reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Hej Listopadoweczki :-)

Aneta23 śliczne malowidla, tez bym cos takieog chciala niestety narazie nie bedziemy mieli osobnego pokoiku dla maluszka.

Martynka1987 co do wagi to ciesze sie ze nie jestem sama :-D tez mam juz 17 kg na +. U mnie dzien bez loda to dzien stracony hehehe pewnie to dzieki nim tak pieknie rosne :tak: no ale coz nie mam zmaiaru w ciazy sobie i malutkiej odmawiac. Po porodzie bede sie martwic.

Hehehe nik_i to jestes kolejna osoba ktora potwierdzila, ze z ta niespodzianka zmiany plci wszystko mozliwe a ja sie tak na corcie napalilam nawet wyprawke juz pod dziewczynke zaczelam kupowac:szok: chyba zwolnie tempo bo moze i u mnie sie jednak "ogonek" pokaze:-D

A i jeszcze mam pytanko, cos mi sie wydaje, ze bylo pisane na naszym forum o plamieniu po stosunku ale nie moge tego znalezc i wielka prosba do Was jesli wiecie cos na ten temat, niestety ostatnio mnie to spotkalo i martwie sie bardzo.

reklama
Juz po usg....
Wszytsko jest ok tak jak myslałam, lekarze tez lubia starszyć, mój mały ma nerkę wielkości 7mm, a norma jest 3-8mm, czyli w normie i lekarz potwierdził to że wszystko jest w porządku wszystkie wymiary są prawidłowe, maleństwo jest mniejsze niż większe wazy 1.063 powinien 1.300 mierzy 27 cm, ale ważne że wszytsko w normie jest,może będzie lżejszy poród jak mały tak duży nie urośnie;-)

Hello Kobietki,
U mnie dzisiaj jakoś tak smutno:-(Sama nie wiem dlaczego, bo i pogoda ładna i nawet dobrze się czuję...Jakaś taka depresyjna się zrobiłam...Siedzę sama w domku, mąż do 22 w pracy a mnie głupoty przychodzą do głowy ( np. Czy będę dobrą matką...i takie tam:zawstydzona/y:)

Anetko - normalnie kochana masz TALENT!!!:tak:Piękne te obrazki:tak:
Monik - 3maj się, najważniejsze, że już jest dobrze:tak:
Tajchi - wspaniała wiadomość no i teraz będziesz mogła spać spokojnie:-)
Nik_i - WOW!Jestem w szoku!!!:szok:Ja mam nadzieję, że moja Nina to jednak Nina bo ubranka mam już na dziewczynkę a dla syneczka nawet imienia nie mam:zawstydzona/y:Ale kto będzie, to i tak będzie moim najdroższym skarbem:tak:
Odnośnie wagi - +10. Już w nic się nie mieszczę i zabieram ubrania mamie:-)Dobrze, że jest modna;-)
życzę wszystkim miłego wieczoru:-)

Ostatnia edycja:
Juz po usg....
Wszytsko jest ok tak jak myslałam, lekarze tez lubia starszyć, mój mały ma nerkę wielkości 7mm, a norma jest 3-8mm, czyli w normie i lekarz potwierdził to że wszystko jest w porządku wszystkie wymiary są prawidłowe, maleństwo jest mniejsze niż większe wazy 1.063 powinien 1.300 mierzy 27 cm, ale ważne że wszytsko w normie jest,może będzie lżejszy poród jak mały tak duży nie urośnie;-)

Tajchi ja robiłam USG dokładnie w 28tyg u profesora Preisa w Gdańsku (jeden z lepszych na Pomorzu) i maluszek ważył wtedy 1.250, a doktor mówił ze to troche ponad srednią i ze w sumie nawet dużo, z tego co wiem to norma jest od 1kg do 1.300, a dziecko dopiero około 30 tygodnia zaczyna najbardziej rosnąć wiec na razie nie masz sie co nastawiac, ze maluszek będzie mały, bo jeszcze moze naprawde duzo urosnąć. Niby wielkosc dziecko najbardziej zależy od rozwoju w ostatnim trymestrze, wiec spokojnie :-)

Maliinka_ev ja pisałam o plamieniu. Miesiąc temu dostałam malutkiego plamienia, od razu pobiegłam do lekarza, ale badanie nic nie wykazało. Po dwóch dniach (chociaż plamienia juz nie było) poszłam na wszelki wypadek znów na badanie i też nic nie było. Więc skoro nie poznałam przyczyny zaczęłam się zastanawiać czy to nie mogło byc z powodu stosunku(choc nastapiło 2 dni po nim). Wtedy ktos mi odpowiedział, że też miał plamienie dzień po stosunku. I tylko tyle o tym wiem. Na BB o krwawieniu w ciąży, tez było napisane ze może to nastapic po stosunku. Najlepiej dla swojego spokoju idź do lekarza niech sprawdzi czy wszystko ok.

