reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

no pokasluje sobie raz na jakis czas ale nie wyglada mi to na taki typowy kaszel, bo strasznie rzadko jest...sama nie wiem..
a do lekarza chyba i tak pojde w poniedziale, dla swietego spokoju...
ja juz chcialam rano n apogotowie jechac jak by sie goraczka nie dala zbic:no:

a mamuski mam pytanko-jakiego termometru dla maluszkow uzywacie??

Ja mam elektroniczny i mierze w pupce malego, a to pokaslywanie to moze slinka????moj tak nieraz ma....

pusia ..ja bym sprobowala dac malemu mleko nie duzo jakies 50 mln z rana i parzec co sie dzieje
w koncu lekarze z alergikami zawsze robia doswiadczenia niestety jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala
a mamwrazenie ze maly jest porostu glodny , rosnie i moze mu poprostu brak

dokladnie tak samo dalabym z rana:tak:

WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ DLA IGORKA STO LAT:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

reklama
jasna cholercia!!!!!!!!!:crazy::angry::angry::angry:
od wczoraj nadrobiłam wszystkie posty i poodpisywałam i jak odpisywałam ostatnie zdanie dosłownie to mi sie wszystko skasowało!!!!!!!!!SIET SIET SIET!
a zawsze pisze w Wordzie albo na bierząco kopiuje to nie teraz!!!wrrrrrrrrrr(PÓŁ GODZINY ODPISYWANIA NA MARNE WRRRRRRRRRRRRRRR)

tak w skrócie (przepraszam ale już mi się nie chce odpisywac od nowa:-(;-(()

ZDRÓWECZKA DLA WSZYSTKICH CHORYCH DZIECIACZKÓW..:tak:
WSZYSTKiM MARUDOM LEPSZEGO NASTROJU:-D
WSZYSTKIM AKTYWNIE SPĘDZAJĄCYM CZAS MIŁĘGO WYPOCZYNKU:-)

WSZYSTKIM MAMCIOM I ICH POCIECHOM MIŁEJ NIEDZIELI:-D:-D:-D

Igorku WSZYSTKIEGO NAJ NAJ KOCHANY

Wlasnie zmierzylam malemu w tylku temp i ma 38stopni czulam ze jest rozpalony zadnych innych objawow poza marudzeniem.......co to moze byc>zeby
dac cos na zbicie czy czekac?

czesc

wisienka pytalas dlaczego nie karmie cycem Bąbelka juz. Wiec przez prace.... Gdy jezdzilam od 7 do 15.00 nie mialam czasu na sciaganie pokarmu w cycuchach. W nocy ja chcialam nasciagac na 2gi dzien to max 60ml sciagalam a to niestaryloby na 2gi dzien az wroce z pracy. Karmilismy modyfikowanym. Karmilam tylko cycem jak wracalam z pracy. Ale maly tak przyzwyczail sie szybko do butli, ze niechcial jesc juz cyca. Darl sie strasznie gdy go dostawialam do cycka a glodny byl na maxa. Potrafil drzec sie 1,5 godziny.... :-( Zaprzestalam karmienia cycem...., w nocy tez karmilam krotko cycem, maly w koncu wyczail ze w nocy mu cycka nadstawiam i w nocy drzec sie zaczynal.... ehhhh.....

anineczka nienawidze koszul prasowac :baffled: wogole prasowanie jest bleeeeeeeee :sorry2:

doczytam pozniej co u Was.... pedze do malego, bo sie obudzil... :**

dlaczego dzieci budza sie z placzem??

rano luzik z usmiechem zawsze Bąbelek wita dzien...., ale po dziennych drzemkach to dosc czesto budzi sie z naglym placzem. Dlaczego?? gdy mnie juz zobaczy to usmiecha sie przez lezki........... nie wiem co robic.

Women ja bym poczekała z paracetamolem.
Tak naprawde powinno się dawać leki na zbicie gorączki od 38.5 stopnia.
Tak naprawde gorączka,nie za wysoka jest potrzebna do zwalczania infekcji.
A ma o 9 kresek wiecej.To tak jakby pod pachą miał 37.5.
Czyli nie jest źle.

