reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Jestem przyszłą mamą i chciałam wam powiedzieć że jestem bardzo szczęśliwa :) w listopadzie poród :) normalnie nie mogę przestać o tym myśleć :) na razie jestem w 6 tygodniu. Kiedy będzie coś widać?? :)chodzi mi o brzuszek?? Pozdrawiam

reklama
Czesc dziewczyny............U nas pada snieg :szok::eek::baffled:
Jak tam dzis humorki?
Moj ok......w srody zawsze wieczorkiem przychodzi do Kubusia niania...a my z M zmykamy na kurs tanca..........Hehehe trzeba korzystac poki mozna.....:-D

Witam nowe przyszłe mamusie:-DU mnie dziś spokojny dzień, ale jest godzina 21 a ja padam ze zmęczenia.Chyba już chciałabym urodzić:-D
hehehe nie tak szybko kochana :-D Ciekawe co bedziesz mowic w 9 m-cu :-D
No to ja chyba też do was listopadóweczki dołączę.... dzisiaj beta wyszła na poziomie 8111 mlU/ml. Wiec wygląda na to, że zafasolkowałam. Serdecznie was wszystkie pozdrawiam :) izyczę wszystkiego dobrego :)
P.S. myślicie, że mogę sie już udać do lekarza ???
CZARNAANUTKA - mi ginka powidziala ze mam przyjsc do niej w 10 tygodniu. Na usg ide w 7. Mozesz isc wczesniej...ale przed 6 tygodniem moze na usg nie byc zbyt wiele widac.
zielono_mi , aneta23 - dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Ja też wierzę , że wszystko jest ok, ale obawa zawsze jest (i to chyba u każdej kobiety, która jest pierwszy raz w ciąży). Dzisiaj wieczorkiem odbieram męża z lotniska , a jutro idziemy na wizytę - dam znać, co nam powiedział o dzidzuni.
Oczywiscie ze sa obawy EWELINKO - ja to teraz tez nie jestem spokojna....Pierwsza ciaze poronilam w 8 tygodniu......wiec w drugiej niezle swirowalam na poczatku - na szczescie wszystko bylo ok. Teraz tez wierze ze bedzie dobrze........ale co mnie w brzuchu lekko zakluje to mam stressss ogromny.
Daj znac co i jak u lekarza :tak:
Babeczki, a Wy tez chodzicie takie spiace? Bo ja to bym chyba zabila za kawalek poduszki i koldry:-) Nie wazne czy o 8 rano czy o 4 po poludniu. Ja z natury jestem spiochem, ale teraz to juz osiagnelam apogeum zmeczenia. Ech, a tu w pracy trzeba siedziec.....
Heh............niestety nie mam czasu myslec o tym czy jestem spiaca :-D Kubus rozrabia, wiec nie jest mi dane sie wyspac......Dzis pobudka o 7.............a w poprzedniej ciazy spalam dobie do 10-11....ech to byly czasy :sorry::laugh2:
Jestem przyszłą mamą i chciałam wam powiedzieć że jestem bardzo szczęśliwa :) w listopadzie poród :) normalnie nie mogę przestać o tym myśleć :) na razie jestem w 6 tygodniu. Kiedy będzie coś widać?? :)chodzi mi o brzuszek?? Pozdrawiam
KASIU - mi poprzednio bylo widac brzuszek pod w 4 m-cu.

a ja mam co dla Was:-):

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś Moje Dzecko, ja Twoja Mama.

Rośnijcie zdrowo Mamuśki:tak:

To ja tez wam cos napisze, tekst z ksiazeczki "Poradnik młodej mamy" z rozdziału I Trymestr:
"Moje małe serduszko bije tylko dla Ciebie"
Prawda, że mamą nie zostaje się od razu...? Już pod koniec pierwszego miesiąca moje serce zaczyna bić dla Ciebie, a wszystko co robisz ma dla mnie bardzo duże znaczenie, bo wpływa na mój rozwój. Ja żyje dla Ciebie, a Ty dla mnie - to taki piękny początek... :rolleyes2::rolleyes:

Śliczne wierszyki mamusie:-)Jak minął dzień?U mnie pod wieczór sypneło śniegiem.Teraz jest zimno jakby spadł metr śniegu:-(

U mnie nawet jako tako_Od rana spać mi się chciało niemiłosiernie i do kibelka biegałam co godzinę;-) Potem mnie złapał dołek, bo ja sobie potrafię wkręta zrobić jak nikt inny i się zaczęłam martwić czy wszystko ok z moim Maleństwem. Ale potem już było lepiej, wieczorny spacerek z mężusiem mimo przykrej pogody a teraz czas się szykować do spania, bo to jest to o czym marzyłam od samego rana:tak:
A męczą Was jakieś mdłości, bo mie póki co nic a nic.

dzien dobry:tak:

obudzil mnie grad:szok: wspaniale powitanie wiosny:-D

No to ja chyba też do was listopadóweczki dołączę.... dzisiaj beta wyszła na poziomie 8111 mlU/ml. Wiec wygląda na to, że zafasolkowałam. Serdecznie was wszystkie pozdrawiam :) izyczę wszystkiego dobrego :)
P.S. myślicie, że mogę sie już udać do lekarza ???

Witaj Anutka!!:-) betka wysoka, wiec witamy Cie juz w naszym gronie:tak::-) Mysle,ze do lekarza najlepiej udac sie ok 7-8 tygodnia, wtedy zazwyczaj widac serduszko, a to dla wiekszosci z nas uspokajajacy widok i znak,ze wszytsko jest w porzadku!:-)

zielono_mi , aneta23 - dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Ja też wierzę , że wszystko jest ok, ale obawa zawsze jest (i to chyba u każdej kobiety, która jest pierwszy raz w ciąży). Dzisiaj wieczorkiem odbieram męża z lotniska , a jutro idziemy na wizytę - dam znać, co nam powiedział o dzidzuni.

Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia. Odpoczywajacie dziewczyny ile tylko możecie.
Ewelinko:czeamy dzisiaj na relacje z wizyty!:tak:Dobrze,ze mezulek jest juz z Toba:-)
Babeczki, a Wy tez chodzicie takie spiace? Bo ja to bym chyba zabila za kawalek poduszki i koldry:-) Nie wazne czy o 8 rano czy o 4 po poludniu. Ja z natury jestem spiochem, ale teraz to juz osiagnelam apogeum zmeczenia. Ech, a tu w pracy trzeba siedziec.....

Sasetko:skad ja to znam, oczy zamykaja mi sie caly czas, a czasu na drzemke nie mam, to praca, to chlopaki...Wczoraj padlam z nimi rowno o 19 taka bylam wymeczona. Ale poza sennoscia i brakiem meza nic mi nie dolega, wiec za bardzo narzekac nie moge;-)

Witaj Kasiu!! Ogromne gratulacje dla przyszlej szczesliwej mamuski! U mnie brzuszek bylo widac ok miesiaca juz, ale to pewnie dlatego tak wczesnie,ze sie w nim blizniaki schowaly:-) Ale u kazdej kobety to indywidualna sprawa, jednym pojawia sie brzuszek w 3 miesiacu, innym nawet w 5. Nie ma na to zadnej reguly.
Witajcie!
Też mam termin na początek listopada. Cieszę się że mogę do Was dołączyć!:-)
Aga: my tez sie cieszymy, ze nasze grono sie powieksza! Witaj cieplutko:-):tak:

reklama
Do góry