Kiriam
Zadomowiona(y)
- Dołączył(a)
- 26 Kwiecień 2008
- Postów
- 331
Właśnie spróbowałam moje tiramisu - super dobre :-).
Teraz daje przepis:
Najpierw zaparzyć należy mocną kawą (z ekspresu lub przecedzić żeby nie było fusow - może być rozpuszczalna ale naturalna lepsza) Musi ostygnąć!
Ubijamy śmietanę mikserem 36% wraz z cukrem pudrem (do smaku tego cukru) potem łączymy na gładką masę z serkiem maskarpone. Tu w pzrepisie pisze żeby dodać jeszcze żółtka ale ja nie daję bo boję się salmonelli i dodaje fix do biej śmietany!
Do zimnej kawy dodajemy trochę rumu lub amaretto. W tej miksturze maczamy biszkopty i układamy w naczyniu warstwy biskopty, krem , biszkopty, krem (do wyczerpania składników . Posypujemy kakao!
I teraz najtrudniejsze - do lodówki na 3 godziny - i nie wolno podjadać!
Smacznego!
Teraz daje przepis:
Najpierw zaparzyć należy mocną kawą (z ekspresu lub przecedzić żeby nie było fusow - może być rozpuszczalna ale naturalna lepsza) Musi ostygnąć!
Ubijamy śmietanę mikserem 36% wraz z cukrem pudrem (do smaku tego cukru) potem łączymy na gładką masę z serkiem maskarpone. Tu w pzrepisie pisze żeby dodać jeszcze żółtka ale ja nie daję bo boję się salmonelli i dodaje fix do biej śmietany!
Do zimnej kawy dodajemy trochę rumu lub amaretto. W tej miksturze maczamy biszkopty i układamy w naczyniu warstwy biskopty, krem , biszkopty, krem (do wyczerpania składników . Posypujemy kakao!
I teraz najtrudniejsze - do lodówki na 3 godziny - i nie wolno podjadać!
Smacznego!