reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

hej zielono_mi ciesze sie ze do nas zajrzalas:tak:

ja przy pierwszej ciazy dlugo nie czulam ruchow, ale jak sie zaczelo, to w dzien cisza a noca zabawa:tak: okolo 1 w nocy to brzuch rusza mi sie jak ufo:laugh2: nie chce was straszyc ale tak jej zostalo i uplynelo 3 miesiace zanim ja troche przestwilam bo zasypiala miedzy 3 a 5 nad ranem:szok:
a z tym przestawieniem to nie jest tak latwo na poczatku, bo takiego niemowlaka spiacego to nie jest latwo obudzic,, przynajmniej mojej corki, mozna bylo robic z nia co sie chcialo i tak spala:-D

teraz sie smieje ze znowu chyba tak bedzie, bo kolo polonocy sie zaczyna, z tym ze teraz bedzie trudniej, bo w dzien sobie tak nie pospie jak przy pierwszym dzieciaku bo jeszcze przeciez jest drugi, wiec zapowiada sie ciekawie;-)

reklama
Witam mamuśki!
Agathe, będziesz mamusią przez 24 godz. non stop:-), ale mam nadzieję,że jednak uda Ci się zsynchronizować maluchy i trochę jednak pośpisz:tak:
Co do spania na brzuchu,to też mi tego brakuje,najgorsze jest to,że przestawiłam się ze spaniem na plecy,bo,to też było dobre dla kręgosłupa,ale z tego co słyszę,to też nie dobrze,bo dziecko nie ma dopływu powietrza,tak więc przez całą noc obracam się z boku na bok i mój mąż niestety też:-), przez to wiercenie.
Pozdrawiam serdecznie!

Dziewczyny pomóżcie...
Co robić z zaparciami?? Dostałam końską dawkę żelaza - Sorbifer 2 razy dziennie i chyba mnie przytkało. Od rana czuję się taka ciężka, coraz cięższa i zaczyna mi brzuch dokuczać... Może znacie jakieś dobre sposoby?? Nigdy nie miałam zaparć i nie wiem co mam robić... :(

Hanus, ja akurat miałam juz przed ciążą problemy z zaparciami, a w ciaży one się pogłębiły,tak naprawdę,to lekarze kobietom w ciąży nie bardzo lubia cokolwiek przepisywać:-(
Mi moja ginekolog przepisała syrop Lactulose-MIP i byłam jeszcze u swojego lekarza rodzinnego,który zalecił mi do tego Lakcid i po prostu czopki glicerynowe,które są chyba najbardziej niezawodne:-)

Cześć dziweczyny! Zapowiada sie kolejny gorący dzień. Ja zamiast odpoczywać od paru dni pomagam mężowi w remocie naszego mieszkanka dużo pracy za nami ale końca niewidać, chciałabym żeby było już po bo mogłabym spokojnie odpocząć i pomyśleć o sobie i moim maleństwie. Jeśli chodzi o zaparcia to przed ciaza też miałam a teraz to masakra próbuje wszystkiego ale nic nie pomaga. Jest to bardzo męczące i denerwujące . Jeszcze dwa tygodnie i koniec roku szkolnego i wreszcie odpoczne sobie z synkiem od tej szkoły a ostatnio mam jej dosyć te chodzenie taki kawał już zaczyna mnie męczyć a jeszcze mój synek wywija na konie roku i dostaje uwagi brak mi słów na niego. kończe bo sie rozpisałam. Życze miłej i spokojnej niedzieli i pozdrawiam wszystkich.

Dziewczyny pomóżcie...
Co robić z zaparciami?? Dostałam końską dawkę żelaza - Sorbifer 2 razy dziennie i chyba mnie przytkało. Od rana czuję się taka ciężka, coraz cięższa i zaczyna mi brzuch dokuczać... Może znacie jakieś dobre sposoby?? Nigdy nie miałam zaparć i nie wiem co mam robić... :(

actiwia, truskawiki, suszone figi, śliwki suszone, ja najcześciej gotuje kompot z suszonych sliwek - garść zalewam szklanką wody zagotuje i odstawiam do ostygniecia - murowane przeczyszczenie:-):-):-)

:-D witam wszystkich.
trochę późno, ale też chciałabym się tu wbić.\
nasz termin to 8 listopad . :happy2:

pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry