reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam wszystkie listopadowe Mamusie :)

Bardo długo nic tu nie pisałam... Powodem jest fakt, że podjęliśmy z mężem decyzję o przeprowadzce do Norwegii. Mieszkamy już w Kristiansand i jest tu bardzo pięknie. Nasz maluszek ma się dobrze. Przed wyjazdem poszliśmy na usg i zrobiliśmy szczegółowe badania naszemu Maluszkowi. Okazało się, że jest zdrowy - na taką wiadomość tylko czekaliśmy!! W 15 tyg. miał 9 cm. Kolejną wizytę mamy 20.VI. w Polsce. Mam nadzieję, że wtedy będzie już można zobaczyć płeć naszego Maluszka. Z wielką niecierpliwością , każdego dnia czekam, aby poczuć pierwsze Jego ruchy... Jednak jeszcze Maleństwo nie kopie... Ale to tylko kwestia czasu...
Pozdrawaim jeszcze raz wszystkich bardzo serdecznie i życzę zdróweczka dla Mamuś i Maluszków.

reklama
mi tez waga stoi w miejscu, a brzuszek wychodzi powoli. Ale ja tez tak mialam w pierwszej ciazy, a potem szok nagle waga tylko w gore i gore:szok:

ale jesli jesz normalnie to nic sie nie przejmuj wszystk jest ok, dzidzia odzywia sie tez twoimi zapasami. Wiec pamietaj zebys nie w padla w bledne kolo, ze musisz jesc wiecej zeby waga ci podskoczyla, bo potem ci sie to odbije. Jedz normalnie, zdrowo i nic sie nie przejmuj. My matki i tak sie przejmujemy ale musimy starac sie przejsc przez ciaze spokojnie, zeby dzidzia tez sie nie stresowala. Pamietaj ze jestescie teraz jednoscia i dzidzia tez czuje jak sie denerwujesz, wiec glowa do gory:-)

zrob sobie jakas przyjemnosc i mysl o tym co dobre z takim duzym :-) na twarzy, to moze dzidzius tez bedzie sie smial:laugh2:

Cześć dziewczyny! pogoda się trochę zmieniła i zrobiło się chłodniej to nawet lepiej przynajmniej jest czym oddychac. Co do wagi to przed ciążą ważyłam 72 kg a teraz stoi na 68 kg i nieraz skacze w góre do 70 a potem spada biore witaminy i kwas foliowy i jem normalnie. Lekarz mówi że nieraz tak jest ale dopóki maleństwo się rozwija dobrze i rosnie to mam się nie denerwować a i tak prędzej czy poźniej przybeda kilogramy tak niewięcej koło 20 tyg. Zobaczymy! Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Ja do przodu już 4kg, ale moja kumpela w tym samym miesiącu przybrała 0.5 kg więc reguły nie ma. Mnie się wydaje, że im mniej tym lepiej a dzidzia i tak swoje wyciągnie!!! Organizm sam sobie wszytko wyreguluje więc sie nie przejmuj!

Witajcie dziewczynki!
Troche mnie nie było i czeka mnie tyle czytania;-):tak:Ja nadal na delegacji w Niemczech.Pracy ogrom, po 10godzin w robocie... Na szczęście czuję się dobrze i jutro już wracam. Rosnę i rosnę a tu nie wiedzą o ciąży( tzn chyba się domyślają ale nikt sią o nic wprost nie zapytał:-)). mam nadzieję, że w sobotę znajdę chwilkę i przeczytam wszystko:-)
Co do wagi to przed ciążą ważyłam w porywach do 48 kg, na samym początku nie mogłam patrzeć na jedzenie i schudłam do 46 a teraz znowu 48kg.
Miłego dnia życzę.

Ostatnia edycja:
Witam, mam male pytanko do Was, robila moze ktoras z was badania na toksoplazmoze??? bo ja tak, zaplacilam 50zl, i dostalam wydruk taki jak przy poprzednich badaniach, nic nowego tam nie ma, i nie wiem wlasnie, czy oni mi to zrobili czy wydalam pieniadze na darmo...
a co do wagi, to na poczatku przytylam 7kg, potem waga stala w miejscu, a ostatnio jak bylam na wizycie to schudlam 0,5kg, ciekawe jak bedzie w poniedzialek

madzik1388 u mnie toksoplazmoza na wyniku jest pod immunologia i zwie się Toksoplazmoza IgM. Jak nie widzisz czegoś takiego to może idź do lekarza i zapytaj czy jest, bo może oni inaczej Ci to nazwali

pozdrawiam cieplutko
Clue

reklama
madzik ja robilam badania na toksoplazmoze, i zaplaciłam 95zł :angry: i robiłam ja razem z innymi badaniami. I dostalam osobną karteczke z wynikami z tokso. więc nie wiem. Dowiesz się jak pokazesz lekarzowi.
A co do wagi to napewno nie ma reguły...ja jestem jeszcze 1kg na minusie, mimo ze brzuszek zaczyna się zaokraglać.:-) mniej przytyje to będzie mniej do zżucenia:laugh2:

Do góry