Ide bo mi się cebulka przyjara :tak:

ok anineczka dziekuje......dowiedialam sie ze po 3 tyg od szczepienia moze wystapic gorączkawiec moze to to...hm nie wiem znikam do niego poloze sie obok bedzie spokojniejszy pa

Dzień dobry Mamcie:tak:

Wczoraj poszliśmy do znajomych dlatego już nie zaglądałam :tak:Amanda była bardzo grzeczna.... zwłaszcza jak siedziała na rączkach
... w ogóle się nikogo nie boi ani nie wstydzi...ale może to za wcześnie dla niej żeby odczuwać takie emocje...sama nie wiem ...:dry:

Dzisiaj pospaliśmy sobie do 10.00 po 11 wrócił mój teść oczywiście na pier....ny w trzy d..py :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:....a tak dobrze było jak go nie było:crazy:...

....Teraz nie dawno udało mi się uspać Amandę i mam chwilę dla Was....

Tak poza tym to mój małżonek zrobił dziś obiad:-D:tak:( rosół oraz ziemniaki, schabowe i surówka ):-D jakieś 2 godziny temu pojechał do szpitala brata Radka odwiedzić bo miał on wczoraj operację.....ale dopiero jak wróci to się wszystkiego dowiem co i jak:sorry2:....

Aluska gartuluje 5 kg mniej calkiem sporo:tak:jak to zrobilas?????
sama nie wiem....może dla tego że jem nie regularnie śniadanie koło 9.00-10.00 nawet jak na nogach jestem od 6.00 a kolejny posiłek czasem nawet dopiero po 18.00...
...ale jak jem to nie jest tego mało....:szok:

bira - moj marcelek ma kontrole serduszka pod koniec maja. Az sie boje.... :-( Ale staram sie byc dobrej mysli.
Larvuniu trzymam kciki żeby z serduszkiem wyszło wszystko w porządku:tak::-)
w piatek jak robilam porzadki znalazlam broszurke na temat antykoncepcji ktora mi dala polozna zaraz po urodzeniu, no ale wiadomo wtedy nie bylo czasu jej czytac i walnelam w kat i dzisiaj tak luknelam z ciekawosci a tam patrze ze jest cos takiego jak prezerwatywa dla kobiet :szok::szok: slyszalyscie o czyms takim? czy to tylko ja taka jestem zacofana, bo ja nigdy :no::no: :szok::rofl2:
Wisienka Ja też jestem zacofana bo też nie słyszałam o czymś takim jak prezerwatywa dla kobiet:dry:
Witam

Ledwo stoję na nogach ... :-:)-:)-:)-:)-(

Nocki z nocy na noc są coraz gorsze :wściekła/y:. Kacper zje zasypia za chwilę sie budzi i znowu głodny ... . Chyba muszę poważnie pomyśleć o jakimś dokarmianiu.

Tak w ogóle to wczoraj dostał pierwszy raz kilka łyżeczek Sinlacka Nestle - pocmokał, po pluch i wyglądał bardzo śmiesznie. Teraz muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym mleczku na noc bo jeszcze trochę to nie wyrobimy wszyscy... tylko nie wiem jakie mleko no bo on ma ta skazę białkowa.

Nie mam siłyyyyyyy :baffled:
Pusia ale się biedna męczysz:szok::-( współczuję Ci tych nocek:-:)-:)-(
Czesc Wam dziewczyny:-)

Ale jestem padnieta i nieprzytomna jeszcze:blink:zaraz walne kawke to bedzie lepiej.
Na weselu super:tak:bylo a zdjec nie mam bo moj maz przez przypadek wszystko wykasowal:angry:
Karina szkoda że zdjęcia przepadły :hmm:ale najważniejsze że się dobrze bawiłaś:tak:
no pokasluje sobie raz na jakis czas ale nie wyglada mi to na taki typowy kaszel, bo strasznie rzadko jest...sama nie wiem..
a do lekarza chyba i tak pojde w poniedziale, dla swietego spokoju...
ja juz chcialam rano n apogotowie jechac jak by sie goraczka nie dala zbic:no:

a mamuski mam pytanko-jakiego termometru dla maluszkow uzywacie??
Asix oby to nic poważnego nie było:tak:

Ja używam elektrycznego do pupci:tak:

reklama
:-)Spóźnione ale szczere życzenia
dla Igorka
z okazji skończenia
6 miesięcy:-)

:-D:-DSnów sadem pachnących,
myśli lekkich jak motyle
i uśmiechu w głębi duszy
na przekór pokręconemu światu....:-D:-D

10px3.gif