reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Dzieńdoberek :-)

Taka piękna pogoda dodaje mi sił :happy:

Bokkie witaj w śród listopadówek. No niezły czas reakcji masz;-) A byłaś już u gina potwierdzić czy wszystko jest ok?
Izka_sz
powodzenia w podglądaniu płci :-) I nie denerwuj się wizytą bo przecież na pewno jest wszystko ok :tak:
Gabi super że możesz sobie w klimatyzowanym pomieszczonku posiedzieć :happy:

A ja ostatnio tak się zajadam truskaweczkami aż się zastanawiam czy mogę zaszkodzić dziecku taką ilością :confused: Mam nadzieje że nie przesadzam :-D
Dzidziołek w brzuszku już nieźle sobie rozrabia i kopniaczki są co raz mocniejsze :-) Mężuś jest wręcz zazdrosny że on nic jeszcze nie czuje jak przyłoży rękę :-D Ale mu ciągle powtarzam że już niedługo i on będzie mógł się cieszyć tymi małymi kopniaczkami :-)

reklama
Witajcie listopadóweczki :-)
Moje przeziębienie mineło na szczęście bez lekarstw :happy2: a za oknem cudna pogoda, jeśli całe lato będzie takie upalne to się nieźle pomęczymy. Chciałam ubrać dziś sukienkę wygrzebaną z szafy a tu w biuście się nie mieszczę :szok: no i wszystkie koszulki takie krótkie, brzusio wystaje :-) njawyższy czas zmienić garderobę.
Pozdrawiam

Cześć dziewczynki!
Ja też zajadam się truskawakami, trochę są kwaśne ale i tak dobre.
Dombar super, że przeziębienie minęło. Pozostaje tylko wygrzewać się w słońcu, jak ktoś ma na to siły:rofl2:. A co do ciuszków to obecnie mam jedne spodnie w które się dobrze mieszczę. (Ale za to moje ulubione;-).)
Bokkie super niespodzianka. Pewnie byłaś zdziwiona. Za to nie będziesz musiała tyle czekać:-D.
Idę jutro na badanie na toksoplazmozę. Dzisiaj zaspałam. Mam nadzieje, że będą wyniki do srody bo wtedy mam wizytę u gin.

Monik raczej nie widzę przeciwwskazań w objadaniu się truskawkami, moja ginekolog powiedziała,żeby właśnie jeść jak najwięcej owoców,np właśnie truskawek na które jest teraz sezon,najważniejsze,żeby nie być na nie uczulonym oraz dużo surowych warzyw,żeby zrezygnować ze słodyczy i tylko pochłaniać cukier właśnie w owocach,ja nagromadziłam trochę zapasu podczas siedzenia w domku,więc dzieciaczek spokojnie może sobie siedzieć i jeść:-),a ja mam kontrolować wagę,żeby nie przesadzić:-), mogę nawet zrobić sobie małą dietę jabłkową, bo jabłka mają wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Ja, jeszcze nie czuję,żadnych ruchów:-(
Dombar fajnie,że wróciłaś do zdrowia i nie musiałaś łykać lekarstw,teraz tylko tak trzymać:-)
Ja jeszcze pomykam w swoich bluzkach, które kiedyś były luźne,a teraz są akurat dopasowane.
Pozdrowionka!

Gabi9
Moj ginekolog a w zasadzie internista karze czekać aż przejdzie tutaj u mnie jest trochę inaczej niż w Polsce, w pracy mi już niedługo zostało tylko 5 tygodni i wolę zostać do końca roku szkolnego, bo tutaj 9 lipca konczy się szkoła. 2 lipca natomiast ma drugie usg i może dowiem sie jaka będzie płeć dziecka, ale to też nie jest pewne bo w Anglii wprowadzili legalna aborcje do 24 TC, a w 20 TC jest drugie usg i lekarze sie boją,że płec dziecka mogłaby decydować o tym czy usunąć dziecko czy nie.

Co Wy myslicie o tym że w 24TC można usunąć ciąże--DLA MNIE TO MASAKRA chory kraj!!!!!!

witam:-)
oj goraco u nas, az ciezko wytrzymac
Ja dzis robilam sobie badania, takze na obecnosc toksoplazmozy, zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieje ze wsdzystko bedzie ok, w czwartek wyniki a w poniedzialek do lekarza
Bokkie witam w naszym gronie, ja znam przypadki, gdzie dziewczyna dowiedziala sie ze jest w ciazy jak pojechala rodzic, a druga dopiero w 5 miesiacu jak jej sie okres zatrzymal, to dopiero musi byc niespodzianka

Witajcie Dziewczyny!!!
Mnie Maleństwo już też o sobie daje znać. Przynajmniej tak mi się wydaje. To moja pierwsza ciąża, no i nigdy wcześniej takich odczuć nie miałam. A rozrabia jak tylko może, raz czuję pukanie z jednej strony, potem z innej... Chyba będzie z Dzidziolka więrcipiętek. :)))

Co do truskawek, to dziś znalazłam na ogródku pierwsze owoce. :)) Dobrze umyłam i zjadłam ze smakiem. Niedługo będzie ich mnóstwo, a jeszcze trochę później pojawią się maliny i wiśnie. Będzie co zajadać całe lato. :))

A co do pogody, to faktycznie w domu parówa... Dobrze, że jest ogród i wygodny fotel do siedzenia, bo w domu bym zwariowała!!!

reklama
Ale wam zadroszcze dziewczyny tych doznań zwiazanych z ruchami dzieciatka, wiem, że później im większa dzidzia,to sa to i uciążliwe kopniaki,ale ja już też chcę poczuć małego urwisa, bo jak na razie,to tylko nie chce współpracować z moją ginekolog podczas badań i jej ucieka:-)

Do góry