reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

U nas piękne słoneczko i całkiem ciepło,czym M się bardzo zmartwił bo pewnie w domu nie usiedzę, a on w tych ostatnich dniach woli jak jestem uziemiona przez pogodę. A na moje tłumaczenia że poród trwa kilka godzin i że na czworaka zdążę do szpitala, mówi a skąd wiesz, przecież jeszcze nie rodziłaś:-)
Ja też już po wizycie u lekarza, w zasadzie nic nowego, więc szkoda skakać po wątkach ;-) łożysko stare już od 2 tyg, w zasadzie mogę urodzić w każdej chwili.A jeśli do wtorku nic sie nie wydarzy to znów na usg i ktg.

Tajchi to czego dokonałaś to naprawdę wielki wyczyn. Należą Ci się wielkie gratulacje. Wracaj szybko do zdrowia i do domu i obyś jak najszybciej zapomniała o tych długich, nieprzyjemnych godzinach.
Aneta23 nie wiem jak z tą skutecznością, ale ani wejście na 10 piętro nic nie dało, ani zejście :-) Dziś będzie długi spacer, przy okazji się dotlenimy :-)
Martynaag ja OM miałam 20 stycznia, więc termin na koniec października, ale z usg za każdym razem wychodził koniec listopada, więc stwierdzono że albo to był tak długi cykl, albo poprzedni był bezowulacyjny.Ale ja myślę że to dlatego że odstawiłam pigułki i okres jeszcze nie wrócił, a już w następnym cyklu doszło do poczęcia.
Miłego dnia Listopadowe Mamusie :-)

reklama
Hallo :-)
Melduje sie....nadal bez zmian.....
Poki co ide do pediatry po skierowanie na operacje dla Kuby.....a potem trzeba mlodemu kupic butki ocieplane w koncu.....bo zimnica straszna.......
A na koniec musze sie zastanowic czy jechac wieczorem na ktg ;-)
No to tyle....pozdrawiam cieplutko i przesylam buziaki.

TAJCHI - ciesze sie ze juz po wszytskim, nameczylas sie bidulko...:-(
MARTYNKO - kurcze....jakos wyglada ze moze dluzszy cykl byl, tak jak dziewczyny pisza....Bo terminy z tych pierwszych usg sie zazwyczaj sprawdzaja....

Ja np ostatnia @ mialam 16.02.....z kilku pierwszych usg termin wychodzi miedzy 22-25.11.....z OM ustalono ze 22.11......A z usg ostatniego wynika ze nawet polowa grudnia :sorry2: - tylko to jest zwiazane z hipotrofia niestety....wiec nie ma sie czym sugerowac, tym bardziej ze lozysko stare juz od miesiaca....

FILWINKA - heh....na mnie tez te sposoby nie dzialaja...wiec witaj w klubie ;-)

Hej

Jeju Tajchi podziwiam cie, strasznie silna z ciebie babka, nie mialam pojecia, ze tak dlugo to moze trwac:baffled: na szczescie juz po wszystkim, teraz malutki ten bol mamusi na pewno wynagrodzi;-)

Martynaag nie dziwie sie zes wqr... bo popieprzone to naprawde:baffled: tym bardziej, ze przeciez twoja Julia juz duuuza dziewczyna jest, no ale co z lekarzami nie wygrasz:crazy: trzymaj sie kochana, kciuki zacisniete, zeby jak najszybciej cos zaczelo sie dziac:tak:

A u mnie tez bez zmian, nic kompletnie sie nie dzieje i zaczynam przeczuwac, ze chyba grudzien z pileczka mnie zastanie, moze jakis prezent mikolajkowy:-D

