reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

No Mirka obyś nie miała podobnie jak my musisz obficie przemywać solą i masować kanaliki łzowe i najlepiej krople z antybiotykiem do oczu.Takie infekcje teraz panują

Anineczko Heviran 400 mg może wydadzą bez recepty spróbujcie zapytać
zobacze jak bedzie po dziszejszej nocy
on juz mial cos takiego jak mial okolo 2 mc-cy to dostal masc i pomoglo
narazie poczekam do jutra
a jak nie to ide do lekarza szczegolnie ze w piatek jedziemy do polski

reklama
Witam

Ledwo stoję na nogach ... :-:)-:)-:)-:)-(

Nocki z nocy na noc są coraz gorsze :wściekła/y:. Kacper zje zasypia za chwilę sie budzi i znowu głodny ... . Chyba muszę poważnie pomyśleć o jakimś dokarmianiu.

Tak w ogóle to wczoraj dostał pierwszy raz kilka łyżeczek Sinlacka Nestle - pocmokał, po pluch i wyglądał bardzo śmiesznie. Teraz muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym mleczku na noc bo jeszcze trochę to nie wyrobimy wszyscy... tylko nie wiem jakie mleko no bo on ma ta skazę białkowa.

Nie mam siłyyyyyyy :baffled:

Dzien dobry:tak::tak:

dzieki Kochane, za te informacje odnosnie kupek... czyli kasza manna raczej nie jest przyczyna... bo juz chcialam dzis ja odstawic:-p:-p

Karina, szkoda, ze fotek nie ma... ale najwazniejsze, ze zabawa byla super:tak::tak:

Mirka, zycze zdrowenka dla Nikiego:tak:

Igi, wszystkiego naj, zdrowka, usmiechu, milosci i duzo slodkosci w zyciu... Boze jak ten czas leci:zawstydzona/y:

U nas dzis pogoda nijaka... zobaczymy, czy sie przejasni:-(

zobacze jak bedzie po dziszejszej nocy
on juz mial cos takiego jak mial okolo 2 mc-cy to dostal masc i pomoglo
narazie poczekam do jutra
a jak nie to ide do lekarza szczegolnie ze w piatek jedziemy do polski

koniecznie zdrówka dla małego:tak:
Witam

Nocki z nocy na noc są coraz gorsze :wściekła/y:. Kacper zje zasypia za chwilę sie budzi i znowu głodny ... . Chyba muszę poważnie pomyśleć o jakimś dokarmianiu.

Tak w ogóle to wczoraj dostał pierwszy raz kilka łyżeczek Sinlacka Nestle - pocmokał, po pluch i wyglądał bardzo śmiesznie. Teraz muszę pomyśleć o jakimś dodatkowym mleczku na noc bo jeszcze trochę to nie wyrobimy wszyscy... tylko nie wiem jakie mleko no bo on ma ta skazę białkowa.

Pusia biedactwo dokarm tego swojego szkraba może już czas i tego potrzebuje jak nie dokarmisz to nie będziesz wiedziała czy to to powodzenia

No robi się pogoda jedziemy na konie z Michałem żeby sobie popatrzał
Miłego dzionka
Anineczko to właśnie ten Heviran podawałam od samego początku i było bardzo łagodnie a inne dzieci w jego grupie koszmar

Miłej niedzielki do potem

Nie wiem kto pytał chyba Bira torebkę wstawiłam na galerii

w piatek jak robilam porzadki znalazlam broszurke na temat antykoncepcji ktora mi dala polozna zaraz po urodzeniu, no ale wiadomo wtedy nie bylo czasu jej czytac i walnelam w kat i dzisiaj tak luknelam z ciekawosci a tam patrze ze jest cos takiego jak prezerwatywa dla kobiet :szok::szok: slyszalyscie o czyms takim? czy to tylko ja taka jestem zacofana, bo ja nigdy :no::no: :szok::rofl2:

Ja o tym ostatnio czytałam, bo dostała broszurkę od gin cobym sobie o tych spiralach poczytała. Wynalazłam tam też jakieś krążki, które zakłada się na trzy tygodnie i one są z hormonami, ale oczywiście nie są dostępne w Polsce...

Mam pytanko - co do kup maluszka...
Jak karmilam tylko cycem - to byly 2-5 dziennie,a teraz 1xdziennie dawalam pol sloiczka zupki jarzynowej + 3 gramy ugotowanej manny ...no i po kilku dniach podawania Oskar juz nie wali kup jak dotad... teraz jest 1 kupka na 2-3 dni... poki co od 4-5 dni zamiast zupki daje mu jabluszko z manna, albo gruszke z manna ze sloiczka (czytalam, ze rozluzniaja stolce) ...poradzcie co z tym fantem robic?? Bo juz nie wiem, czy jutro dac mu juz pol sloiczka zupki z ta manna i dalej czekac na kupe, czy lepiej te owoce rozluzniajce z manna... A moze to ta manna tak dziala?? Hmmm, tyle, ze mam ja niby podawac 1xdziennie...
pliiiisssss, co robic???

