reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam:-)
Anetko taki remont to duże wyzwanie i w sprzątaniu nie ma końca. wiem coś o tym:tak:Ja mam rozgrzebany pokój dla małej a kurz roznosi się po całym mieszkaniu.
Tajchi dla mnie najbardziej niestety liczy się ciężar wózka, Nie mam windy a na korytarzu nie mogę zostawić, bo brak miejsca. Więcej napiszę na wątku wózkowym:happy: A Ty na jaki wózio czekasz?
Lunia nie rezygnuj z Pragi tam Ci się na pewno humorek poprawi:tak:
Izka ja też ostatnio bardzo lubię pepsi :-pDzisiaj odebrałam wyniki i hemoglobina jest w miarę ok 12,1 hematokryt tylko trochę za niski 34,7
Madzik udanego wyjazdu życzę.
Jescze 3 godzinki w pracy i weekend:-):-):-)

reklama
Czołem Babeczki :-)
Podczytuję tu Wasze wypowiedzi i widzę,że już macie sporo rzeczy dla Maluchów.A ja właśnie mam zagwózdkę .....moja mama powtarza, że powinnam się wstrzymać z zakupami ... z racji przesądów, wiecie.... heh.Ale dzisiaj mnie poniosło i zaszalałam na Allegro:szok: Zwłaszcza, że jak wspomniałam leżąca jestem :crazy: a mój Grześku w tym Afganistanie i wraca jak Bóg da na ostatni moment.Ahh te przesądy ... Na razie tfu tfu tfu Mała ok, ja też tylko już dość mam tego leżenia i samotności :-( A jak u was ze zdrówkiem ? Macie czasem tak, że wam serducho zaczyna tak grzmocić że hej ? ja mam nadzieję, że to od pogody i ciśnienia ... trochę się martwię.No i nie umiem się oduczyć spania na plecach,jak zasnę to od razu się tak układam heh.
Trzymajcie się ciepłooo!!!!

Witam dziewczyny! Ja wlasnie skonczylam czytac Wasze posty, nie pominelam chyba zadnego watku. Uff, bylo tego troche ale ciesze ze chociaz troche Was poznalam. :-D
Celciu, jesli chodzi o przesady to tez sie obawialam i podczas pierwszej ciazy zaczelam kompletyowac wyprawke i "sprzet" w ostatnim trymestrze, natomiast nie pralam ciuszkow ani nie skladlam lozeczka praktycznie do ostatnich tygodni. Posciel do lozeczka wrzucilam do pralki tuz przed wyjazdem do szpitala. Troche to wszystko bylo na wariata.Teraz kompletuje wyprawke i chyba nie bede czekac na ostatni dzwonek, najzwyczajniej boje sie nie zdarze ze wszystkim na czas. Tym bardziej ze tempo kobiety w ciazy jest nieco spowolnoine:sorry2:
Mi moze nie dokucza jeszcze serducho, ale za to czasami cala oblewam sie potem. Zaczelo sie to kilka dni temu i nie wiem czy to ma zwiazek z przeziebieniem ktore mnie ostatnio dolapalo czy to sprawka hormonow, albo jakies ogolne oslabienie. Czy Wy dziewczyny doswiadczacie czegos takiego?
Spanie na plecach to akurat u mnie nie stanowi problemu. Moja ulubiona pozycja do spania to na boczku.
Zycze Ci Celciu aby czas wyczekiwania na powrot lubego uplynal jak najszybciej!;-)

Celcia- ja z serduszkiem w pierwszej ciąży miałam tak samo. takie walenie i arytmia. Poszłam, z tym do lekarza rodzinnego. Nie zbagatelizował tylko wysłał na ekg. Nic znie wykazało ;-). 2 ekg też nie. Więc wytłumaczył mi że w ciąży serce sie powiększa i takie odczucia mogą być. Zapisał mi Aspargin i tyle. Dodam że miałm te walwnia nie jak chodizłam tylko najczęściej wieczorami jak spokojnie leżałam w łóżku.
Ale jak masz jakieś wątpliwości to zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem.

Pochwal się i daj linka do rzeczy zakupinych na allegro:-).

oo dziękuuję Moje Kochane !
Od razu człowiekowi lepiej hehe.
A co do zakupów to linków cała masa ! A ile ja się nagłowiłam czy wybrać to czy tamto ... ostatecznie podpytywałam już dzieciatych koleżanek co lepsze.,No i stwierdziłam,że nie będę szastać kasą na bajery ... chociaż ja wiem ;-) Grześku mówi,że mam się nie martwić hihi.Dobrze, że czasem zatarabani na Skype:-D
Kochane a linki poniżej......... ciutke tego jest :szok: Jeszcze nie podsumowałam a to kropla w morzu potrzeb heh
DREWEX POŚCIEL AT Miś na chmurce - 3 elementowa (420273245) - Aukcje internetowe Allegro
DŁUGI OCHRANIACZ DO ŁÓŻECZKA biały - IKEA (425391014) - Aukcje internetowe Allegro
Drewex Pled mieciutki welurkowy kocyk ładne wzory (425770979) - Aukcje internetowe Allegro
Drewex Rozek Mis na chmurce z mata kokosowa 2 KOL. (425763261) - Aukcje internetowe Allegro

o kurna ile tego !!!!! hahahha

antyalerg. WYPEŁNIENIE POŚCIEL KOŁDRA+ PODUSZKA (426574018) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczne mięciutkie okrycie kąpielowe z kapturem (421950159) - Aukcje internetowe Allegro
łóżeczko RADEK II SOSNA SZUFLADA KLUPS+MATERAC (426534640) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE KARUZELA Z MISIAMI PROJEKTOR PILOT SS (420994498) - Aukcje internetowe Allegro

ciąg dalszy dzisiaj :-D tylko tyle mi z tego leżenia! haha Maja kopie więc chyba jest ZA hihi.,mam tylko nadzieję, że nic nie spartaczyłam, kurcze to mój pierwszy raz !

ściskam Was Mamuśki !!!! Fajnie, że jesteście :happy:

Ale super rzezczy wypatrzyłaś. Pościel i rożek kochaniutkie, do tego ta karuzelka dopasowana. Super!!!:tak:
Z łóżeczka będziesz bardzo zadowolana, ja takie mam i wiem że się sprawdziało dla Mikołajka, bardzo mi się przydała szuflada.
Do tego łóżeczka miałam jeszcze przescieradło z falbanką. Super wyglądało jak materacyk był u góry.:tak:

Celcia śliczna ta pościel Drewexu:tak:Ja mam tę karuzelkę z misiami jest super, kupiłam na Allegro używaną.

Hej!
Mam wiadomość od Monik
" U nas bez zmian. Lekarze mówią,że już do końca zostanę w szpitalu. Czyli 6,7 tyg. do cc. Opieka jest ok. Hemoglobina mi ciagle spada i mam teraz 10,9 jeszcze nic strasznego,ale ciągle spada pomimo lekarstw(...)"
Monik bardzo serdecznie dziękuje Wam (dziewczynom z bb) za wszystkie pozdrowienia i troskę.

reklama
Do góry