reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

rzeczywiście, pogoda zachęca do spacerów:) Większość moich koleżanek-brzuchatek jest już na zwolnieniu, korzysta z naszych praw. Ja jednak za długo szukłam swojej pracy, niedawno dostałam podwyżkę i moi współpracownicy zachowują sie naprawdę świetnie wobec mnie więc póki co mam plan popracować najdłużej.

A dziewczęta do szkoły rodzenia się wybieracie?

Nie podoba mi sie że we Wrocku zazwyczaj przyjmują od 28tc, ja bym chciałą wcześniej pójśc:):)

miłego letniego dnia!:-)

reklama
moje drogie ja sie odmeldowuje na 1,5 tyg. jedziemy sobie wypoczac na pomorze :-) jutro wyruszamy i... mam zamiar sie troszke opalic, chociaz na nogach ;-) bo brzuszka nie bede wksponowac ;-)

Witajcie kobitki:-)
MagdalenoB, życzę udanego wypoczynku i ładnej opalenizny,ja jeszcze nigdy nie byłam taka blada jak teraz:-(
Co do szkoły rodzenia,to dzisiaj się dowiem na wizycie u lekarza,bo nic nie wiem jeszcze.
Jusia dzięki za pocieszenie,ale najgorsze jest to,że coś wczoraj zauważyłam, że wydzielina z pochwy jest lekko zabarwiona i dzisiaj też,trochę się denerwuję,ale dobrze,ze dziś wizyta,to nawet mężowi nic nie mówię,żeby nie wariował i dodatkowo mnie nie stresował.
Od rana wcinam truskawki w pracy,pychota:-)
Pozdrawiam!

Witam cieplutko :-)
Ja juz wizyte u endokrynolog zaliczylam......wyniczki ok, wiec bardzo sie ciesze - nic zlego sie nie dzieje.....no ale co miesiac - dwa hormony nadal musze badac.
Poza tym odebralam badania zlecone przez ginke.....morfologia ok......ale fatalne badanie moczu :baffled: Pobieralam jak zawsze, nigdy jeszcze nie mialam takich wynikow: liczne leukocyty, bakterie, nabłonki płaskie i śluz :baffled: Pewnie bedzie do powtorki....dziwne bo nie czuje zebym jakas infekcje miala :confused:
Mlody przedwczoraj i dzis pospal bez zadnej pobudki do 5...potem mleczko i do 8......alez jestem szczesliwa :laugh2::-):tak: To dopiero 3 i 4 noc przespana ;-), wiec wyobrazcie sobie jak sie ciesze :-D

MAGDALENKO - udanego wypoczynku i super pogody.....a ja musze jeszcze 2 miesiace poczekac na urlop mojego M :-(
GOOCIA - ja do szkoly rodzenia sie nie wybieram....w koncu chodzilam w zeszlym roku :-D Ale faktycznie jest tak ze ok. 30 tyg. zaczyna sie kurs - chyba glownie dlatego ze cwiczenia, ktore sie wykonuje sa dostosowane do tego etapu ciazy :tak:
GABI - czy Ty mieszkasz gdzies w okolicach Rogowskiej? Przez ponad pol roku chodzilismy z malym do Redeco na basen :-)
Mam nadzieje ze ta podbarwiona wydzielina to nic groznego.
ANTILKA - powodzenia u lekarza....a pewnie, korzystaj z wypoczynku poki mozesz :laugh2:
MADZIK - serdeczne gratulacje z powodu zdanego egzaminu.....bardzo sie ciesze, ze przynajmniej Tobie sie udalo...mnie jak widac brzuch nie pomogl ;-)
KAROLA - hihi widze ze dzieciaczki zaczynaja coraz bardziej dokazywac :blink:

Cala reszte pozdrawiam serdecznie

Anetko wiem, wiem że dla Ciebie szkoła rodzenia byłaby co najmniej nie potrzebna:) :-)
Chodzi mi o to, że często dziewczęta rodzą przed terminami lub na koniec źle się czują. ja bym chciałą zacząć tak o 25tc najpóźniej.
Na który szpital się nastawiasz we wro?