Milego dnia laseczki :-)

witajcie ;-)

tajchi: gratuluje ci kochana tym bardziej ze ciezki poczatek mialas :tak:

ja nadal 2w1 i chyba bez wywolania sie nie obedzie bo nic sie nie zapowiada zeby mialo sie samo rozwiazac. czop juz odszedl ale nadal mam tylko skurcze pzrepowiadajace. bylam nawet w szpitalu, juz mnie zatrzymali bo mysleli ze sie cos zaczelo- bo mialam bole dolem brzucha- ale rozwarcie tylko na 2cm i szyjka "przygotowująca sie". jedyna korzysc z pobytu w szpitalu przez dobe to ktg i usg, z ktorego wynika ze lozysko w 3stopniu dojrzalosci a szacowana waga dziecka to 3809g :szok: ;-)

Oooo magdalenaB a ja bylam pewna, ze ty juz na bank rozdwojona:szok:

U mnie tez zaraz bedzie 2 tyg jak czop wypadl, nawet okropnie podbrzusze bolalo ale co z tego jak wszystko ucichlo, ja to nawet chyba tych przepowiadajacych skurczybykow nie mam, nie wiem jak to poznac :confused: Zostaje czekac tylko, ze nie bardzo wiem na co:-D

A tak swoja droga to duzy bobasek ci sie szykuje, mysle ze moja mala z waga bedzie podobna bo 3 tyg temu miala juz ponoc 3200.

oj maliinka nic mi nie mow, mnie ginka nastraszyla ze z ta skrocona szyjka moge do poczatku listopada nie donosic,a tu wychodzi w badaniach na to, ze z szyjka jest jaknajbardziej ok :baffled: dzieciatko bedzie spore bo Bartek tez mi sie duzy urodzil (3800g) uf, ale dalam rade ;-)

Dzień Dobry:-)
Wczoraj poszłam bardzo późno spać, bo po 2 o północy jeszcze kolację jadłam:-D
Teraz zamierzam udać się na jakieś zakupy tzn połazić po sklepach i może już prezenty świąteczne wybrać.
Maliinka mi nawet czop nie wypadł:no:
MagdalenaB no tak zawsze jakaś korzyść z pobytu w szpitalu:tak:
Anetko lepiej jedź na to KTG zawsze warto sprawdzić tętno dzidziusia, poza tym może Cię zbadają i będzie jakiś postęp.

Witam!
melduje sie w niezmienionym składzie i konsystencji;-)
Martynaag - ale ty to sie masz (niezazdroszcze) ale bądź dzielna - nie poddawaj sie, relaksuj sie teraz w domciu:tak:
Tajchi - GRATULACJE! wracaj do siebie jak najszybciej
magdalenab - ja tydz temu na usg mialam szacowana wage dziecka 3500g - wiec jeszcze pewnie urusl i urosnie-az strach pomyslec do ilu dojdzie:szok:
aneta - jak tam twoje wojaze
Antila - tak-to miał byc dywanik do pokoiku malenstwa, jednak nie bylo odpowiednich kolorow i kupilam dywan do duzego pokoju (takiego wlochacza)
W nastepnym tyg. jak nie bedzie jeszcze rozwiazania (zagadki;-)) to jade juz po ten własciwy:tak:
Czyli wczoraj i dzis znow dzien spedzilam na lazeniu po sklepach (dzis kupilam jednorazowy fartuch do szpitala -2zł- bo maz dopominal sie o niego:-) no i jakies spozywcze zakupy bo w niedziele szykuje sie rodzinna impreza i zjedzie sie rodzinka (zartuje sobie ze przyjada wszyscy odbierac porod bo akurat w niedziele wypada moj termin porodu):-) mam nadzieje ze przygotowania do imprezki pomoga szkrabowi wyjsc z brzucha:-)
buziaki, milego popoludnia

Tajchi kochana dzielna z Ciebie dziewczyna, ciesze się że już masz to za sobą słońce wracaj szybko do sił!!!

reklama
Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy jakoś Luny nie widziałam ostatnio na naszym forum. Któraś coś wie? czy po prostu coś przeoczyłam?

Do góry