reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Na samym poczatku kupowalam Bebiko Omneo,potem przeszlam na Nan ale okazalo sie ze maly tego nie moze miec i dlatego przez prawie dwa miesiace darl mi sie wieczorami do 1-2 w nocy.Jak wyladowalismy w szpitalu lekarka przepisala mi Bebilon Pepti i na nim jedziemy caly czas i jest ok:tak:ale fakt faktem ze to mleko jest na recepte.
Jezeli chodzi o Sinlak to dosypuje mu na wieczor na 180 ml 4 lyzeczki i jemu to wystarcza i tak samo dostaje w nocy.
Teraz zrobilam tak ze jak wychodze na spacer tez troche zageszczam i kupilam sam kleik ryzowy czysty.
Bez recepty jest duzy wybor mleka nie potrafie ci doradzic bo to wszystko zalezy od dziecka wiem ze sa zwykle melka tzn bez recepty tez dla alergikow sa one nieco drozsze ale moze takich szukaj.
Jak bedziesz kupowac normalnie mleko zaplacisz ok 20 zl-25 zl w zaleznosci jakie wezmiesz a jak pojdziesz do lekarza i wypisze ci to za mleko placisz 50% ceny.:tak:

z tą ceną te przekonujące, żeby iść do lekarza po receptę :tak:. A co do Sinlaka to ja na razie dałam mu w dzień na dwie łyżki wody jedna łyżka sinlaka - a z tego co czytam to ty dajesz do mleka tak ??

reklama
beata to tylko przez laktacje :zawstydzona/y::laugh2: normalnie przed mialam 75-80 C

larvunia czemu nie karmisz? sama zrezygnowalas czy Marcelek odrzucil?

w piatek jak robilam porzadki znalazlam broszurke na temat antykoncepcji ktora mi dala polozna zaraz po urodzeniu, no ale wiadomo wtedy nie bylo czasu jej czytac i walnelam w kat i dzisiaj tak luknelam z ciekawosci a tam patrze ze jest cos takiego jak prezerwatywa dla kobiet :szok::szok: slyszalyscie o czyms takim? czy to tylko ja taka jestem zacofana, bo ja nigdy :no::no: :szok::rofl2:

No to ja tez jestem zacofana,zreszta ja nigdy nie brałam zadnych tabsów,zawsze miałam stałego partnera i raczej nie stosowałam zabaspieczeń,no ale teraz musze isc do swojego gina po tabsy,moze jakies mi polecicie hehe narazie dzieci nie chce...

Hallo hallo wstawać leniuszki śpicie?
Sabinko?Ja już drugą kawkę piję
spadam pod prysznic

Melduję sie ze jestem z kawką

Witam

Ledwo stoję na nogach ... :-:)-:)-:)-:)-(

Nocki z nocy na noc są coraz gorsze :wściekła/y:. Kacper zje zasypia za chwilę sie budzi i znowu głodny ... . Chyba muszę poważnie pomyśleć o jakimś dokarmianiu.

Tak w ogóle to wczoraj dostał pierwszy raz kilka łyżeczek Sinlacka Nestle - pocmokał, po pluch i wyglądał bardzo śmiesznie. Teraz muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym mleczku na noc bo jeszcze trochę to nie wyrobimy wszyscy... tylko nie wiem jakie mleko no bo on ma ta skazę białkowa.

Nie mam siłyyyyyyy :baffled:

Pusia może twoj pokarm nie jest juz taki wartościowy i sie dzieciątko nie najada,proponuje zacząć podaać mleczko modyfikowane.Ale pierwszy raz podałabym z rana zeby obserwować czy cos sie nie bedzie działo,bo po co masz miec np nocke z głowy.

A ile podajesz tego sinlaca i o jakiej porze ??. Z tego co czytałam to te wszystkie mleka dla dzieci ze skaza sa na receptę :((.
Ostatnio tak w ogóle to mam wrażenie, że jakoś Kacperkowi sie polepszyło, bo zjadłam lody z bita śmietaną (chciałam sprawdzić czy coś sie pojawi jakieś chrostki) i po lodach nic nowego nie wystąpiło. Tak sie zastanawiam czy nie kupić dziś jakiegoś mleka modyfikowanego takiego co można bez recepty kupić może nic mu po nim nie będzie hmmm

Co do mleka to moj poodbno tez ma skaze białkową ale dla mnie to bzdura bez badań tylko na wzrok lekarza stwerdzona.Moj mlody dostawał Nan Ha Sensitive bez recepty ale drogie mleko bo blisko 37zł pozniej na Nan Ha przeszlismy i jestesmy na nim do teraz.

U nas nocka straszna mały marudził całay czas,nie dał pospać......ogolnie maruda sie z niego robi...z anioła w diabełka sie zmienia.........moj synus.

dzien dobry!!
no troche tego naskrobalyscie, no alejakos dalam rade ;-)

Czesc Wam dziewczyny:-)

Ale jestem padnieta i nieprzytomna jeszcze:blink:zaraz walne kawke to bedzie lepiej.
Na weselu super:tak:bylo a zdjec nie mam bo moj maz przez przypadek wszystko wykasowal:angry:

oj szkoda ze fotek nie masz,ach ten maz, ale fajnie ze sie wybawilas :)

Witam

Ledwo stoję na nogach ... :-:)-:)-:)-:)-(

Nocki z nocy na noc są coraz gorsze :wściekła/y:. Kacper zje zasypia za chwilę sie budzi i znowu głodny ... . Chyba muszę poważnie pomyśleć o jakimś dokarmianiu.

