszyków i piosenek, aż dziwię się że tyle zapamiętała :tak::-) Oczywiście nie może sie doczekac kiedy Mikołaj zosatawi w koncu prezenty pod choinką, co rano biegnie i zagląda czy aby cos tam nie leży :-D Sebastian z kolei chyba ma kryzys za sobą. Dzisiaj nawet mogłam posprzątać, zrobic obiad i pobawic sie z Julką nie trzymając go na rękach :-) grzecznie leżał w lezaczku albo w łóżeczku.
Anetko jestem pełna podziwu !!!!
Izka_sz większość z nas mysli podobnie na temat twojego męża więc może jednak coś w tym jest. Żal mi twoich dzieciaków.....
Buziak kciuki mocno zaciśnięte. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze!
Adas13 - czasami bywa tak że dzieci są uczulone na pokarm matki :baffled: moja koleżanka przez 2 miesiące karmiła swoją córeczkę zanim przeszla na mieszankę bo w końcu lekarka powiedzial ze mała jest uczulona na jej mleko. Kupki teraz będą twarde ale jak jest z siusianiem to nie wiem niestety . Nie martw się chociaz tym ze nie karmisz piersią,zdrowie maluszkaprzede wszyskim.

Wszystkim życzę Wesolych Świąt , spełnienia marzeń , żeby dzieci rosły zdrowo i były szczesliwe!!!! Duzo miłosci, cierpliwosci i wtrwałosci w życiu codziennym:-)

Dziewczyny :-)
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego narodzenia składam wam życzenia, wiele miłości, zdrowia, aby dzieciaczki były zdrowe i grzeczne ;-), a w Nowym Roku 2009 wiele pozytywnych zmian!!!:-):-):-)
Pozdrawiam was serdecznie

Kochane ja też Wam życzę radosnych pełnych ciepła i miłości Świąt Bożego Narodzenia:-):-):-)

Icedal decyzja o przejsciu na mieszanke nie byla najprzyjemniejsza, ale tak jak piszesz, zdrowie maluszka jest na pierwszym miejscu, teraz Adas zjada butle i spi smacznie, juz tak bardzo nie marudzi i jest szczesliwszy, zniknely nawet podkrazone oczka :-) a i krostki na glowce i szyi robia sie mniejsze:tak: . Jeszcze czasami mecza go wymioty ale juz nie tak jak po cycku.

DZIEWCZETA WESOLYCH SWIAT, PELNYCH MILOSCI I DOMOWEGO CIEPLA ORAZ POCIECHY Z NASZYCH URWISKOW. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wesołych i Pogodnych Swiąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2009 dla powiększonych rodzinek
życzy powiększona rodzinka z Mateuszkiem na czele :-)

Do góry