GOOCIA - ale zajecia w szkole rodzenia nie trwaja az tak dlugo.....wiec spokojnie sie wyrobisz w czasie......musialabys naprawde sporo przed terminem urodzic.
Ale w sumie zawsze mozesz w konkretnej szkole popytac, poprosic czy moglabys zaczac wczesniej......:tak:

A z tymi szpitalami.....jak sie zorientowal co i jak to powiem szczerze jestem przerazona :szok: Moja ginka jest z Kamienskiego wiec najlepiej tam.....
Tylko czy to jest realne....z tego co czytam to w kazdym szpitalu jest 1-2 sale do porodow rodzinnych (chyba ze jakies zle informacje mam :confused:).....do tego nigdzie nie chca znieczulenia dawac....jestem w szoku....
Ja Kube rodzilam w Warszawie bo tam wtedy mieszkalismy.....w szpitalu bylo z 5 pojedynczych sal i wszystkie byly zajete (a teraz wszedzie wiecej rodzacych).....rodzilam 29 godz., po 19 godz. boli krzyzowych mialam juz tak dosyc ze poprosilam o znieczulenie....To kosztowalo oczywiscie (700 zl + 400 za pojedyncza sale)......Ale tu nawet za kase podobmo nie chca dawac :no:.....
A Ty juz o czyms myslalas konkretnym?
To pytanie tez do GABI

Ja myśle o kamińskiego, choć mój gin jest z klinik. Tam jest sporo sal jednoosobowych i to nie kosztuje absolutnie nic:) Tylko że na kamieńskiego nie dają znieczulenia (za to na klinikach na pewno tak)

Zrobiłam poważny wywiad wśród znajomych - Kamieńskiego kładzie wszystkie szpitale:) na pewno nie wezmą od Ciebie nawet bombonierki za poród rodzinny. Chciałam pójśc do szkoły rodzenia na Psim Polu- tutaj zajęcia trwają właśnie 10tygodni.

Może się spotkamy:)

Witaj Anetko,dawno cię nie widziałam na forum i już się martwiłam,ale dobrze,że jest ok,choć z tym moczem tak nie wyraźnie,ale nie ma co na zapas sie przejmować.
Faktycznie mieszkam przy Rogowskiej, a redco widzę przez okna,tez chodziłam jakiś czas tam na basen,ale tam ciężko z karnetami i jak otworzyli basen w szkole niedaleko redeco, którą mam na przeciw swojego bloku,zaczęłam tam chodzić.
Możemy się kiedyś umówić np. przy Faktory.
Ja bym chciała pójść do szkoły rodzenia ze względu na to, żeby zobaczyć jak kąpać i zajmować się maleństwem po porodzie, bo przy samym porodzie, to i tak mówią kiedy przeć itd. (chyba,bo jeszcze nie rodziłam:-))
Co do szpitala,to nastawiałam się już na Brochów,a dlatego,że moja koleżanka tam rodziła i często u niej bywałam,bo leżała jakiś czas zanim urodziła i chodzę do ginekologa tez jej,która tam pracuje. Wiem,ze opinie na temat tego szpitala są różne, ale ciężko wybrać najlepiej. O znieczulenie tez muszę się podpytać,bo nie wiem dlaczego z tym są takie trudności,to chyba ktoś wymyślił,żebyśmy nie musiały tak cierpieć,nie każdy ma tyle sił,żeby znieść ten ból.
O poród rodzinny się nie pytam,bo na pewno będę rodzić sama, bez męża:-)

reklama
No tak GABI - z karnetami w Redeco faktycznie ciezko....:tak: Z mlodym to jeszczo ok, ale jak ja chcialam isc to sie nie dalo ;-)
A tam faktycznie obok w szkole jest basen - mialam nawet kiedys chodzic z kolezanka.....ale przez te plamienia nie moglam.

Na spotkanko tak jak juz wczesniej pisalam jestem chetna. Ja caly tydzien w domu z malym, wiec jak bedziesz mogla to daj znac. Najlepiej przez priv - to sie umowimy :tak:

A z tymi szpitalami - kurcze nie wiem.....ja popytam jeszcze swojej ginki jak przyjdzie pora. Ale nie wiem jak to bedzie - teraz takie tlumy na porodowkach, miejsc nie ma i odsylaja. Ciekawe czy do listopada cos sie zmieni ;-)

Do góry