Tak w ogóle to wczoraj dostał pierwszy raz kilka łyżeczek Sinlacka Nestle - pocmokał, po pluch i wyglądał bardzo śmiesznie. Teraz muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym mleczku na noc bo jeszcze trochę to nie wyrobimy wszyscy... tylko nie wiem jakie mleko no bo on ma ta skazę białkowa.

Nie mam siłyyyyyyy :baffled:

wspolczuje nocki!!!

A mnie po wczorajszym cymbal boli tzn chyba po wczorajszym albo cisnienie dzisiaj nie takie.

kacyk????:-D

a u mnie od wczoraj masakra-maly mial rano temperature 37,6 tzn. chyba stan podgoraczkowy (ale mierzylam mu termometrem pod pacha no i nie jestem pewna czy wynik byl miarodajny :-()no ale byl tak rozgrzany ze szok-dalam mu paracetamol, po nastepnych 4 godzinach kolejna dawke i jak poszedl spac to chyba ze 4 godzinki spal a pocil sie jak szczurek:dry: no i myslalam ze wszystko ok wieczorem go nakarmilam i wstal dopiero o 4 rano dostal kasze i sprawdzilam mu temp. a tam 39 masakra tak byl placzliwy i rozpalony-dalam mu paracetamol i sprawdzalam temp. co godzine -teraz mial 37-jestem nieprzytomna nie spie od 4 rano tylko nosze go na raczkach-nie wiem od czego ta temperatura, zabkow nie widac no i jakby na jakis czas znika i znowu sie ppojawia no i ze nad ranem byla taka wysoka???:szok:

z tą ceną te przekonujące, żeby iść do lekarza po receptę :tak:. A co do Sinlaka to ja na razie dałam mu w dzień na dwie łyżki wody jedna łyżka sinlaka - a z tego co czytam to ty dajesz do mleka tak ??

Tak Pusia dodaje do mleka:tak:

dzien dobry!!
no troche tego naskrobalyscie, no alejakos dalam rade ;-)

oj szkoda ze fotek nie masz,ach ten maz, ale fajnie ze sie wybawilas :)

wspolczuje nocki!!!

kacyk????:-D

a u mnie od wczoraj masakra-maly mial rano temperature 37,6 tzn. chyba stan podgoraczkowy (ale mierzylam mu termometrem pod pacha no i nie jestem pewna czy wynik byl miarodajny :-()no ale byl tak rozgrzany ze szok-dalam mu paracetamol, po nastepnych 4 godzinach kolejna dawke i jak poszedl spac to chyba ze 4 godzinki spal a pocil sie jak szczurek:dry: no i myslalam ze wszystko ok wieczorem go nakarmilam i wstal dopiero o 4 rano dostal kasze i sprawdzilam mu temp. a tam 39 masakra tak byl placzliwy i rozpalony-dalam mu paracetamol i sprawdzalam temp. co godzine -teraz mial 37-jestem nieprzytomna nie spie od 4 rano tylko nosze go na raczkach-nie wiem od czego ta temperatura, zabkow nie widac no i jakby na jakis czas znika i znowu sie ppojawia no i ze nad ranem byla taka wysoka???:szok:

Asix jezei nie ma innych objawowo to mimo wszystko moga byc zabki nwet jezeli ich nie widac.
Jezeli bedzie sie to utrzymywac to idz lepiej do lekarza:tak:

no pokasluje sobie raz na jakis czas ale nie wyglada mi to na taki typowy kaszel, bo strasznie rzadko jest...sama nie wiem..
a do lekarza chyba i tak pojde w poniedziale, dla swietego spokoju...
ja juz chcialam rano n apogotowie jechac jak by sie goraczka nie dala zbic:no:

a mamuski mam pytanko-jakiego termometru dla maluszkow uzywacie??

pusia ..ja bym sprobowala dac malemu mleko nie duzo jakies 50 mln z rana i parzec co sie dzieje
w koncu lekarze z alergikami zawsze robia doswiadczenia niestety jak nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala
a mamwrazenie ze maly jest porostu glodny , rosnie i moze mu poprostu brak

no pokasluje sobie raz na jakis czas ale nie wyglada mi to na taki typowy kaszel, bo strasznie rzadko jest...sama nie wiem..
a do lekarza chyba i tak pojde w poniedziale, dla swietego spokoju...
ja juz chcialam rano n apogotowie jechac jak by sie goraczka nie dala zbic:no:

a mamuski mam pytanko-jakiego termometru dla maluszkow uzywacie??
ja mam 2 oba elektroniczne jeden normalny do mierze w pupce i drugi na czolo i do ucha

Witam :tak:
Ja już z drugą kawką ;-)

Igorku Sto Lat kochany :-)

Asix przy ząbkach raczej nie występuje tak wysoka gorączka.
Ale nie mówię nie.
Najlepiej tak małym dzieciom mierzy się temperatute w pupce.
Prawidłowa temperatura tam wynosi 37,1 stopnia.

Jeżeli temperatura będzie się utrzymywać przez 3 dni bez innych obajwów,a później go wysypie to będzie to trzydniówka.
Podawaj na zmiane paracetamol i nurofen.
Współczuje nocki.

Pusia dziewczyny już powiedziały to co ja chciałam.Może mleczka już mało :sorry2:

Ja słyszałam o tej prezerwatywie dla kobiet i nawet ją widziałam.
Moja ginka w Polsce mi pokazywała.
Ja bym się bała,że sama nie umiem jej dobrze założyć :dry:

reklama
Aha ja mam zwykły termometr rtęciowy,elektroniczny do ucha,w smoczku i jakiś w pasku na czoło :laugh2:
Najdokładniejszy oczywiście jest rtęciowy.Do ucha też nie jest zły no i smoczek jest bardzo przydatny,a ten paskowy to jakiś za 2 złote i taki sobie ;-)

Do góry