reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Beatko moja siostra ma 6 lat dostała przy wysokiej gorączce (40stopni) tylko ćwiartke Pyralginy.Pomogło
Ja bym się bała przy 6 miesięcznym dziecku :sorry2:

Ide na World Trade Center z Nicholasem Cage ;-)
Anineczko ale ją się podaje tylko jak paracetamol nie działa albo słabo gorączka spada zawsze jest zasada że dawka pierwsza ma być udzerzeniowa a potem słabsze
Jednakże Women spróbuj najpierw paracetamol

witam

beata propo tych prezerwatych to pisze ze 95% wiec nie skusze sie aby sprobowac, pozatym moj Danny probowal :laugh2::laugh2: oczywisice nie na sobie, tylko mial partnerke ktora ja stosowala i jak on to ujal, uczucie jakby sie p**** z workiem na smieci ;-) :ninja2::ninja2::rolleyes2:

women ty nie karmisz cycem wiec tabsy antykoncepcyjne to polecam Yasmin :tak: :-):-) super jest!!!
propo zbicia goraczki to ja uzywam tylko paracetamol, moim zdaniem najbardziej bezpieczny. Inne rzeczy nawet jak ibuprofen bym sie bala, a pyralgine to juz w ogole :szok::szok::szok: kiedy byla afera ze kobieta po niej zmarla........

Wisienka o to napewno nie spróbuję:no:
Yasmin jest ok nawet "chudnę"po nim ale libido niestety spada moze jeszcze się unormuję bo to dopiero 2 cykl ale fakt krwawienia mniejsze mam a na tym mi bardzo zależało

Women daj znać co z Dorianem?

reklama
Cześc laski!
ja tylko na chwilkę. Cały dzien spędziłam na studiach:crazy: mam strasznego lenia i jestem padnięta. spadam poleżeć i oglądnąć film .

Co do mleka to moj poodbno tez ma skaze białkową ale dla mnie to bzdura bez badań tylko na wzrok lekarza stwerdzona.Moj mlody dostawał Nan Ha Sensitive bez recepty ale drogie mleko bo blisko 37zł pozniej na Nan Ha przeszlismy i jestesmy na nim do teraz.

U nas nocka straszna mały marudził całay czas,nie dał pospać......ogolnie maruda sie z niego robi...z anioła w diabełka sie zmienia.........moj synus.

Women a to mleko NA?N HA można kupić tylk ow klsepach normalnie czy jest może ono na receptę za połowe ceny tak jak np Bebilon Pepti??
Bo niewiem czy my nie przjedziemy na mleko NAN HA bo młody chyba dostaje spowrotem te plamki na łokiach

A ile podajesz tego sinlaca i o jakiej porze ??. Z tego co czytałam to te wszystkie mleka dla dzieci ze skaza sa na receptę :((.
Ostatnio tak w ogóle to mam wrażenie, że jakoś Kacperkowi sie polepszyło, bo zjadłam lody z bita śmietaną (chciałam sprawdzić czy coś sie pojawi jakieś chrostki) i po lodach nic nowego nie wystąpiło. Tak sie zastanawiam czy nie kupić dziś jakiegoś mleka modyfikowanego takiego co można bez recepty kupić może nic mu po nim nie będzie hmmm

Pusia w marketach można kupić mleczka HA.

a mamuski mam pytanko-jakiego termometru dla maluszkow uzywacie??

Ja używam elektronicznego do ucha i rtęciowego. Ten drugi zdecydowanie wygrywa, chociaż elektroniczny też jest ok.
Maly ma w tej chwili 38,5 mierzone w pupie - od jakiej temp podać czopek ? I ile tego czopka?
Pamiętaj, żeby odjąć 5 kresek jeżeli mierzysz w dupce.

Beata, ja między innymi dlatego nie chcę brać tabletek, bo po nich nie mam najmniejszej ochoty na sexa;-) teraz nastawiłam się na spiralkę... trochę się boję, ale mam nadzieję, ze będzie ok.

U nas dzisiaj pogoda super. Byłyśmy z Indzią i psiakami na spacerku w lesie 3 godziny. Teraz małpy nawet nie chcą głów podnieść z legowisk:baffled: Nie to nie, ja wychodzić już nie muszę;-) Poza tym byli teściowie:baffled: Teściówka trochę się zwiesiła przy winku;-) ale na szczęście już sobie poszła;-) Ja zamówiłam małej zabawkę na allegro, ale to na odpowiednim wątku:-)

Cześc laski!
ja tylko na chwilkę. Cały dzien spędziłam na studiach:crazy: mam strasznego lenia i jestem padnięta. spadam poleżeć i oglądnąć film .

Women a to mleko NA?N HA można kupić tylk ow klsepach normalnie czy jest może ono na receptę za połowe ceny tak jak np Bebilon Pepti??
Bo niewiem czy my nie przjedziemy na mleko NAN HA bo młody chyba dostaje spowrotem te plamki na łokiach

Elbra, ja tego NANa HA widziałam w rossmanie i kauflandzie ostatnio, także na pewno w nnych marketach też są

Się poryczałam na filmie :sorry2:
Polecam.
Właśnie leciał na canal+ może będą powtarzać ;-)

Anineczko ale ją się podaje tylko jak paracetamol nie działa albo słabo gorączka spada zawsze jest zasada że dawka pierwsza ma być udzerzeniowa a potem słabsze
Jednakże Women spróbuj najpierw paracetamol
Możliwe Beatko.Masz większą wiedze.
Co ja bym zrobiła na początku.Najpierw czopek z paracetamolem po dwoch godzinach nurofen w syropie.
W ostateczności puralginium.Choć i tak nie mam dostępu do niego tutaj.
Women zrobi jak jej intuicja podpowiada.

Bira napisz mi jaką może na zamkniętym

Beata, nie wiem jaką:sorry2:. Zdaję się całkowicie na mojego gina. Ma być jakaś bez "wąsów" żebym mogła wkładać tampony i bez hormonów, bo ja ciężko na hormony reaguję. Tabletki można sobie odstawić a spiralki już tak łatwo nie wyciągnę;-) Teraz tylko czekam na mój upragniony okres;-) Więc mam nadzieję, ze jeszcze w tym miesiacu uda mi się to założyć;-):-)

Beata, nie wiem jaką:sorry2:. Zdaję się całkowicie na mojego gina. Ma być jakaś bez "wąsów" żebym mogła wkładać tampony i bez hormonów, bo ja ciężko na hormony reaguję. Tabletki można sobie odstawić a spiralki już tak łatwo nie wyciągnę;-) Teraz tylko czekam na mój upragniony okres;-) Więc mam nadzieję, ze jeszcze w tym miesiacu uda mi się to założyć;-):-)

Ale lepsza jest ta z hormonem są mniej obfitsze krwawienia a hormon wydziela się miejscowo tyle ze droższa

reklama
Co do tego mleka NaN HA to on jest Hipoalergiczny czyli zapobiega alergii ale nie stosuje sie go w przypadku kiedy ta alergia już występuje. Tu cytat z opakowania tego mleka " nie stosować w przypadku stwierdzonej alergii na białko mleka krowiego
nie stosować przy nietolerancji laktozy"
więc przy skazie odpada.

A teraz z innej beczki co myślicie o firmie Tommee Tippee bo zamierzam kupić z tej firmy butelkę smoczek uspokajający od 6 m (ten o kształcie sutka) podgrzewacz i gryzak dziąsełko. Czy któraś z mam ma doświadczenie z ta firma ??

Do góry