reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

gabi napewno sie doczekasz:) moje maleństwo wariuje:tak: a dzisiaj rano obudzilam się bo małe mialo czkawke:-) niesamowite uczucie!!!! w pierwszej chwili nie wiedzialam co się dzieje, ale po minucie sie zorientowalam...:happy: a wasze maleństwa miewają czkawke? jak je odczówacie?

reklama
czesc dziewczyny u mnie znowu leje kolejny dzien az sie wychodzic nie chce ale musze isc do lekarza. trudno zmokne. zazdroszcze wam pogody. czyjecie juz ruchy swoich pociecj?? !! ja w pierwszej ciazy dopiero jakos w 20 czulam. zobaczymy jak bedzie teraz . milego dnia wszystkim

Czesc kochane ;-)
U nas dzis juz słonka nie ma....tylko chmurki.....Ale jest tak fajnie rześko :-) W nocy padało......
Kuba zgodnie z moimi przewidywaniami.....przespał ładnie cała noc. Tak jak myslalam - jak ładnie je cały dzień i porzadny obiad zje, to potem w nocy nie nadrabia.....Ale to jeszcze nic...o 5:30 wypil mleko i pospał do....9:30.....Kurcze jak fajnie, normalnie szok :-D
I jeszcze napisze Wam, ze z naszym nowym mieszkankiem do przodu....umowe kredytu juz mam na mailu, M jutro rano jedzie podpisac, pierwsza transza spłaty pojdzie 18.06. A dzis dostaniemy klucze do naszego mieszkanka :-):-):-) i jutro jestesmy umowieni z firma remontowa, to bedziemy mogli z nimi tam pojechac i na zywo zobaczyc co i jak :tak:hehehehe ale pewnie dzis i tak pojedziemy obadać teren :-p:-D Ale sie ciesze :-):tak:

Witam wszystkie nowe mamy - fajnie ze jest nas coraz wiecej :tak:

BOKKIE - ale Ty masz redleks :-D:-D:-D....ja w poprzedniej ciazy poczulam w 16 tyg., teraz tez juz czuje, ale bardzo delikatnie i nieregularnie. Wiecej na ten temat pisalysmy w watku o kopniaczkach :-);-)
OLENKA - prawda ze czkawka to smieszne uczucie? :-D Teraz jeszcze nie czuje, troche za wczesnie :tak:
GABI - moj dzieciaczek tez ucieka podczas usg :-D I z ta waga mamy tak samo - ja tez musze sie kontrolowac...po poprzedniez ciazy nie udalo sie wszystkiego zrzucic, choc sie staralam :-( I teraz waze tyle co poprzednio w 30 tyg. :baffled:
HANUS - wszytskie te dzieciaczki to takie wiercipietki ;-)
MADZIK - trzymam kciuki za dobre wyniczki badan
TAJCHI - porazka jakas z ta aborcja w UK :szok: szok
DOMBAR - ciesze sie ze juz jestes zdrowa :tak:

Cala reszte pozdrawiam cieplutko.

Słoneczko zaczyna wychodzić , rzeczywiście na dworze musi być rześko,bo mam pootwierane okna i wlatuje fajne świeżutkie powietrze, tak więc obyło się dziś bez włączania klimatyzacji:-) i będzie można oddychać w mieszkaniu po powrocie z pracy:-)
Gratuluje Anetko przespanych nocy:-) oraz nowego mieszkanka, ja pamiętam jak rok temu się tak cieszyłam, w kwietniu podpisaliśmy umowę i 1 czerwca mogliśmy się już wprowadzać, parapetówka była wspaniała:-)
Nie wyobrażam sobie wogóle aborcji, a co dopiero w 24 tc!!!
Pozdrawiam!

Witam ja tylko tak szybciutko melduje co u nas:happy:
Doczekałam się pierwszych nieśmiałych ruchów maluszka:-D:happy::rofl2:
no i generalnie wszystko u nas do przodu- na wadze i objętości też:-p
uciekam spać;-) dobranoc mamuśki:-)

Witam dziewczęta w pięknie zapowiadający się czwartkowy dzionek:-)
Jutro jeszcze piątek i weekend:-D,będzie można dłużej poleniuchować w łóżku i w końcu nadrobić zaległości w mieszkaniu po tygodniu pracy:-D
Jak tam Anetko oględziny nowego mieszkanka,podglądnęliście coś wczoraj:-)
Życzę wam wszystkim miłego dnia i pozdrawiam serdecznie:happy2:

Witam wszystkie Listopadówki:-)
Ja nadal na zwolnieniu i znowu muszę dużo odpoczywać.Czuję co jakiś czas napinanie brzucha:baffled:Poza tym wszystko ok:tak:

Witam!
dziewczynki ja mam dziś wizyte po pracy u gina:) mam nadzieje że pokaże wreszcie co ma miedzy nogami! nie moge sie doczekać. Bo że wszystko jest w porządku jestem pewna nie może być inaczej:):)

co do czkawki...słyszałam od doświadczonych koleżanek że fajne uczucie, póki co zadowalam się delikatnymi ruchami.

pozdrowienia dla wszystkich:):-)

ps jutro zaczynam 19tc. ale ten czas leci!

goocia daj znać, czy było coś widać i już wiadomo jaka płeć dziecka, ja tez już się nie mogę doczekać kiedy będzie wiadomo:-)
Co do ruchów maleństwa,to wydawało mi się,że wczoraj coś poczułam,takie dziwne puknięcie od drugiej strony,ale nie jestem na sto procent pewna,ze to to,ale jestem cierpliwa i czekam na coś więcej:-)
Antilio,a ja przeżywam kryzys dziś w pracy,strasznie mi się chce spać i najchętniej zwinęłabym się w kłębek pod biurkiem i usnęła:-), odpoczywaj więc ile się da;-)
Buziaki!

reklama
hej moja waga nadal stoi w miejscu :szok: a brzusio już widoczny, czy Wy wszystkie już troszkę przytyłyście? Bo się martwię czy wszystko ok z dzidzią, dodam że nie brałam żadnych leków w 1 trymestrze bo wszystko było ok a właśnie słyszałam że to głównie od tych podtrzymujących tak waga podskakuje. A do mojego lekarza planuję się wybrać pod koniec miesiąca bo byłam 19maja, może przyspieszyć tą wizytę, sama nie wiem. Ten niepokój o maleństwo to już zawsze nam będzie towarzyszył.

Pozdrawiam :-)

Do góry