Anulka, jak go brzuszek nie boli to nie ma co się martwić. Moja jak długo kupek nie robi, albo sa za twarde (bo ona chce tylko mleko zagęszczone ryżem albo kukurydzą jeść) to daję słoiczek śliwek albo soczek śliwkowy. Działa rewelacyjnie.
Pusia, popieram Beatkę, zacznij dokarmiać malucha. Szkoda dziecka i Ciebie. Moja jak w nocy często się budziła, to później i w dzień była marudna. A teraz rewelacja, w nocy (ok.23) daję jej jeść na śpiku i kima sobie do 6 a czasami i dłużej.

Witam

Pusia tak mi Ciebie szkoda moze zacznij dokarmiac jego ja mam melko Pepti i wczesniej dosypywalam do niego kaszki ryzowej tylko potem wysapilo to uczulenie i nie wiedzialam na co to wstrzymalam wszystko ale maly duzo lepiej spi teraz tez podaje Sinlac i maly zajada sie.
On ma swoj wiek swoja wage i moze potrzebuje wiecej jedzonka alebo bardziej tresciwego chociaz swoja droga zabki tez moga byc przyczyna ale jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec i sie zameczysz.

Beatko ale Ci zazdroszcze jak ja juz dawno nie bylam na koniach:tak:

Tak wogole dziewczyny to wczoraj jak pojechalam na na wesele maly zostal z babcia i kazalam jej zanim przyjedzie do nas zmienic bluzke na jakas delikatna i nie perfumowac sie i tak zrobila a maly ma dzisiaj czysty buziolek:-Dmoze w koncy wychwycilam miedzy innymi przyczyne tych jego wysypek a wczoraj dostal groszek zielony z pietruszka i jest ok:tak:mam nadzieje ze nic sie nie zmieni.
A mnie po wczorajszym cymbal boli tzn chyba po wczorajszym albo cisnienie dzisiaj nie takie.

Pusia tak mi Ciebie szkoda moze zacznij dokarmiac jego ja mam melko Pepti i wczesniej dosypywalam do niego kaszki ryzowej tylko potem wysapilo to uczulenie i nie wiedzialam na co to wstrzymalam wszystko ale maly duzo lepiej spi teraz tez podaje Sinlac i maly zajada sie.
On ma swoj wiek swoja wage i moze potrzebuje wiecej jedzonka alebo bardziej tresciwego chociaz swoja droga zabki tez moga byc przyczyna ale jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec i sie zameczysz.

A ile podajesz tego sinlaca i o jakiej porze ??. Z tego co czytałam to te wszystkie mleka dla dzieci ze skaza sa na receptę :((.
Ostatnio tak w ogóle to mam wrażenie, że jakoś Kacperkowi sie polepszyło, bo zjadłam lody z bita śmietaną (chciałam sprawdzić czy coś sie pojawi jakieś chrostki) i po lodach nic nowego nie wystąpiło. Tak sie zastanawiam czy nie kupić dziś jakiegoś mleka modyfikowanego takiego co można bez recepty kupić może nic mu po nim nie będzie hmmm

reklama
A ile podajesz tego sinlaca i o jakiej porze ??. Z tego co czytałam to te wszystkie mleka dla dzieci ze skaza sa na receptę :((.

Ostatnio tak w ogóle to mam wrażenie, że jakoś Kacperkowi sie polepszyło, bo zjadłam lody z bita śmietaną (chciałam sprawdzić czy coś sie pojawi jakieś chrostki) i po lodach nic nowego nie wystąpiło. Tak sie zastanawiam czy nie kupić dziś jakiegoś mleka modyfikowanego takiego co można bez recepty kupić może nic mu po nim nie będzie hmmm

Na samym poczatku kupowalam Bebiko Omneo,potem przeszlam na Nan ale okazalo sie ze maly tego nie moze miec i dlatego przez prawie dwa miesiace darl mi sie wieczorami do 1-2 w nocy.Jak wyladowalismy w szpitalu lekarka przepisala mi Bebilon Pepti i na nim jedziemy caly czas i jest ok:tak:ale fakt faktem ze to mleko jest na recepte.
Jezeli chodzi o Sinlak to dosypuje mu na wieczor na 180 ml 4 lyzeczki i jemu to wystarcza i tak samo dostaje w nocy.
Teraz zrobilam tak ze jak wychodze na spacer tez troche zageszczam i kupilam sam kleik ryzowy czysty.
Bez recepty jest duzy wybor mleka nie potrafie ci doradzic bo to wszystko zalezy od dziecka wiem ze sa zwykle melka tzn bez recepty tez dla alergikow sa one nieco drozsze ale moze takich szukaj.
Jak bedziesz kupowac normalnie mleko zaplacisz ok 20 zl-25 zl w zaleznosci jakie wezmiesz a jak pojdziesz do lekarza i wypisze ci to za mleko placisz 50% ceny.:tak:

Do góry