reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka
znam ten bol;-) Wiesz jak ja jeszcze nic a nic nie nie kumalam szwajcarskiego to nie lubilam z domu wchodzic, jak ktos przylazil to drzwi nie otwieralam:-p:-D Telefonu to do tej pory nie lubie odbierac;-) Nadal mam kompleksy na tle jezykowym:zawstydzona/y:

reklama
Witajcie dziewczyny

Na razie tak szybko bo moj krzykacz dzisiaj tez daje niezle popalic, pozniej poczytam co naskrobalyscie.

Mam pytanko odnosnie tego sklepu co chce otworzyc.Podjelam rozmowy z kilkoma producentami i chcialabym zebyscie zasugerowaly jakie marki dla Was jako potencjalnych klientow beda istotne. Wiadomo ze bede musiala miec towar drozszy cenionej marki ale i tanszy zeby bylo na kazda kieszen
Prodcenci to
-Arti
-Grapol
-Chicco
-Graco
-Fisher Price
-Coneco

lilka ja to bym musiala chyba z godzine albo dwie czekac az sie uspoki, tzn zmeczy placzem i zasnie, a tyle to ja bym nie wytrzymala. wkurza mnie czasami na maxa ten moj synek ale nie moge sie patrzec i sluchac jak placze :-( ach te nasze dzieci.......
wzielam go na rece po 5 min i dalam cyca i spi mi teraz jak anioleczek :-):-)

lilka rozmawiaj jak najwiecej po norwesku, to jest najlepsza nauka....

sabina polecam kostki milosci ;-):-D:-D

nic mi sie nieche, nie sprzatam chaty w dupie to mam, kolezanka mam nadzieje ze zrozumie ze jestem caly dzien z malym sama i nie mam jak!!!!!!!!!!!
jutro tylko poprosze dannego aby szybko odkurzaczem przelecial i juz.

bylam i mama Johanny powiedziala ze nie przeszkadza:-)
fajnie b:-)o bawi sie ze swoja 3 letnia rowiesniczka i powiem ze jest po paru sesjach dluzszych zabaw z dziecmi norweskimi i juz lapie ten jezyk:-)
zdarza sie ze juz nie rozumiem co do nich mowi:szok:

Ladina ty masz niemiecki w szwajcari??
ja cale zycie mialam niemiecki i rosyjski i tutaj jestem jezykowa kaleka
bo norweskiego sie ucze,a po angieslku to prace tu idzie dostac bo kazdy Norweg nim wlada
a ja angielski kumam,ale jestem samoukiem,i nie dogaduje sie perfekt i dlatego nie cierpie sie jak narazie tutaj z nikim komunikowac

a nie otwieranie drzwi tez przerabialam:-D

Lilka
mieszkam w czesci niby niemiecko-jezycznej, ale tak naprawde ludzie niechetnie mowia po niemiecku. Rozumieja niemiecki doskonale, ale gadaja w dialekcie, ktory z niemieckim nie wiele ma wspolnego. Wiec jesli zapytam po niemiecku to odpowiedz na 99% i tak dostane po szwajcarku:baffled:

o cholipka to wspolczuje :szok:

Norwegia tez ma glowne 2 dialekty ktore sie bardzo roznia od siebie
ogolnie co mnie denerwuje to widza ze nie mowimy perfect a gadaja do nas szybko jak do swojego :baffled:

Witajcie dziewczyny

Na razie tak szybko bo moj krzykacz dzisiaj tez daje niezle popalic, pozniej poczytam co naskrobalyscie.

Mam pytanko odnosnie tego sklepu co chce otworzyc.Podjelam rozmowy z kilkoma producentami i chcialabym zebyscie zasugerowaly jakie marki dla Was jako potencjalnych klientow beda istotne. Wiadomo ze bede musiala miec towar drozszy cenionej marki ale i tanszy zeby bylo na kazda kieszen
Prodcenci to
-Arti
-Grapol
-Chicco
-Graco
-Fisher Price
-Coneco

z tych firm mnie najbardziej by interesowała :
-Chicco
-Fisher Price

Tych pozostałych niby znam z nazwy ale nigdy nic nie miałam z tych innych firm

Wisienka tak śmiac się z czyjegoś nieszczęscia:-) hihiihihihih żartuje oczywiscie możesz sie śmiać:-)hihih
Asix myśl intensywnie bo juz mało czasu zostało:D:D:D
Women udanych zakupów...
Wisienka nie stresuj sie na synka:-) ja tak mam też często :-)) ale Dawid przychodzi to wychodza sie wyładować:-) na kaweczke zakupy itp:-)
Liluś super że Milenka się tak ładnie dogaduje po norwesku:-) a co do gry to sie mi spodobała:-) ale nie dojdzie do wtorku nie ma szans:-(
Wisienka kostki MAM:-) hehehe dostałam na panieński;-)
Beatko super ta Twoja pediatra!! i super że u Oleńki OK;-) :-)
Ladinko no i własnie też ten język zdecydował że nie przeprowadzamy się do szwajcari..niecierpię niemieckiego!! uczyłam sie go w LO bo musiałam! ale go niecierpie..i nigdy bym się nie chciala go uczyć:-) Angielski umię i lubie ale nie niemiecki!;-)
Karinko a ile firm musisz wybrać?? :-)

Sabinko, super, ze masz juz okres;-):laugh2:

Women, daj znac co w koncu pitrasisz:-)

Wisienka, Asix udanych odwiedzin kolezanek:tak::tak:

Beata, supeeeeeer, ze z Olenko wsio dobrze, buziak dla niej:-)

Karina, ja tez - jak Pusia - Fisher i chicco:-) ewent. coneco

Lilka ucz sie od Milenki - dzieci lapia expresem:-)

Ladinka, smialam sie - piszesz na swoje maluszki "przedszkole" :-D:-D

reklama
Lilka
znam ten bol;-) Wiesz jak ja jeszcze nic a nic nie nie kumalam szwajcarskiego to nie lubilam z domu wchodzic, jak ktos przylazil to drzwi nie otwieralam:-p:-D Telefonu to do tej pory nie lubie odbierac;-) Nadal mam kompleksy na tle jezykowym:zawstydzona/y:

ladina ahahah :-D:-D to tak samo jak ja, zawsze jak ktos sie mnie cos pytal to mimo iz czasem rozumialam zawsze mowilam sorry nie rozumiem i odchodzilam, drzwi tez nie otwieralam a tel to juz w ogole, zreszta do tej pory nie odbieram bon do mnie i tak nikt nie dzwoni. Teraz juz naszczescie dogaduje sie bez problemu i nie musze sie chowac.
Mam nawet angielskie kolezanki :-):-) z czego sie bardzo ciesze

Karina ja ci powiem tak...........ja zabawki kupuje tylko z FP

Do góry