reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
witam wszystkie mamusie....żadko tu zagladam choc tez bede listopadową mamą. częsciej siedze na młodych mamusiach bo mam19 lat. mam taki problem, moze wy mi pomozecie, wiec...

ja już niewiem co o tym myslec. to już zaczął sie u mnie 6 miesiac, a po mnie nie widac ,ze jestem w ciazy.pewnie każda by się zamartwiala na moim miejscu.patrze na wasze brzuszki to sie aż slodko na serduchu robi:zawstydzona/y:;-)bylam miesiac temu u mojej gin, juz wtedy sie tym martwiłam,ale ona powiedzial ze jeszcze przytyje,że nie mam sie martwic bo wszystko jest ok. nie robila mi wtedy USG. moje maleństwo to maly wiercipięta. rusza się kopie, nawet wczoraj(pierwszy raz) tatus poczul kopniaczki, szybciej widzial jak sie rusza brzuch ale nie czul.Ma takie przepracowane rece ze nie mógł tego wyczuc.a wczoraj to az mu łezka poleciała:happy: więc wyglada ze mu tam dobrze. czy to ze nie mam ciązowego brzuszka znaczy ze jest malutkie, mniejsze od reszty??? wescie mi cos powiedzcie bo sama to do dziwnych myśli tylko dochodze. dodam ze moja siostra jest w 18tyg a ma pileczke z przodu....a ja? pytalam mamy, mowila ze juz w 3 miala widoczny brzuch. więc to chyba nie rodzinne.

nic sie nie przejmuj, ja tez w pierwszej ciazy nie moglam sie doczekac brzuszka:zawstydzona/y: z zazdroscia patrzylam na inne dziewczyny z brzuszkiem i wszyscy pytali mnie sie gdzie ja ten brzuch mam bo nic nie widac:-(

potem wyskoczyl jak strzala, ale ja mialam dziewczynke w brzuszku i mi sie ten brzuch bardziej rozplynal na boki;-)

teraz tez zaczne za tydzien szosty miesiac i tez wygladam tylko tak jakbym troszeczke przytyla, a nie jakbym byla w ciazy...... ale tym razem nie martwie sie tak bardzo bo mam mala dziewczynke ktora przychodzi sie przytulac wiec wygodniej z malym brzuszkiem.

Pamietaj ze dzidzia rosnie i ma wystarczajaco miejsca poprostu moze naciskac pozniej na inne narzady, jak bylo w moim przypadku:happy2:

fajne takie uczucie ze ktos inny tez moze wyczuc malenstwo w brzuszku prawda? bo my to potrafimy lepiej to wyczuc same:-D

Cześć dziewczyny! Pogoda dzisiaj w miare ale strasznie duszno jest nie ma czym oddychac. oleńko piszesz ze nie masz brzuszka ja jestem w takiej samej sytuacji , jestem w 20 tygodniu a go ledwo co widać a i wage wcale nie rośnie . Jak byłm u gina 3 tygodnie temu tez sie o to pytałam i mówił że jeszcze przytyje i brzuch urośnie a z dzidzią wszystko ok dopóki sie rozwija . Jutro mam wizyte właśnie u gina i juz sie denerwuje czy wszysko jest ok skoro brzuch stoi w miejscu i waga tez te obawy mnie tez prześladują od dłuższego czasu, dzidzia sie rusza czuje ale p wyglądam jak bym troche przytyła bo brzuszek mi sie na boki rozlał a z przodu nic.Okarze sie jutro czy wszystko jest ok. Oleńko nie martw sie tym bo ja z pierwszym dzieckiem też mi brzuszek wyskoczył topiero w 6 miesiacu . teraz sie martwie bo to drugie a tu nic.:-(Pozdrawiam! dzięki dziewczyny za wasze rady!

Cześć dziewczyny
Ja mam ten sam problem z brzuchem. Utknął w miejscu i nie chce rosnąć:-(. Mam nadzieje że z dzidzią wszystko OK i rozwija się prawidłowo. Usg miałam robione 2 miesiące temu i gin powiedziała że wszystko z maluchem jest w porządku. Idę w środę na kolejne badanie i już nie mogę się doczekać. Ciągle pytam męża czy mam odpowiedni brzuch on mnie pociesza że jest ok.

Witam, dzis dostalam wypis ze szpitala, przez caly czas faszerowali mnie zastrzykami przeciwbolowymi w kroplowce, i niewiele mi pomogly, ale za to wiem ze bedzie dziewczynka:-)

Carol_ka dzieki, bardzo sie ciesze ze bedzie dziewczynka, tylko ja mam takie glupie przeczucie ze to bedzie chlopak, zobaczymy na kolejnym usg, chociaz ja bym wolala zeby zostala jednak dziewczynka:-)

Cześć dziewczęta!
Dzisiaj trochę chłodniej, zobaczymy na jak długo, lubię lato i ciepełko,ale chyba nie w ciąży,bo chociaż,żeby można było się poopiekać na słoneczku,a tu ledwo można wyjść z domu na spacer:-(
Madzik witaj po szpitalu, współczuje Ci tej męczarni i gratuluję dziewczynki, ja mam nadzieję,ze ta moja dzidzia też się już ujawni na następnej wizycie, ale daje już wyraźnie o sobie znać, bo nawet widać jak brzuszek się rusza:-)
Jak tam dumni przyszli i nie tylko, tatusiowie po wczorajszym ich święcie, bo ja wysłałam swojemu mężowi życzenia z brzuszka, cieszył się:-D
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dzionka:-)

reklama
Cześć dziewczyny

W piątek byłam z mężem u lekarza i powiedział nam, że najprawdopodobniej mamy córeczkę :) Jesteśmy oboje bardzo szczęśliwi, a nasza cała rodzinka szaleje z radości (bo moja siostra ma bliźniaki - 2 chłopców). Dla nas najważniejszy jest fakt, że nasza córcia jest zdrowa. Z tego wrażenia zapomniałam się zapytać ile ma już cm i jaką ma wagę... Na imię ma już Nicolka :)
Z wielką niecierpliwścią czeakmy już na dzień, w ktory będziemy mogli Ją w końcu przytulić i pocałować... Ale to nastąpi dopiero za jakieś 20 tyg...

Pozdrawiam serdecznie

Do góry