Co do plamienia to Wam nie pomogę bo nie mam takich doświadczeń...
Cuż Madzik ja również za słodkim jestem....
Lunia my też dziewczynkową wyprawkę mamy gotową, i już sama niewiem co robić czekać zmieniać a może tak mi przez myśl przeszło że to może bliżniaki:szok: powiem Wam że nie wiem co myśleć jak to ma być... dwa razy mnie zapewniali że dziewczynka a raz że chłopiec no i najlepsze że to klinika znana na całą polskę więc ciekawe... przyznam szczeze że w pierwszym momęcie czułam się rozczarowana bo już miałam wizję jak to będzie teraz przyzwyczajam się że niewiadomo kto do nas przyjdzie (nie chce się nakręcać na chłopca) a może jednak bliżniaki co o tym myślicie????
Tajichi super że wszystko ok
Monik czekamy na Was :)
nic pozdrawiam ja i moje maleństwo kim kolwiek będzie:sorry2:

Mi tez 2 razy juz na USG mówili że chłopiec, ale byłabym mile rozczarowana jakby była dziewczynka. W sumie mi to bez różnicy, najwazniejsze zeby zdrowe było.
W sumie ciuszki mamy w kolorach niebieski, żółty, zielony i biały, wiec dla dziewczynki tez beda dobre, gorzej z tymi, które kupiły wyprawke typową dla dziewczynki, jakies rozowe piekności, bo jakby sie chłopiec jednak urodził to w to go nie ubiorą :-D he he he

Hej
My robiliśmy wszytko na dziewczynke ale widocznie LOS wie lepiej jak ma byc i podobno u nas chlopczyk tak na 95% , zobaczymy jak sie porodzxa te listopadlowe dzieciaczki .....
ja mam troche dosc od tygodnia 3:30 w nocy pobudka 3:40 zwlekam sie do toalety i nie spie do 5 i tak co noc.... rano dzicko budzi mnie wkladajac palec do oka albo cos jeszce ciekawszego jak mu przyjdzie do glowy my narazie 7,5kg na plusie zobaczymy jak skonczymy wczesniej przybylo mi 13kg , owoce moge wcinac tonami ale nic procz tego mnie nie rusza....
Pokoik sliczny, a ja jestem w trakcie robienia przemeblowania tak zeby wszytko sie pomiescilo mamy tylko dwa pokoje ..... a rezcy coraz wiecej ..... co do plamienia po stosunku to porozmawiaj z lekarzem ja nie ma takich doswiadczen a seksu mi sie coraz wiecej chce wiec prosze nie straszcie.... co do USG to takie jajbardziej Miarodajnie bylo to polowkowe do 22tyg ciazy teraz jest podobno coraz trudniej zrobic takie dokladne ze wzgledyu na rozmiary dziecka lozyska itp... ale juz konczymy 7miesiac jeszce tylko dwa ,,, o boze jak jak porzezyje ten nastepny rok juz ise boje....:rofl2::sorry2:

Witam was w środku nocy!
Mam identyczne problemy jak Lucyann też nie mogę spać...:baffled:. Do tego wczoraj na późną kolację zjadłam kurczaczka na ostro i niestety źle się czuję. Wogóle mogę jeść badzo mało i najlepeij wszystko lekko strawne, nic pieczonego, nic smażonego, nic tłustego. Najlepiej płatki na mleku i jogurty :-p. Ale nic to, jeszcze z 9 tygodni wytrzymam.
Przez to że nie mogę spać nadrobiłam zaległości z wczorajszego dnia. Bardzo się cieszę ze Monik i maluszek czują się już lepiej. :-)
Niki ja miałam podobnie tylko wcześniej w 13 tygodniu lekarz mi powiedział że to dziewczynka (a ja już mam synka;-)) więc kupiłam różowego pajacyka i różowy kocyk... a po miesiącu okazało się że jest ogonek :tak:i będzie Stasiu. Z tej zmiany najlepiej cieszy się Miki, który od poczatku lekarzowi nie wierzył i uparcie twierdził że będzie miał brata. Niki, że bliźniaki to raczej małoprawdopodobne chyba że ten specjalista w renomowanej klinice przespał dokumentnie zajęcia z USG:-p. Jescze co do płci można się pomylić ale przeoczyć drugie dziecko... Myslę że nawet jeśli niedowidzący ten lekarz to powinien dwa tętna wysłuchać.
Mi już lekarz kilka razy potwierdził,że chłopiec więc już do ubrania mam prawie wszystko (część dokupiłam część po Mikiusiu). Korzystając z dzisiejszej bezsenności już body i pajacyki poprasowałam :-).
Tajchi - bardzo się cieszę że z nereczką wszystko dobrze!!!!
Lunia - mi na smutki pomagają dzieciowe zakupki. Jeśli nie mam siły latać po sklepach to na internecie szukam różnych potrzebnych rzeczy. Jutro będzie lepiej.
Ale wiecie co dziewczyny najbardziej to mnie zaskoczyła Aneta - normalnie ARTYSTKA!!! Śliczne te malowidła.:-)

I jescze wam powiem, że na razie mam 7 +, w zasadzie to głównie brzuszek mi się olbrzymi zrobił, a poza tym to troche bardziej miękkie mam bioderka:baffled:. Ale i tak mi już ciężko i w nocy jak mam wstać z łóżka to sie czuję jak własna babcia.:szok:
Pozdrawiam i spokojnej nocy

reklama
I jescze zapomniałm dopisać,
jutro na 9 idę z Mikim na szczepionkę (pneumokoki). A to zawsze jest strasznie trudne zadanie. Więc czeka nas jutro bardzo ciężki dzień... Trzymajcie kciuki.

Do góry