reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Lilka
znam ten bol;-) Wiesz jak ja jeszcze nic a nic nie nie kumalam szwajcarskiego to nie lubilam z domu wchodzic, jak ktos przylazil to drzwi nie otwieralam:-p:-D Telefonu to do tej pory nie lubie odbierac;-) Nadal mam kompleksy na tle jezykowym:zawstydzona/y:

reklama
Witajcie dziewczyny

Na razie tak szybko bo moj krzykacz dzisiaj tez daje niezle popalic, pozniej poczytam co naskrobalyscie.

Mam pytanko odnosnie tego sklepu co chce otworzyc.Podjelam rozmowy z kilkoma producentami i chcialabym zebyscie zasugerowaly jakie marki dla Was jako potencjalnych klientow beda istotne. Wiadomo ze bede musiala miec towar drozszy cenionej marki ale i tanszy zeby bylo na kazda kieszen
Prodcenci to
-Arti
-Grapol
-Chicco
-Graco
-Fisher Price
-Coneco

lilka ja to bym musiala chyba z godzine albo dwie czekac az sie uspoki, tzn zmeczy placzem i zasnie, a tyle to ja bym nie wytrzymala. wkurza mnie czasami na maxa ten moj synek ale nie moge sie patrzec i sluchac jak placze :-( ach te nasze dzieci.......
wzielam go na rece po 5 min i dalam cyca i spi mi teraz jak anioleczek :-):-)

lilka rozmawiaj jak najwiecej po norwesku, to jest najlepsza nauka....

sabina polecam kostki milosci ;-):-D:-D

nic mi sie nieche, nie sprzatam chaty w dupie to mam, kolezanka mam nadzieje ze zrozumie ze jestem caly dzien z malym sama i nie mam jak!!!!!!!!!!!
jutro tylko poprosze dannego aby szybko odkurzaczem przelecial i juz.

bylam i mama Johanny powiedziala ze nie przeszkadza:-)
fajnie b:-)o bawi sie ze swoja 3 letnia rowiesniczka i powiem ze jest po paru sesjach dluzszych zabaw z dziecmi norweskimi i juz lapie ten jezyk:-)
zdarza sie ze juz nie rozumiem co do nich mowi:szok:

Ladina ty masz niemiecki w szwajcari??
ja cale zycie mialam niemiecki i rosyjski i tutaj jestem jezykowa kaleka
bo norweskiego sie ucze,a po angieslku to prace tu idzie dostac bo kazdy Norweg nim wlada
a ja angielski kumam,ale jestem samoukiem,i nie dogaduje sie perfekt i dlatego nie cierpie sie jak narazie tutaj z nikim komunikowac

a nie otwieranie drzwi tez przerabialam:-D

Lilka
mieszkam w czesci niby niemiecko-jezycznej, ale tak naprawde ludzie niechetnie mowia po niemiecku. Rozumieja niemiecki doskonale, ale gadaja w dialekcie, ktory z niemieckim nie wiele ma wspolnego. Wiec jesli zapytam po niemiecku to odpowiedz na 99% i tak dostane po szwajcarku:baffled:

o cholipka to wspolczuje :szok:

Norwegia tez ma glowne 2 dialekty ktore sie bardzo roznia od siebie
ogolnie co mnie denerwuje to widza ze nie mowimy perfect a gadaja do nas szybko jak do swojego :baffled:

Witajcie dziewczyny

Na razie tak szybko bo moj krzykacz dzisiaj tez daje niezle popalic, pozniej poczytam co naskrobalyscie.

Mam pytanko odnosnie tego sklepu co chce otworzyc.Podjelam rozmowy z kilkoma producentami i chcialabym zebyscie zasugerowaly jakie marki dla Was jako potencjalnych klientow beda istotne. Wiadomo ze bede musiala miec towar drozszy cenionej marki ale i tanszy zeby bylo na kazda kieszen
Prodcenci to
-Arti
-Grapol
-Chicco
-Graco
-Fisher Price
-Coneco

z tych firm mnie najbardziej by interesowała :
-Chicco
-Fisher Price

Tych pozostałych niby znam z nazwy ale nigdy nic nie miałam z tych innych firm

Wisienka tak śmiac się z czyjegoś nieszczęscia:-) hihiihihihih żartuje oczywiscie możesz sie śmiać:-)hihih
Asix myśl intensywnie bo juz mało czasu zostało:D:D:D
Women udanych zakupów...
Wisienka nie stresuj sie na synka:-) ja tak mam też często :-)) ale Dawid przychodzi to wychodza sie wyładować:-) na kaweczke zakupy itp:-)
Liluś super że Milenka się tak ładnie dogaduje po norwesku:-) a co do gry to sie mi spodobała:-) ale nie dojdzie do wtorku nie ma szans:-(
Wisienka kostki MAM:-) hehehe dostałam na panieński;-)
Beatko super ta Twoja pediatra!! i super że u Oleńki OK;-) :-)
Ladinko no i własnie też ten język zdecydował że nie przeprowadzamy się do szwajcari..niecierpię niemieckiego!! uczyłam sie go w LO bo musiałam! ale go niecierpie..i nigdy bym się nie chciala go uczyć:-) Angielski umię i lubie ale nie niemiecki!;-)
Karinko a ile firm musisz wybrać?? :-)

Sabinko, super, ze masz juz okres;-):laugh2:

Women, daj znac co w koncu pitrasisz:-)

Wisienka, Asix udanych odwiedzin kolezanek:tak::tak:

Beata, supeeeeeer, ze z Olenko wsio dobrze, buziak dla niej:-)

Karina, ja tez - jak Pusia - Fisher i chicco:-) ewent. coneco

Lilka ucz sie od Milenki - dzieci lapia expresem:-)

Ladinka, smialam sie - piszesz na swoje maluszki "przedszkole" :-D:-D

reklama
Lilka
znam ten bol;-) Wiesz jak ja jeszcze nic a nic nie nie kumalam szwajcarskiego to nie lubilam z domu wchodzic, jak ktos przylazil to drzwi nie otwieralam:-p:-D Telefonu to do tej pory nie lubie odbierac;-) Nadal mam kompleksy na tle jezykowym:zawstydzona/y:

ladina ahahah :-D:-D to tak samo jak ja, zawsze jak ktos sie mnie cos pytal to mimo iz czasem rozumialam zawsze mowilam sorry nie rozumiem i odchodzilam, drzwi tez nie otwieralam a tel to juz w ogole, zreszta do tej pory nie odbieram bon do mnie i tak nikt nie dzwoni. Teraz juz naszczescie dogaduje sie bez problemu i nie musze sie chowac.
Mam nawet angielskie kolezanki :-):-) z czego sie bardzo ciesze

Karina ja ci powiem tak...........ja zabawki kupuje tylko z FP

Do góry